Gyereknevelés, szerintetek mi a legjobb módszer?
szeretettel, következetességgel, példamutatással, egyszerű és egyértelmű elvárásokkal, jutalmazással és büntetéssel
Vertem már a fenekére is és kiabáltam is vele nem egyszer, de ezt nem valami tudatos nevelési módszernek szántam, egyszerűen csak tehetetlenségemben.
Hát kamaszgyerekem még nincs, de nem csodálkoznék rajta, ha ordibálnék egy kamasszal :) Az a baj az ordibálással, hogy nagyon rá lehet szokni, és akkor teljesen elveszti a hatását.
De emiatt ne ostorozd magad, magamból kiindulva egy kamasszal kijönni teljesen lehetetlen. Vannak, akik a kamaszkort átvészelik különösebb "kamaszosság" nélkül, de ez nem feltétlenül jó, ilyenkor KELL lázadni, mindent megkérdőjelezni, világvége hangulatban lenni, átélni újra a dackorszakot. Ez a felnőtté válás része, normális pszichológiai folyamat, és, te is tudod, nem tart örökké.
Fel a fejjel!! :)))
2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!