Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek későn mondta a gyereke,...

Akinek későn mondta a gyereke, hogy "anya", mennyire későn mondta először?

Figyelt kérdés

Másfél éves a kisfiam és még nem hív engem anyának. Igazából szerintem semminek sem hív :(

Apát papának hívja, meg a nagypapa is papa. A nagymamát mamának hívja, egyértelműen: rámutat a képére és mondja, hogy mama. Azt tudja, hogy én vagyok anya, rám mutat, de nem hív semminek. Sokat mondja, hogy papa (=apa), mama, néha "papmamm"-ot mond, ez nem tudom, mi akar lenni. De engem nem hív sehogy. Belefér ennyi idősen? Kinek mikor mondta a gyereke, hogy anya?

(Néha gondolkozom rajta, hogy a mama lehet-e a nagymama és én is, de ha rám mutat fényképen, rám semmit sem mond. Amúgy pár szót mond még csak, papa, mama, va-va. De úgy irigyelem a többi anyukát a játszótéren, amikor a gyerekük mondja, hogy "ajaaaa")

2021. júl. 19. 22:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kb 2 hónapja mondja. Előtte mamázott engem is. 2 éves. De sosem gondoltam volna,hogy baj lenne,hogy nem előbb mondta :)
2021. júl. 19. 22:19
 2/21 A kérdező kommentje:

Köszi!!

Igazából nem hiszem, hogy baj lenne, csak már olyan nagyon jól esne hallani, hogy "anya" :)

2021. júl. 19. 22:25
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pontosan tudja, hogy te vagy "anya", csak nem tudja kimondani, ezért nem mond inkább semmit.
2021. júl. 19. 22:36
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
18 hónaposan kezdett el engem “nyanya” néven szólítani, már ennek is örülök. :D Most 21 hónapos, néha mintha már anya lenne a nyanya helyett, de lehet rosszul hallok. Szerintem ez még simán belefér, valaki 3 évesen szólal meg egyáltalán.
2021. júl. 19. 22:59
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Másfél éves elmúlt. Nekem is rosszul esett, hogy apát bezzeg mondott. Engem sem hívott sehogy, vagy vmikor a keresztnevemen, mert párom így szólított. Akkor mondtam neki, hogy anyának szólítson a gyerek előtt, hogy ezt szokja meg. Nem sokkal ezután már "anya" lettem, azóta egy nap vagy ötvenszer mondja. 🤣
2021. júl. 19. 23:12
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ny betű nehéz, és tudja, hogy te vagy az anya, ezért nem mond semmit. Szerintem nincs miért aggódni.
2021. júl. 19. 23:47
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem kettő múlt. Néha nincs kedve anyának hívni. Mindig ott vagyok ha szükséges. Extrém fáradtan szokott nekem kiabálni, hogy ana.
2021. júl. 19. 23:48
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Valamivel a második születésnapja után kezdte el mondani, hogy anya. Előtte egy ideig csak hosszan elnyújtott Aaaaa voltam 🤣 na de azóta más se hallgatok csak egész nap anya anya anya...😆
2021. júl. 20. 05:01
 9/21 anonim ***** válasza:
68%
egyáltalán van olyan szitu, amikor kell, hoigy szóljon neked, mert nem vagy mellette? ha tudja, de nem mondja, simán lehet, hogy nem érzi szükségét, mert úgyis ott vagy, megrángatja a nadrágodat és már figyelsz is
2021. júl. 20. 08:29
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
1.5 éves a fiam, pontosan tudja, hogy én vagyok anya, de nem mondja.
2021. júl. 20. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!