Akinek viszonylag korán lett szobatiszta a gyereke és teljesen magától, nem erőltetve, az elmesélné, mikor és hogyan történt?
Leírom, de garantáltan le fog sok mindenki pontozni.
Mind a négy gyerekem 2-2,5 éves kor közt lett szobatiszta.
Amikor már hosszú ideig száraz pelenkájuk volt nap közben, akkor kezdtek leszokni.
Már korábban is beszéltünk arról velük, meg elöttük, hogy a "nagyok" nem használnak pelenkát a WC-be végzik a pisit, kakit, de ez csak néha jött szóba, illetve hoyg ha nincs pelenkájuk, akkor szép bugyit/alsónadrágot tudnak hotdani, mint a felnöttek.
Mindegyik gyerek egyszercsak bejelentette, nekik nem kell többet a pelenka - és ettöl kezdve néhány, tényleg ritka balesettöl eltekinve nem is kellett.
A lányom nekem is 2,5 évesen nyáron lett szobatiszta.
Először nappalra. Egyszerűen nem adtam rá pelust és sokszor kérdeztem, hogy kell-e pisilnie. Egy idő után már nem kellett kérdezem, ment magától.
Éjszakára úgy lett, hogy reggel többször száraz volt a pelus. Amikor nem adtam rá minden este mondtam, hogy nincs rajta pelus, ne pisiljen.A
Fiam is így lett reggelre, viszont ő éjszakára még pelusos, mert sosem száraz reggel. Ébredezéskor még elengedi magát. 3,5 éves.
2 éves volt áprilisban a fiam. Én szimplán nem adtam rá pelenkát. Eleinte még a gatyába ment. Ráültettem fél óránként a bilire, de semmi nem volt vagy 1 hétig. Akkor volt az első pisi bele. Na ott volt tapsvihar, jutalom matrica, felhívtuk az apját is egyből, minden csinnadratta.
Onnan egyre többször ült rá. Kb 2 hónap alatt jutottunk el a nappali szobatisztaságra. Azóta nem volt pisis gatya. Ma már nem is szól, megoldja.
A kakival kicsit tovább küzdöttünk, az plusz 2 hét volt onnan.
Ma már teljesen szobatiszta (nappal) 2év 3 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!