Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek későn mondta a gyereke,...

Akinek későn mondta a gyereke, hogy "anya", mennyire későn mondta először?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kisfiam és még nem hív engem anyának. Igazából szerintem semminek sem hív :(

Apát papának hívja, meg a nagypapa is papa. A nagymamát mamának hívja, egyértelműen: rámutat a képére és mondja, hogy mama. Azt tudja, hogy én vagyok anya, rám mutat, de nem hív semminek. Sokat mondja, hogy papa (=apa), mama, néha "papmamm"-ot mond, ez nem tudom, mi akar lenni. De engem nem hív sehogy. Belefér ennyi idősen? Kinek mikor mondta a gyereke, hogy anya?

(Néha gondolkozom rajta, hogy a mama lehet-e a nagymama és én is, de ha rám mutat fényképen, rám semmit sem mond. Amúgy pár szót mond még csak, papa, mama, va-va. De úgy irigyelem a többi anyukát a játszótéren, amikor a gyerekük mondja, hogy "ajaaaa")

2021. júl. 19. 22:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen szólalt meg. Első szava volt az "anya" meg a "lámpa".
2021. júl. 20. 12:05
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedvesek vagytok, akkor türelmesen várok :)
2021. júl. 20. 13:10
 13/21 anonim ***** válasza:
Én két éves korom előtt egy mukkot nem szóltam. Aztán két éves korom után meg folyamatosan tudtam beszélni. Mindenki más majd mondani fogja neked is csak várd ki.
2021. júl. 20. 13:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kb egy éves korában már tudta hogy mama , papa és ránk mutatott közben de ezeket sokkal könnyebb kimondani, mint hogy anya. Most 18 hónapos , vannak emberek akiknek a nevét nem hajlandó megpróbálni sem, másokét ismételgeti. Ha anya lenne a nevem valószínűleg én is az előző csoportba tartoznék nála. Viszont az is igaz, hogy van amelyik gyerek korán beszél, másiknak a mozgásfejlődése gyorsabb, ha tudja, hogy az anya az te vagy , ha kérdezik, akkor én egyáltalán nem aggódnék
2021. júl. 21. 13:42
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 3,5 evesen.☹️
2021. júl. 25. 22:12
 16/21 A kérdező kommentje:
15-ös, az tényleg elég késő. Addig bármi mást mondott?
2021. júl. 26. 09:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

igen,de nem sokat

most is csak szavakat mondd

2021. júl. 30. 21:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Az enyémnek sem a mama volt az első szava, hanem az, hogy "nem". :)
2021. aug. 18. 00:24
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért, mert mindig jelen vagy. Nem kell megszólítania.
2021. aug. 18. 00:25
 20/21 A kérdező kommentje:

19, ez nem teljesen igaz. Nem vagyok mellette 0-24-ben, és van, hogy kiabálva kétes, hív engem.

Amúgy tudja, hogy én vagyok anya. A fényképeken teljesen jól megmutatja, amikor kérdezem, hogy hol van anya, apa, mama, papa. A tudása megvan, csak valamiért még kimondani nem tudja. Viszont időnként mamának hív engem is.

Gondolom, idővel, ha ki tudja mondani, hogy anya, majd elkülönül.

2021. aug. 18. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!