Legjobb gyereknevelési könyvek?
Hát sztem meg Vida Ági elég sokszor altalanosit, roppant bugyuta anyagai vannak.
Én a Pozitív fegyelmezest ajánlom vagy
Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
Vagy a Melegszívű fegyelmezes
Vagy a Kötődő nevelés
Vagy Vekerdy könyvei is hasznosak lehetnek.
Szakkönyveket ajánlok. A bulvár / magazinos bizonytalan akkor is, ha szakembert idéznek (van, hogy kiragadva idéznek, félreérthető lehet).
Vekerdy-t én is meleg szívvel (youtube-ról amelyeken személyesen ad elő, bár az vázlatos, általános jellegű többnyire). Maradjunk abban, hogy inkább szakkönyvet ajánlok személy szerint minden esetben. Vekerdytől is. Aztán ki hogyan dönt...
Alapmű pedag és pszichó szakokon, minden gyermek korosztályról, a baba kortól kezdve:
Mérei-Binét: Gyermeklélektan.
(Laikusok számára is érthető a nyelvezete.)
Valamint:
Bruno Bettelheim: Elég jó szülő.
Ranschburg Jenőnek is vannak különféle korosztályra vonatkozó szakkönyvei, szintén vettem már hasznát egyes fejezeteknek. (Meg asszem felnőtt pszichológia terén is írt.)
Piaget megfigyelte a saját kisgyermekeit, baba koruktól, értékes adatokat szolgáltatva a gyermekpszichológiai kutatásoknak. (Az említett Mérei Ferenc és Binét Ágnes is idéz tőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!