Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek felénk, visszahúzódó...

Akiknek felénk, visszahúzódó a gyereke, kapott megjegyzést, beszólást?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam elég félénk, játszótéren is inkább csak nézegeti a többi gyereket, ha valaki közelebb jön hozzá (felnőtt gyerek egyaránt), bújik mögém. Egyébként itthon nagyon élénk, vidám. Szerintem idő kell neki és fel fog majd oldódni. De pl ma is megkaptam az egyik anyukától, aki látta, hogy megijedt a kisfiam, hogy "szerencsére nekünk ilyen gondunk nincs". Nem mondom, rosszul esett, nem is tudtam hirtelen semmit mondani rá. Én nem érzem ezt "gondnak", szerintem minden gyerek más, vannak barátkozóbbak, meg visszahúzódóbbak is
2021. júl. 3. 19:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

Az én fiam ugyanilyen. Annyi nehézséget okozott ez, hogy nehezen szokott be a bölcsibe, nem volt még kész rá. De nem engedhettük meg magunknak a harmadik évet itthon. Beszólást annyit kaptam eddig emiatt, hogy "egyke mi?". Amúgy tényleg az, de nem hiszem, hogy ezen múlik, egyszerűen ilyen a habitusuk ezeknek a gyerekeknek.

Megmondom őszintén, hogy néha kicsit nehezen élem meg, hogy egy lépést sem tesz nélkülem a játszótéren, de nem hibáztatom, mert én is ilyen félénk gyerek voltam (pedig én már második gyerekként születtem).

Ha kevesen vannak, vagy csak kicsik akkor egész jól elvan, de ha sokan vannak, meg vannak nagyok akkor inkább csak figyel.

De alakul ez, mert a bölcsiben is már pont úgy viselkedik mint otthon. Be sem áll a szája, bohóckodik, szóval igen, nekik idő kell.

2021. júl. 3. 20:05
 2/14 anonim ***** válasza:
85%
Nem hiszem, hogy ő ezt úgy értette mint egy valódi gondot, egyszerűen nekik ez nem egy olyan dolog amiben jártasak. Te is mondhatnád az én gyerekemre, hogy nincs olyan gondod, hogy annyira barátságos, hogy simán elmenne egy idegennel bárhova és mindenkihez odamegy, haverkodik a padon vedelő bácsitól a hajléktalanig. Tud azért mindkét oldal kellemetlenségekkel járni de nyilván mindenki csak a sajátját ismeri és a hozzállása is mindenkinek más a témához, van akinek gond és küzd vele, van aki meg nem, nem ismerem mindenki álláspontját.
2021. júl. 3. 20:09
 3/14 anonim ***** válasza:
31%
Bunkó gyökér anyuka. Semmi baj ha ilyen a kisfiad, sőt. Sokkal édesebb, mint egy nagyszájú locsogós kölyök..
2021. júl. 3. 20:17
 4/14 anonim ***** válasza:
63%
3: te nagyon alpári vagy, több kérdés alatt is láttalak ma és őszintén megdöbbent a primitív stílusod.
2021. júl. 3. 20:27
 5/14 anonim ***** válasza:
29%
4# szivesen
2021. júl. 3. 20:34
 6/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem bunkózásnak szánta szerintem, hanem lehet az ő gyereke meg az a tipikusan túl "sok", túl barátkozós, túl virgonc.

És kb. gúnyként mondhatta saját maguk felé.

Én is ilyen vagyok, remélem az én ismerőseim nem értik félre minden mondatom.

Ne vegyél ilyeneket ennyire magadra, szerintem senkisem akart megbántani. Érzékeny ember lehetsz.

2021. júl. 3. 20:34
 7/14 anonim ***** válasza:
86%

Kaptam, letojom.

Mindkét gyerekem ilyen, nem az egykeség az ok.

Ha zavar, szólj vissza, hogy "milyen gond? Nekem nem gond."

Én is visszahúzódó személyiség vagyok, így tudok azonusulni. Amivel nehezen tudnék, ha a gyerekeim a "pofátlanul barátkozós" kategóriába tartoznának.

2021. júl. 3. 20:59
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Akkor gondolj el engem, a gyerekem az oviban félénk, olyan, mint a te fiad. Járunk is miatta fejlesztésre, csoportos foglalkozásra. Mindenhol máshol, egy nagyszájú, bátor gyerek. Ma a Balatonnál egy ilyen mentő csónak félére felmászott és megfenyegetett 2 tini arácot, hogy annyi lesz nekik, ha nem teszik neki vízre a csónakot, égett a fejem rendesen. Úgyhogy oviba magyarázom, hogy nem is visszahúzodó, máshol pedig, hogy az oviban nagyon jó gyerek. Persze sehol nem hisznek nekem.
2021. júl. 3. 21:36
 9/14 anonim ***** válasza:
89%
Az én gyerekem meg pont az a túl barátkozós, bárkihez odamegy, akihez nem kellene típus. Én meg ezért kapok beszólást. Ne foglalkozz vele, beszólni mindig mindenhol bárki tud bármiért.
2021. júl. 3. 23:10
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Kedves 1-es, mikor kezdtétek a bölcsit? Mennyi idő volt, mire beszokott a kisfiad?

Kedves 8-as, kisfiad mióta jár oviba, hogy még mindig félénk?

2021. júl. 4. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!