Mit tegyek, ha nem szimpatikus a gondozónő a
bölcsődében?
Figyelt kérdés
Két hete szokjuk a bölcsit. Időnként meglesem az udvaron őket, de a gondozónővel nem vagyok elégedett. Nem foglalkozik a gyerekekkel, ellátja a szükséges teendőket, felügyeli őket, de nem beszélget, játszik velük. A két hét alatt még nem láttam mosolyogni sem. A gyermekem is tart még tőle. Próbáljak átmenni másik csoportba, vagy legyek még türelemmel egy kicsit?
2010. aug. 26. 13:05
1/6 anonim válasza:
ne haragudj, de ez még csak a bölcsi! Ha így állsz ezekhez a dolgokhoz, mi lesz még, mire kijárja a középiskolát??? Egy gondozónőnek sem a napi 10 órán keresztüli szórakoztatás a feladata. Azért elég hülyén jönne ki, ha megkérdeznék, hogy miért akarod másik csoportba vinni a gyerekedet és te azt válaszolnád, hogy mert nem mosolyog a dadus....
Szerintem örülj neki, hogy egyáltalán felvették bölcsibe. Gondolom szükség volt rá. Vagy a munkahelyedről elmész amíg lesekszel?
2010. aug. 26. 13:35
2/6 anonim válasza:
Erre az én anyukám azt mondta, hogy ugye emlékszem az alsós tanítónéninkre, akit úgy szerettem? Mondtam, h. igen. Erre azt mondta, h. képzeljem el, legalább a fele szülői gárdának egyáltalán nem volt szimpi az Erzsike néni, mert olyan mufurc és szigorú volt, nem játszott, viháncolt velünk, stb. mégis minden gyerek imádta. Így aztán a szülők is megbékéltek vele. Szóval szerintem legyél még kis türelemmel, lehet, hogy a gyermeked imádni fogja a gondozonőt, végül is neki kell vele lennie, nem neked. Ha ők kijönnek egymással, akkor nem lesz gond!
2010. aug. 26. 13:38
3/6 anonim válasza:
A bölcsi elsősorban egészségügyi intézmény, olyan szintű foglalkozást játszást, mesélést ne is várj, mint ami az oviben teljesen természetes. Lehet, hogy a gyermeked azért tarta gondozónénitől, mert érzi azt, hogy te sem szimpatizálsz vele. Gyakorló többgyerekes szülőként nekem egyébként az a véleményem és tapasztalatom, hogy sok szülő nehezen fogadja el, hogy az ő gyermeke a közösségben csak egy egyermek, és semmivel se fontosabb, mint a másik 12. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy te is ilyen anyuka vagy, hiszen nem ismerlek, de ne leselkedj szerintem a bölcsibe töltött idő után. Arra koncentrálj, hogy amikor veled/veletek van a gyermek, akkor maximálisan megkapjon mindent, amit szerinted jár neki.
2010. aug. 26. 13:44
4/6 anonim válasza:
Ja, az lemardt, hogy nem vinném át másik csoprtba, mert később sem tehetem majd meg, hogyha valaki kevésbé szimpatikus, akkor másik ovit keressek, vagy másik iskolát, vagy, vagy , vagy.
2010. aug. 26. 13:45
5/6 anonim válasza:
A kérdező védelmében elmondanám,h nekünk olyan gondozónénink volt,kettő is,amilyent ő-gondolom-elképzelt.Kedvesek voltak,mosolygósak-nem csak a szülőknek,egész nap-ahányszor láttam őket,mindig lógott rajtuk néhány gyerek,akiket szeretgettek.Szóval ilyen is van,de sajnos a mai bölcsihelyzet mellett nem lehet válogatni.:(
2010. aug. 26. 14:05
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Félreértés végett: a gondozónőtől nem azt várom, hogy egész nap az én gyermekemet babusgassa, ezt nem is igényli a gyermekem. Csak néha menjen oda hozzá, terelje egy-egy játékhoz, adjon esélyt a gyereknek arra, hogy megismerhesse az új környezetben, ahol egyébként még 8 másik bölcsis csoport van a hozzájuk tartozó gondozókkal, egybeeresztve egy nagy udvaron. Mindössze rossz volt látni, hogy ott "bolyong" a gyerek az udvaron tanácstalanul. Egyébként mindezt korrektül átbeszéltem a gondozónővel, azóta javult a helyzet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!