Nem diszkrimináció, hogy a gyesen lévő anyuka nem viheti oviba ovis korú gyerekét? A gyereknek nagy szüksége van ebben a korban társaságra. Ráadásul a kicsire sincs így elég idő. Jelentős hátránnyal indul majd az iskolában.
jelentős hátránnyal biztos nem indul, mert az iskolaelőkészítő az a nagycsoport és oda kötelező járatni és az ovinak is kötelező fogadni.
Nem diszkrimináció, nincs elég ovis hely. Ez van. De vannak magánovik.
Az ovi sem tud mit csinálni mert maximalizálva van a gyerekek száma, akinek dolgozik az édesanyja nyilván előbbre kell, hogy sorolódjon. Mégis furcsa lenne, ha egy GYESen lévő anyuka gyereke járhatna oviba, aki pedig már nem kap semmi juttatást az államtól és menne vissza dolgozni, maradjon otthon.
Nem azért utasították el a gyereked, mert te gyesen vagy!
Azért utasították el, mert nincs több férőhely! Azokat a gyerekeket mégsem tehetik ki az utcára, akiknek reggeltől délutánig dolgoznak a szülei!
Elhiszem, hogy ez kellemetlen nektek, és azt is, hogy szüksége van a gyerkőcnek a gyerektársaságra, de ha egy évet kihagytok, a világon semmilyen hátránnyal nem indul a továbbiakra nézve!
Legtöbb esetben egy gyerek 4 évesen érik meg igazán az óvodára. Ezt szakkönyvek is írják.
Az én lányom most 4,5 éves, barátkozó, nyitott, társaságkedvelő gyerek. Amikor tavaly tavasszal betöltötte a 3-at, elkezdtük az ovit. Nem sírt, nem volt különösebb gond az elválással, mégis éreztem, hogy megviseli, hogy nincs minden rendben. Járogattunk pár hetet, aztán, mivel októberben kistestvére született, nem kezdtük el a nyári szünet után szeptemberben az ovit, hogy ne hozzon haza betegségeket a babára. Teljesen jól el voltunk itthon, spk esetben még könnyebb is volt két gyerekkel, mint eggyel, mert gyakran előfordult, hogy amíg én kimentem WC-re, vagy megkavarni a kaját, addig ő a kistesó ágyánál mondókázott, énekelgetett neki, a baba meg csodálattal figyelte.
Aztán márciusban, mikor betöltötte a 4-et, újra elkezdtük az ovit, és annyira zökkenőmentes volt az egész, hogy elhinni sem akartam. Míg 3 évesen egy kis hisztizsák ment oviba, aki mindenért kiverte a raplit, addig most márciusban egy ügyes, talpraesett, kedves, szóvfogadó kislány kezdte az ovit! Nem hisze, hogy az egy évvel ezelőtti pár hetes ovi miatt volt ez a változás, sokkal inkább azért, mert valóban megérett az óvodára.
És ami még nagyon nagyon fontos lehet nálatok is!!! Amikor egy gyerek közösségbe megy, az az első, hogy felszedi az összes bacit, amivel találkozik. És mivel korábban ezekkel a bacikkal nem találkozott, nagy valószínűséggel meg is betegszik. És viszi haza a betegséget a babádnak. Ezt biztosan nem szeretnétek! Hadd erősödjön a pici is!
A lányom tavaly a 3 hónap alatt, míg járt, összesen legalább 5-6 hetet biztosan hiányzott, mert beteg volt. Idán tavasszal már márciustól júniusig egyetlen egyszer volt beteg, az is csak egy kis takonykór.
Egyszóval nem diszkrimináció, mert ha nincs hely, akkor egyértelmű, hogy azokat a gyerekeket utasítják el, akiknek otthon van az anyukájuk, nem azt, akinek dolgozik.
Másrészt ne személyes sértésnek vedd ezt, hanem nézd a jó oldalát, mert az is van neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!