Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek felénk, visszahúzódó...

Akiknek felénk, visszahúzódó a gyereke, kapott megjegyzést, beszólást?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam elég félénk, játszótéren is inkább csak nézegeti a többi gyereket, ha valaki közelebb jön hozzá (felnőtt gyerek egyaránt), bújik mögém. Egyébként itthon nagyon élénk, vidám. Szerintem idő kell neki és fel fog majd oldódni. De pl ma is megkaptam az egyik anyukától, aki látta, hogy megijedt a kisfiam, hogy "szerencsére nekünk ilyen gondunk nincs". Nem mondom, rosszul esett, nem is tudtam hirtelen semmit mondani rá. Én nem érzem ezt "gondnak", szerintem minden gyerek más, vannak barátkozóbbak, meg visszahúzódóbbak is
2021. júl. 3. 19:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sokat változhat még. A lányomra 2 évesen rá se lehetett nézni szinte, mindenkitől elsírta magát, nem érdekelte a többi gyerek. Most 6 éves, már vagy 2 éve magától megy bármilyen idegen gyerekhez cimbizni, annyira szeret másokkal játszani. Ló túloldala 😅

Egyébként nekem családon belül is sokan megjegyezték anno, hogy túl anyás, mimóza stb. Nem érdekelt, mostanra pedig tök vagány a gyerek. A fiam most 2,5 éves, ő bátrabb, mondják is, hogy na végre, egy nyitottabb gyerek. Gyökerek.

2021. júl. 4. 11:42
 12/14 anonim ***** válasza:
27%
Barátnőm gyereke ilyen. Földbe gyökerezik a lába, ha a csaladjan kívül bárki próbál vele interakcioba lépni. Ha atjonnek vendégségbe, vagy mi megyünk, a gyerek áll egy sarokban csendben. Olyan mint egy szobanövény. Én soha nem tettem emiatt semmilyen megjegyzést a gyerkocre, a szülei anélkül is tudják hogy ez már túl van azon hogy felos/maganak való a gyerek. Nem tisztem más gyerekere bármit is mondani, főleg nem idegennek a játszótéren. Megtartom magamnak, ha valakiről ilyen véleményem van. Azért kedves kérdező próbáld gyakran szocializalni a gyereket, hátha egy idő után felbatorodik. Bolcsibe nem adnám amíg ennyire antiszocc, nehogy traumatizald ezzel az "elvalassal". Inkább várjátok ki az ovit, nem maradtok le semmiről.
2021. júl. 4. 12:29
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én írtam az első választ. Az én fiam akkor kezdte a bölcsit, mikor betöltötte a 2-t. Tavaly novemberben. Eleinte nehezen ment, az elválás. Sokat sírt, nem akart menni. De a bölcsőde szemlélete nagyon szimpatikus volt, így tudtam, hogy jó helyen van. Sajnos eleinte pár naponta le is betegedett így nem is volt gördülékeny a dolog. Sokat beszélgettem a nevelőkkel, meg az igazgatóval aki aktív szerepet vállal a csoportokon belül is. Mindig biztattak, én nagyon aggódtam, már majdnem kivettük, mert azt éreztem ez túl nagy trauma neki. De mindig elmondták, hogy semmi rendkívüli nincs a viselkedésében. Egyáltalán nem extrém, ő megfigyelő típus és figyeljem meg, hogy ki fog nyílni. Üvöltött reggelente, napközben meg csöndben ült az amugy otthon folyton bohóckodó kisfiam. Csak figyelt. Nagyon sokat rágódtunk, már a végén kínomban másik bölcsit is megnéztünk. Aztán gyakorlatilag egyik napról a másikra fordult a kocka. Megszokta, sőt meg is szerette. Bő 4 hónap volt mire eljutottunk idáig, de hozzá tenném, hogy ennek több mint felét itthon töltötte betegen.

Féltem, hogy trauma lesz neki, és bár valóban nehéz volt de megugrotta a feladatot és nem hiszem, hogy traumatizáltam, mert a kapcsolatunk ugyanolyan jó. Egyébként ha oviban kezdtük volna akkor is biztosan ugyanígy alakul.

2021. júl. 4. 12:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom dettó mint 11-esé. Bölcsiben még csendes, félénk volt, aztán apránként kinyílt a "csipája". Most már elég vagány általános iskolás. Annyi, hogy valamennyire óvatos, de ha valakit rokonszenvesnek talál, akkor azért sokat fecseg, akkor is, ha az illető idegen. A lényeg, hogy sokat változhat, de az sem baj, ha visszahúzódó marad, ez nem gond, ahogy a tapintatlan anyuka fogalmazott, hanem egy személyiségtípus, megvannak az előnyei, hátrányai éppúgy, mint egy extrovertáltabb gyereknél. A lényeg, hogy vidd sokféle helyre, bátorítsd, hogy sokféle szituációt megismerjen.
2021. júl. 4. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!