Ki mit tenne ebben az esetben? Óvodai elhelyezés?
Sziasztok.
Megpróbálom röviden leírni a problémánkat, természetesen tudom, hogy egyedüli az országban, de mégis : kíváncsiak lennénk, Ti mit tennétek ez esetben.Várost és neveket természetesen egyenlőre nem szeretnék írni, de ha odáig fajul a dolog, akkor nem fogom véka alá rejteni.
Szóval : kislányunk idén májusban betöltötte a 3-ik életévét.A meghirdetett óvodai beiratkozáson természetesen megjelentünk, ahol kiderült, gyermekünk gyakorlatilag minden feltételnek megfelel : életkor, nappali ágy-és szobatisztaság, bejelentett lakcím...stb...
Örömmel kaptuk meg kb. 2 hét múlva az értesítőt, miszerint felvételt nyertünk XY óvodába, viszont azt nem írták ki, hogy annak is melyik tagóvodájába, és innentől van probléma. Ugyanis 2 hete kiderült, hogy mi lakunk pl. a Kiss utcában, amelynek a sarkán, a lakásunktól kb. 100m-re van ennek az óvodának a tagóvodája. Mi azt hittük, oda vették fel a lányunkat, de kiderült, hogy nem, hanem a város gyakorlatilag túlsó felén lévő oviba. Ezt azonnali hatállyal meg fellebeztük, mondván, hogy kötelesek oda felvenni a gyermeket, ahol Ő lakik, amely óvoda az Ő körzete. Annyit sikerült elérnünk, hogy a egy közelebbi oviba átrakták.Már-már kezdtünk beletörődni, hogy nem a legközelebb eső ovit sikerült neki "megszerezni", amikor mai napon villámcsapásszerűen ért bennünket a hír, miszerint ugyanabból a lakásból, ( panelház ) a földszinten lévő, vállalkozó kisebbségi 2 gyermekét a HÉTEN, tehát tegnap vagy tegnapelőtt, felvették abba az oviba, ahonnan a mi gyermekünket elutasították, mondván, hogy nincs hely.Ennek a családnak, akinek a gyerekeit felvették, egyenlőre nemhogy állandó, de még ideiglenes lakcímük sincs, lévén, hogy júniusban költöztek ide, ebbe a tömbbe, albérletbe.
Egyszerűen felháborító, és félreértés ne essék : nem a kisebbségi származásukkal van bajom, hanem az óvodavezető, vagy nem tudom, kinek az eljárásával : mivel különb az ő gyerekük, mint a mienk? Mit lehetne tenni, hogy ez a nyilvánvaló aljasság napvilágra kerüljön? Kihez fordulnátok ti a helyünkben? Jövőhéten szerdán indul az ovi, és nem lenne mindegy, hogy 3 percnyire lenne a lakásunktól, vagy 20 percnyire, egy 3 éves gyerekkel, autó nélkül...
Ti mit tennétek?
Természetesen, ha valami kimaradt, vagy összefüggéstelennek tűnne a leírásom, akkor helyesbítek.
Az olyan válaszoktól kíméljetek meg légyszíves, hogy örüljünk annak, hogy van óvodai férőhely, mert bár tényleg örülünk, meg minden, de azért nem kell(ene) bármi áron...
Előre is köszi.
Én azt értem, hogy a hátrányos helyzetűeket kell előnyben részesíteni a felvételnél!!! De nem az elhelyezésnél! Én bemennék az önkorményzathoz, hogy akkor hogy is van ez. Attól hogy hátrányos helyzetű, ha az egyáltalán, attól még ő is tud 20 percet gyalogolni a gyerekével! Pláne hogy Ti meg is fellebeztétek a döntést!
De lehet beszélnék az ovi vezetővel, persze csak finoman. Elmagyaráznám neki, hogy Korán kell kelni, ingázni kell, stb, mig a kedves kisebbségi család, -ha jól vettem ki a mondataidból-nem ingázik sehova, hanem helyben dolgozik, sőt lehet, hogy kocsijuk is van!
Amúgy sajna nálunk is ez a helyzet! Pest melletti kisváros, a lányomat kerek perec elutasították bölcsiből, oviból mindenhonnan (szerencsére, várjuk a kistesót, úgyhogy itthon tudok maradni, mert amúgy éhen halnánk), mikor voltunk beiratkozni, ugyan megkérdezték, hogy melyik oviba szeretnénk járatni, de mosolyogva hozzátette a nő, hogy de majd meglátjuk, nem mindenkinek sikerül! Hát ez van!
Sok sikert! És majd írd meg, hogy mire jutottál! Én szurkolok Nektek!
igazából mindenkinek szólna ez a válaszom. Mi is egy Budapest melletti kisvárosban élünk, egyáltalán nem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy ugyanarról a helyről beszélünk, de ez igazából jelen esetben talán nem is annyira fontos.
Igen, mi is tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen ügy miatt adott esetben az én gyermekemet érheti hátrányos megkülönböztetés, de erre mega zt tudom mondani, hogy ha valaki a gyermekek, és főleg számára idegen gyermekek nevelésére adta a fejét, akkor az az ember, ha képes arra, hogy eg yártatlan 3 éves gyereken álljon bosszút, az azt sem érdemli meg, hogy emberszámba vegyék, arról nem beszélve, hogy búcsút mondhat a karrierjének.
Azt mondják, a részeg meg a gyermek mindig igazat mond : hát mi ehhez tartjuk magunkat, és el hisszük azt, amit a gyerekün mond, mert néhány apró kivételtől eltekintve sosem kaptuk azon, hogy hazudna a csöppség...
Mindenesetre nem adjuk fel, egyszer valakinek komolyabban el kellene kezdeni foglalkoznia ezzel a témával. Ha úgy adódik ,akkor ezek a valakik majd mi leszünk, és gyűjtögetünk magunk köré hasonló problémával küzdő családokat...sajnos, vannak elegen, és a sajnos-t itt nem a szó pejorativ értelmében értelmezem...
Bevallom, nem olvastam végig, de azt tudom mondani, egyrészt igen, felháborító, másrészt tényleg örülj, hogy felvették a gyereket. 20 perc gyalog sem a világ vége, főleg nem egyedüli 3 éves gyerekkel.
Felháborító az egész, de nagyobb baj soha nem legyen!
Lányom meg nem veszik fel az oviba 3,5 évesen, mert itthon vagyok a fél éves lányommal... szerintem ez felháborítóbb!
Sziasztok. Hát, hoszzas és másokkal is folytatott eszmecsere után arra jutottunk, hogy sajnos, ebben az országban, hogy is mondjam, nincs helye annak, hogy valaki komolyan vegye a saját igazságérzetét. Sajnos, fennáll a veszélye annak, hogy a többségben lévő kisebbség súlyos aranyláncokkal ékesített, de segélyért az elsők között toporgó tagja, vagy tagjai fizikai atrocitásokkal illessék kislányomat, emiatt úgy döntöttünk, hogy beletörődünk, mert nem nagyon tehetünk mást.Mindenesetre üzenem mindenkinek, hogy a korábban jelzett tábort továbbra is építgetjük, és előbb vagy utóbb, igy vagy úgy lecsapunk, mert az, hogy a jelen eset is túlmegy a jóérzésű emberek tűrőképességén, újra erőt adott ahhoz, hogy a gyakorlatilag már megkezdett szélmalomharcot továbbvigyük.
Kívánom, hogy senki ne kerüljön lehetőleg ilyen helyzetbe, mint mi : a megalázott MAGYAR ember helyzetébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!