Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Letört egy pici darab a...

Letört egy pici darab a másfél éves gyerekem metszőfogából, mire számítsak?

Figyelt kérdés
Ma esett egy nagyot a játszótéren, és sajnos úgy látom, hogy az egyik metszőfogából hiányzik egy pici darab. Mire számíthatunk, hamarabb fog romlani? Lehet valamit csinálni vele, hogy megvédjük?
2021. júl. 23. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy bármi baja lesz. Ha gondolod, megmutathatod orvosnak, ha éles a széle, érdemes lehet csiszolni egy picit (de érzéstelenítő nélkül ne engedd, akárhogy esküdözik az orvos, hogy ez nem fáj!). Nekem talán még kent is rá valami fluoridos cuccot, de amúgy ha jól tisztítható a felület, akkor nem fog ott romlani. (Nekem maradandóból tört le egy pici, de bizonyos okból nem akarták még kipótolni az élét, csak lecsiszolták az éles törésvonalat.)
2021. júl. 23. 17:57
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Semmit

Ha nagyon éles el lehet vinni fogoevoshoz, de az 1 éves nem nagyob fogja hagyni, hogy lereszeljék neki.

Nekem a lányomnak 2 pattant le 10 hónaposan.

Nekem volt kellemetlen a szoptatás, amig be nem kopott.

A fiamnak pedig szintén 2

Észre sem vettük, csakhogy hiányzik egy picike belőlük..

5-6 èvesen baj, mert az alatta lévő csontfogak is sérúlhetnek.

2021. júl. 23. 18:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Fogorvoshoz egyelőre nem hiszem, hogy el tudom vinni, idegen nem érhet hozzá, mert hatalmas nagy sírásban tör ki olyankor.

Nekem se nagyon hagyja, hogy a szájába nyúljak, de végül sikerült. Egy icipici darab tört le felül, egy pici "horpadás" van a fogán, kb fél mm mély, és max 2 mm széles.

Éles a széle, remélem, nem fogja a nyelvét bántani, kisebesíteni.

2021. júl. 23. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:
1 éves kisfiamnak szintén letört egy darab a fogából (kád széle). Most 3 éves és minden rendben: nem szürke, nem sárga, nem romlik. Az éles hegye pár hónap alatt tompább lett, de addig sem zavarta. Én elvittem a baleset után másnap fogorvoshoz: megvizsgálta, megnyugtatott, de semmi érdemlegeset nem tudott csinálni. Mondta, hogy nem lesz semmi baj.
2021. júl. 23. 22:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. júl. 23. 22:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Az még tejfog, nem? :D

Ki ne hívd már a mentőket...

2021. júl. 25. 00:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!