Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyiből jön ki egy kis...

Mennyiből jön ki egy kis elsős tanévkezdèse anyagilag? Az anyuka egyedül neveli a gyereket, kap tartást. De gondolom könyvek ingyen biztosítva vannak.

Figyelt kérdés
2021. júl. 20. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon tág a határ.

Tegnap vettük meg a táskát, 23e, tolltartó 4500, néhány füzet (ez nem is lesz elég), mappa 3000, a szokásos apróságok (számolórúd, korong, log.készlet, óra, tükör, hőmérő, színes papírok, rajzlap írólap, stb.) kb. 3000

Ceruzák, vonalzó, színes ceruza, zsírkréta, festék, tempera, ragasztó, gyurma, ecsetek, alsóhangon 10e fölött.

A tankönyvek majd szeptemberben derülnek ki.

Egységes tornaruha 3500Ft

A táskán kívül mindenből közepes árkategóriát néztem. De pl. a vacak színesnek, festéknek nincs színe

2021. júl. 20. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is most megy elsőbe a lányom. A lista alapján csináltam egy körülbelüli kalkulációt. Iskola táska nélkül nagyjából 50.000 ft-ra jött ki.
2021. júl. 20. 10:21
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Tudtommal a tankönyvek ingyenesek mindenkinek, azzal nem kell számolni. 2-es voltam.
2021. júl. 20. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Ezt így nem lehet megmondani, attól függ, milyenek igényeitek!

Nekünk pl táskával, ünneplő ruhával, minden szir-szarral 50-55 volt a kezdés (utána persze még kellett csomó ceruza), de nálunk volt 79ft-os ceruza is, meg 400ft-os is.. A táska pl 9eft volt, de van 40ért is, a füzeteknél is van 3-4xes eltérés, minden rajtatok múlik

(nálunk az önkormányzat is ad támogatást alapból, ha kell elmegy érte az ember, ha nem nem)

2021. júl. 20. 10:29
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Igen, mindenbol van mindenfele arketegoria. A tescoba van sima egyszeru piros/kek fuzet 40ft-ert de vannak unikornisos/autos fuzetek 600-800 ft-ert ie.
2021. júl. 20. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Van olyan önkormányzat, ahol az elsős gyerekek füzet csomagot kapnak. Az iskolatáska fogós kérdés.. Nálunk elsőben, másodikban csak azt hozták haza a gyerekek, amiben házi feladat volt. Erre egy egyszerűbb táska is elég lenne.
2021. júl. 20. 11:00
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Valóban tól-ig mehetnek az árak, az igényektől függően és, hogy mennyire kell a nulláról indítani. Az unokaöcsémnek mi veszünk meg mindent a suli kezdésre, onnantól, hogy íróasztal, az utolsó radírig. Ha ilyenek sincsenek meg, akkor az meg feljebb tornázza az árakat. A legolcsóbb íróasztal 15ezer ft volt a möbelixbe, egy gurulós székünk pont volt elfekvőben, de azok is 10 körül mozognak. Asztali lámpa 3000 körül, Ergonomikus táska 20-30 között, van amihez már adnak tolltartót és tornazsákot. A könyvek ingyen vannak, de pl az ablakzsiráfot és a gőgös gúnár gedeont meg kell venni. És akkor a listán felül amit még bekérnek majd az első szülőin, osztálypénz, tisztasági csomag, fénymásolópapír, étkezés befizetés (náluk 15.000/hó), ünneplő ruha, váltó cipő… mi 100-ra lőttük be úgy mindennel együtt.
2021. júl. 20. 11:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi is a nulláról kezdjük mert a kisasztal székkel kicsi már nemi. Íróasztal székkel lámpával ceruza tartóval volt 60 ezer.

Az ünneplő ruhája is kicsi lesz, mert már a ballagáskor is az volt. 10 ezer minimum

Táska 30 ezer ebben volt tolltartó tornazsák is lego ninjago mintás.

Beiskolázásit kaptunk a munkahelytől 40et, majd abból lesznek az írószerek.

Város semmi támogatást nem ad,ráadásul a könyvekért is kell 6 ezret fizetni mert az angol és matek könyveket meg kell venni.

2021. júl. 20. 12:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Tegnap voltam megvenni az Auchanba a két A/4-es lapon lévő listát amit az iskola küldött, tanszer és felszerelés lista. Semmiből nem a legdrágábbat vettem ami választható kategória, -füzetből jobb minőségűt, hogy ne hulljon szét negyed év alatt- többnyire süni márka mindenből amiből van, ebben nincs benne az iskolatáska, az ünneplő és torna ruha cipő és a tisztasági felszerelés, ami megdobja az árat az az Ablakzsiráf és a Gőgös Gúnár Gedeon, 40.000ft-ot fizettem, CSAK a listán lévő dolgokra.
2021. júl. 27. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!