Mást is megijeszt néha, hogy milyen buta a gyereke?
Naponta egyszer kétszer halálra rémít ilyenekkel, mintha egy egy hülyeségnél egy teljesen más ember nézne vissza rám és szólalna meg, annyira nagy butaságokat képes mondani, tenni, csinálni.
Más gyerekénél is van ilyen, hogy valamit évekig, hónapokig, két perccel előttig tudott, aztán "elfelejti"?
Eddig a legextrémebb, amikor 6 évesen elfelejtette, hogy a tyúk tojja a tojást, és meg volt róla győződve, hogy a kakas. Egész életében tudta, hogy a tyúk, sosem tévesztett és mintha teljesen kiesett volna neki.
Na most is. Hímezni(fonni?) tanul(a legegyszerűbbet), fent-lent kell bedugni a fonalat soronként. Megcsinált kb 5x7 centis részt 2 óra alatt, majd elrontotta. És megint. És megint, és itt kiakadtam, hogy mi van már, mire közölte, hogy ELFELEJTETTE mi jön, Nem tudja mit kell csinálni! Már csak az utolsó 8 szem hiányzik. Hova tűnik a gyerek esze ilyenkor? Nyilván ez csak mostani, de nagyon alap dolgokat naponta egyszer kétszer nem képes megcsinálni úgy, hogy előtte hibátlanul végrehajtja órákig, napokig, hetekig.
5-10 éves korig érdekelne, de bármilyen vigasztalásnak örülök.. Tehát nem az van, hogy figyelmetlen, hanem kiesik neki az információ, mintha sosem lett volna a fejében. Nagyon sok ilyen dolga van, tényleg.
Nem értem h a válaszolók miért a hímzésen vannak fent akadva...
Ahogy olvastam amiket a továbbiakban írtál, még nekemis az volt az érzésem, hogy tényleg valami nem oké.
Az rendben van, ha figyelmetlen, elkalandozik vagy elfelejt ezt-azt.
De amiket te leírtál azért elég durva. Szerintem érdemes lenne ezeket normálisan elmondani egy orvosnak (azt hiszem a háziorvos tud beutalót adni a neurológiára) és ezt tényleg kivizsgáltatni.
De akár az is lehet, hogy tényleg csak "hazudik", mert szeretné, ha elmagyaráznád újra a dolgokat, kvázi foglalkozz vele, amíg magyarázol. Mint amikor a gyerek rosszalkodik, hogy felhívja magára a figyelmet.
Ezt szerintem feltétlen derítsd ki, mert vagy pszichológusra, vagy speciális fejlesztésre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!