Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki falun és városban is...

Aki falun és városban is lakott,pár dolog?

Figyelt kérdés
Mely időszakokban laktál falun ill. Városban? Milyen érzés volt? Én falun nőttem fel,tizenévesen mindig buszozni kellett a suliba meg haverokkql csavarogni,lett párom 6 évig a városban laktunk,élveztük,hogy minden elérhető. Babánk lett,5 évre visszakerültünk a falumba,amig házra gyűjtöttünk,de utólag látom mennyire nem volt gyerekkorom egy játszótér se volt,vagy egy üres,én tiniként még kibírtam,de már a fiamat kell sajnálnom 5 éves,és eddig ugy nőtt fel ahogy én,itt nincs semmi,a városban meg naponta viszik le játszóra a gyereket,tele van gyerekkel stb. Ez nekem is kimaratt,az üres udvar volt,de hogy ez a fiammal is így van hetente sírógörcsöm volt már évek óta,el se hiszem,hogy ennyit itt voltunk még költözésig. Belebetegettem. Ez normális? Van aki másképp érez és a falu hiányzott neki? Mindenki meséljen. Hány évesen hol éltél,és hogy érezted magad?
2021. jún. 24. 15:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Igen. Biztos sokat számít hogy hol nőttünl fel. Na meg nem vagyunk egyformák.

Én szerezek a kertben dolgozgatni, te nem. Te szeretsz sétálni, én nagyon utálok. A sarki boltba is kocsival megyek. Utálok csak úgy sétálgatni. Az albiban is rühelltem h le kellett vinni a babát sétálni (nem volt erkély)

2021. jún. 24. 18:47
 12/17 A kérdező kommentje:
Faluban nőttem fel,szerintem sokminden kimaradt az életemből.persze panelban is rossz lett volna gyerekként. Sokat számít,hogy kertes házba költözünk, mégis városban. Panelt nem vennénk.
2021. jún. 24. 18:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#10-es, #5-ös vagyok. Én városban nőttem fel, mégis faluba vágyom.

A városnak van egy alapzaja, amit gyűlölök. Más a falusi csend (madárcsicsergés stb...), mint a panelban lévő csend. Engem az utóbbi nyomaszt, míg az előbbi megnyugtat.

Mondjuk az is biztos, hogy városban nem kelsz fel arra vasárnap 6-kor, hogy "kacsa tollat, liba tollat, új és használt tollakat" xD

2021. jún. 24. 22:12
 14/17 anonim ***** válasza:

24 éves koromig megyeszékhely elit kertvárosi részen laktam.

Abban a városban jártam középsuliba, ahova busszal kb 1 óra alatt jutottam el. A barátaimmal mindig a város centrumában találkoztunk, ahova egy jó fél óra volt bebuszozni. Biciklivel is jartam néha, azzal ugyan annyi volt az út mint busszal. Hiába elit kertvaros, semmi nem volt ott, mindenért utazni kellett a város központja fele. (Posta, általanos suli, gyógyszertár, orvos és 1 kisbolt volt azért a közelben).

24éves koromban költöztem férjemhez, egy 20km-re levő kisvárosba. Onnan hamarabb benn voltam a megyeszékhely centrumában, mint a város széléről. Ott lénsegében megvolt minden ami kellett, viszonylag közel is.

Majd 1 év után falura költöztünk, saját házba. A megyeszékhely 30km-re. Innen is elöbb beérek a centrumba, mint anno a kertvárosból.

Azóta lett egy autóm, így meg aztán méggyorsabb.

Itt vannak barátaim 4 év ittlakás után, a kertvárosban 24év alatt nem voltak. Van egy 2 éves fiunk, vele kijárunk a játszótérre, ott is sok barát lett.

Van suli, ovi, orvos, post, bolt, minden ami kell.

Én nagyon szeretek itt élni, jobban mint a városban.

28N

2021. jún. 24. 22:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Én 6 éves koromtól 44 éves koromig laktam Budapesten,panelban nevelkedtem sőt a gyerekeim is oda születtek.ott is szeretünk lakni,mert ott is ismert lakótelepen mindenki minket voltak ,vanak barátaim még mindig

De tavaly elköltözünk 800km egy faluba és ezt még jobban szeretem csend nyugalom és madár csicsergés gólyák vannak körülöttünk max vonat zaja hallatszik be nyitott ablakon keresztül közelben egy nagy erdő van rét,mezők,és jó levegő ,és ennek ellenére 800 méter sétára van Aldi,Lidl,kik stb .

2021. jún. 25. 05:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Világ életemben Budapesten éltem. Míg nem voltak gyerekeim nagyon élveztem és teljesen kielegitett a panel-lét. Jó volt hogy mindenre van lehetőség, minden közel van stb. Egy fiatal, független embernek ez jó és kell.

De mióta anyuka vagyok, nagyon szenvedtem, utáltam hogy be vagyunk zárva a lakásba, vagy fél napot a játszótéren kellett acsorognom a sok idióta szülő között, hogy szegény gyerekeim kimozoghassak magukat. Tavaly végre összejött a nagy terv, sikerült családi házat vennünk nagy kerttel agglomeracios településen (igaz nem falu, hanem kisebb város, de 30 év Bp után nagy váltás). Minden percét élvezzük, ha fizetnenek se koltoznenk vissza a fovarosba:) a gyerekek marha jól elvannak a kertben, vagy épp a szomszéd gyerekekkel bandaznak az utcán (zsákutca, nulla forgalom). Nem hiányzik hogy nincs a városunkban pláza, mozi, stb.

2021. jún. 25. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés, szinte mindennek meg van az előnye és hátránya, persze miben milyen arányban, és milyen szempontból. Különböző nagyságú településeken laktam, hosszabb-rövidebb ideig. Nem sok helyen, de néhányon. Szerintem nagyon függ a konkrét dolgoktól a hatás. Függ a konkrét helyszínen, az életkortól is függ, az egyén temperamentumától, addigi lelki lenyomataitól, méga pillanatoktól is függ, hogyan éli meg aztokat a perceket, éveket, és helyet. Mert számottevő előnyei és hátrányai is lehetnek. A falu csendes nyugodt lehet sok esetben. A város meg gyakran zajos lehet, de nem feltétlenül, pl emeletes ház tetejáre a kinti zaj nem megy át, és felette lakó sincs. Tehát ez is attó függ. Sőt, egy legfelső, 4. / 10. emeleet se garancia a csendre. És olyan is van, aki megőrül a csendtől... Ha nincs játszótér, lehet, hog arra ösztönöz téged, hog építs egyet a kertbe! Ha van a faluban játszó, akkor lehet, hogysose jutna eszedbe a kertetekbe építeni valamit. Ez vagy jó, vagy rossz.

A változatok száma tehát mint a csillagos ég... Ismerd meg önamgad és gyermeked. Ezen át nagyobb eséllyel ráérzel, mikor mi a megfelelőbb nektek.

2021. jún. 25. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!