Mást is megijeszt néha, hogy milyen buta a gyereke?
Naponta egyszer kétszer halálra rémít ilyenekkel, mintha egy egy hülyeségnél egy teljesen más ember nézne vissza rám és szólalna meg, annyira nagy butaságokat képes mondani, tenni, csinálni.
Más gyerekénél is van ilyen, hogy valamit évekig, hónapokig, két perccel előttig tudott, aztán "elfelejti"?
Eddig a legextrémebb, amikor 6 évesen elfelejtette, hogy a tyúk tojja a tojást, és meg volt róla győződve, hogy a kakas. Egész életében tudta, hogy a tyúk, sosem tévesztett és mintha teljesen kiesett volna neki.
Na most is. Hímezni(fonni?) tanul(a legegyszerűbbet), fent-lent kell bedugni a fonalat soronként. Megcsinált kb 5x7 centis részt 2 óra alatt, majd elrontotta. És megint. És megint, és itt kiakadtam, hogy mi van már, mire közölte, hogy ELFELEJTETTE mi jön, Nem tudja mit kell csinálni! Már csak az utolsó 8 szem hiányzik. Hova tűnik a gyerek esze ilyenkor? Nyilván ez csak mostani, de nagyon alap dolgokat naponta egyszer kétszer nem képes megcsinálni úgy, hogy előtte hibátlanul végrehajtja órákig, napokig, hetekig.
5-10 éves korig érdekelne, de bármilyen vigasztalásnak örülök.. Tehát nem az van, hogy figyelmetlen, hanem kiesik neki az információ, mintha sosem lett volna a fejében. Nagyon sok ilyen dolga van, tényleg.
Kedves kérdező, mikor tanulod meg, hogy kisgyermek korban fél év is sokat számít, és mégse adtad meg a gyereked életkorát? Mivel nagyon nem mindegy szinte minden fajta gyereknevelési kérdésnél, hogy fél év pontosan hány éves! (Totyogóknál, babáknál meg hónap pontosan kellene megadni.)
Ennyit jelöltél cska meg a kezdő kommentedben:
"amikor 6 évesen elfelejtette".
Ebből csak azt lehet tudni, hogy legalább 6 éves. Az életkorát nem.
A stílusod megmagyarázza az okát, miért esik ki a gyermeked emlékezetéből mikor mi. Látod, én is tudok úgy bánni veled, mit te, a gyerekeddel. Sőt, az én, feléd irányuló kritikámnak még alapja is van, mivel te már felnőtt vagy, nem így a gyermeked esete, és alap szintű gyermekpszichológiát sem tanultál még, ezek szerint. Ha tanultál volna, akkor a gyermeked életkorát megjelölted volna ,űr a kezdő kommentedben -ha utólag adod meg, addig is nem lehet érdemben válaszolni-, tehát tudnád, hogy fél év alatt sokat változnak a gyermekek. Bizonyos esetekben persze nagy a szórás a gyerekek fejlődése tekintetében, de a fél évnyi pontosság elengedhetetlen, kisgyermekek esetén.
A szorongása okozza, amit okozol neki az elvárásaiddal. Ha türelmes vonál vele, akkor szinte alig vétene ilyesmit.
Egész életében voltak ilyenek, mintha kiesne neki az, amit korábban tudott ÉS újra kell tanulnia! Tehát nem az van, hogy elfelejti a dvd gombot, hol is van, majd beugrik, hogy ja, tényleg, hanem meg kell mutatni, meg kell neki mondani, hogy megnyomod, mikor már évek óta nyomkodja, és megmondani, hogy akkor elindul.
Anyám, nem ártott volna minimális jót feltételezni, ez nem igazi hímzés, csak ilyen négyzethálós cuccon átdugdossa a fonalat(vastag fonál tompa tű) fent lent, én csinálom a széleit meg a formáknál és rohadtul ő akarta hogy megvegyem és ő akarta csinálni és, és azért tartott két órát, mert én is először csinálom, és kötögetem egymáshoz a kis zsinórcuccokat, amiket adtak, amíg ő minecraftozik, majd idepattan hogy megcsinálja a "fent lent bedugja a fonalat". Jópárszor húzta meg lazán(5 centis lötyögést hagyva), az rohadtul nem érdekelt, itt javítgattam a tompa tűvel, csak mutattam neki ha nem húzza meg, ilyen csúnya lesz, de az, hogy nem emlékszik egy ennyire alap dologra és újra el kell magyarázni halálra rémít.
Ez nem figyelmetlenség(és nem szorongás, bár szorongana rajta, akkor legalább próbálkozna), hanem újra kell tanulnia. Mindenki figyelmetlen néha, EZ NEM AZ. Elkezdett átlósan lefelé haladni direkt, mert elfelejtette, hogy fent lent kell csinálni, és újra meg kellett mutatnom és NEM ÉRTETTE a magyarázatnál!
