Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek van igaza, várjunk a...

Kinek van igaza, várjunk a gyerekre, vagy ne?

Figyelt kérdés

5 éves gyerekről van szó, és ha elmélyülten játszik, én nem szoktam megzavarni, mindig megvárok egy olyan pillanatot, amikor kicsit kizökken, és akkor szólok, hogy most már fejezze be, mert menni kell valahova, vagy enni, stb. Én amellett vagyok, hogy ha a gyerek játszik, akkor hagyjuk meg neki a lehetőséget, hogy befejezze, ez nem több pár percnél. Nálunk működik. Anyám szerint viszont ez nem helyes, hogy én "körbeudvarolom" a gyereket, szerinte én nem tudok gyereket nevelni, mert a gyereknek nem könyörögni kell, hanem határozottan rászólni, és neki az első szóra jönnie kell, különben neveletlen, meg nem fogad szót.

Amikor indultunk vásárolni, a gyerek mesét nézett, mondtam anyámnak, hogy 5 perc és vége van, akkor indulhatunk, de megint előadta magát, hogy én kényeztetem, meg hogy nálunk a gyerek dirigál, meg nem tudok neki parancsolni.... Hiába mondtam, hogy nem is akarok parancsolni, én ki bírom várni azt az 5 percet, miért ne nézhetné meg a mese végét... Anyám állt az ajtóban, menetre készen, és látványosan türelmetlenkedett.... persze, megvártuk a mese végét, és simán elindultunk, szóval nálunk működik ez az előre szólok, hogy most már fejezze be a játékot, vagy vége a mesének, és megyünk. Csak anyám fáraszt le, minden ilyen alkalommal.

Szerintetek kinek van igaza, várjunk a gyerekre mi, vagy hagyjon félbe mindet, ha menni kell?

2021. júl. 12. 11:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%
Gondolom ő is megnézi a kedvenc sorozata utolsó 5 percét... anyád egy idióta, már bocsi..
2021. júl. 12. 12:20
 12/22 anonim ***** válasza:
14%
11.! A te anyukád is az, hogy erre a stílusra nevelt? Ugye így már másként hangzik.
2021. júl. 12. 12:25
 13/22 anonim ***** válasza:
64%
Jaja, persze.
2021. júl. 12. 12:41
 14/22 A kérdező kommentje:
Ha időre kell menni, akkor az én felelősségem, hogy időben szóljak neki, hogy el tudjunk indulni. Inkább 5-10 perccel hamarabb, minthogy elkéssünk.
2021. júl. 12. 12:47
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
Ez tök jó csak mi lesz ha bekerül az iskolába? Ott nem fognak neki könyörögni meg időt hagyni.
2021. júl. 12. 14:22
 16/22 anonim ***** válasza:
70%
Utolsó. Hálisten egyelőre még gyerek, minek kellene bszogatni? És én sem hagyom ott a film utolsó 10 percét ha nem időre kell menni. (Pl bolt, vagy otthoni ebéd)
2021. júl. 12. 14:36
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

A mesét én is hagyom végig nézni, ha nem férne bele az időbe be se kapcsolom.

A játéknál nem várok alkalmas pillanatot, szólok neki, hogy kezdje el befejezni, mert indulunk. Pl. "Most már kezd el befejezni a játékot, amíg a mosdóban vagyok addig van időd."

Ilyenkor tudja, hogy van pár perce még lezárni magában.

Ha időpontra megyünk, akkor is mindig időben szólok, hogy legyen "Anya még 5 perc" idő. 😊

2021. júl. 12. 14:56
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

16-os, nyilván nem kell azonnal moströgtön befejezni a játékot, de ha szólunk, akkor 2-3 percen belül igen.

És nyugi, az a gyerek, aki megszokja, hogy nyugodtan játszhat xy ideig, na ő lesz az örök késős, meg akinek a saját anyja is a haját fogja tépni, mert 3 ezerszer rá kell szólnia. Mindig.

Öcsémet is így nevelte a mostohám, jaj, ráérsz, várjuk ki, míg befejezi a játékot... aztán pl iskolában ebből örök balhé volt, hogy "ő még játszik, hagyják békén" és minden nap! késett.

2021. júl. 12. 15:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha időre megyünk.vagy le fekvésű idő van vagy hasonló dolgok akkor bizony idő van akkor akár vége van játéknak,mesének akár nem menni kell,

Az evés nem ilyen.

2021. júl. 12. 15:17
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
16.! Igen és hamarosan iskolába megy, ahol már nem lesz választása, írni és olvasni kell stb. időre és időben elkezdve. Ezért kell fontos dolgokban határokat húzni. Ami nem fontos, ott nem kell.
2021. júl. 12. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!