Nem hat éves a gyerekem, hanem hét (és fél), csak kiemeltem, hogy hat évesen volt a legdurvább ilyen dolga(és nem kell megadni mellé hány hónapos utolsó, nem kisbaba). Igenis kell tudnia olyan dolgokat kiakadás nélkül csinálni, amik nem érdeklik, erről szól az iskola és erről szól az élet.
Amúgy is másik kérdésnél többen jelezték, hogy az 5-6 éves a bonyolult kötözést gumikkal meg tudja csinálni, nem kellene mindenkinek kivetíteni a gyerekkori traumáját a hímzésről:) Nem tudom hogy hívják ezt, a világ legegyszerűbb dolga bedugdosni fent lent a nagyon vastag fonalat a félcentis négyzetrácsos zsinórlapon hogy a végén kijöjjön egy minta, szép, magának akarta és a kérdés nem arra irányult, hogy gyereket kínzok kézműveskedéssel(LOL), hanem arra, hogy a francba eshetnek ki megtanult, több éve alkalmazott dolgok a gyerek fejéből úgy, hogy újra el kell sajátítania, tehát nem az van, hogy beugrik, hogy ja tényleg! TELJESEN elfelejti, újra kell magyarázni, újra kell tanulnia! És ja,butaságnak írtam, mert más szót nem tudok rá használni! Szívesen megfogadok bármit, minek hívjam, kivéve a figyelmetlenséget, mert ez nem az. KIESIK a tudás!
Nagyon sok volt, volt, hogy rajongott meséért, fél évig csak az kellett mindenben, majd elfelejtette, hogy ISMERI a mesét! Semmit sem tudott róla, sem a szereplőket, sem a sztorit, kb sem! Ilyen rengeteg volt, több mesével előfordult. De előfordult útvonallal, információkkal, vagy konkrét részei maradtak ki az előző napnak, de az is durva, mikor 7 éve mosom a haját a kád közepén jobb kézzel, minden egyes hajmosásnál elmondom, hogy üljön be a hajmosó pózba, és nem tudja hova kell, és minden ilyen alkalommal le kell darálnom, hogy üljön a kád közepére és nézzen a csapra.. kb párhavonta nem tudja ezt se, és NEM figyelmetlen, mert miután elmondom, nem az van, hogy kapcsol, hogy ja tényleg, hanem mintha újra kellene tanulnia! Ennél a hímzésnél volt a legfeltűnőbb és a legaggasztóbb a dolog most, de a korábbiakon is rendesen kiakadtam, illetve még ki fogok akadni a többin is..
Én nem felejtek el olyat, amit 2 órája csinálok, de az a minimum, hogy van róla emlékképem. ÉS biztos, hogy mások sem. Mondom nem az van, hogy belezavarodik, vagy elbambul, majd beugrik neki! Meg kellett mutatni megint az egész rohadt egyszerű feladatot!
"Igenis kell tudnia olyan dolgokat kiakadás nélkül csinálni, amik nem érdeklik, erről szól az iskola és erről szól az élet."
Ez teljesen így van. De légyszi, azért a hímzést ne soroljuk már ide. Semmi hátránya nem lesz belőle ha nem tud, és előnye se nagyon
Ez nem az a hímzés, amire ti gondoltok, fent és lent dugdossa be a nagy tompatűt a vastag fonallal, ő akarta, ő választotta és én csinálom a nehéz részét!
Nem úgy csináljuk, mint az utasításban, hanem egyszerűbben.
Most folytatja, megint jól megy, de elölről el kellett magyarázni, mert nem emlékezett az egészre.
Oviban, suliban nem vettek észre ilyet, ők is azt hiszik, mint itt, hogy "nem figyel", de ez nem figyelmi kérdés szerintem, ha figyelmi lenne, akkor emlékezne rá, mi volt korábban és vissza tudna zökkenni, nem pedig megkérdezné, hogy "mi is volt a feladat?", mikor már a felét megcsinálta.
Nem ütöm, nem szidom, nem büntetem, ellenben ismerek olyat, akit igen, többek közt engem is anno rendesen, és én nem csináltam hasonlót, mindig képben voltam. Ellenben azt el tudom képzelni, hogy ilyeneken jobban kiakadnak szülők és verik a gyereket, nekem is teljesen kiakasztó, mert vagy azt hiszem, hogy hazudik, vagy azt, hogy totál elmentek otthonról és kétségbe esek.
Most pl megcsinált 4 sort hibátlanul önállóan, amíg írtam.
Bizonyos vitaminok hiánya is okozhat figyelmetlenséget, feledékenységet.
Én pl erősen vashiányos vagyok és nagyon alacsony a vérnyomásom és néha olyan ködös az agyam, hogy mondat közben felejtem el miről is beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!