Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szobatisztaságra nevelést...

A szobatisztaságra nevelést ősszel és télen is lehet folytatni, vagy csak meleg időben?

Figyelt kérdés
másfél éves a kisfiam,de még nem lett a nyáron szobatiszta,wc-be pisil,de csak ha én rá ültetem,még nem szól,még nem is érzi ha jön a pisi,de most abba kell hagynom szerintetek,vagy azért mert hűvösebb lett még van esély arra hogy idén már szobatiszta lesz.Van akinek a gyereke télen lett az?
2010. aug. 26. 07:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Bocsánat...

Csak kérdezném a 13:35-től és a kérdezőtől, hogy ti mit értetek azon, hogy érett hozzá?

Ha egy gyerek nem szól, és a nadrágba pisil (talán még az sem zavarja, ha meleg van), akkor hogy lenne már érett rá? Az más dolog, hogy utálja a pelenkát, vagy játékból kipróbálja a wc-t, bilit. Ez sajnos még nem jelenti a szobatisztaság konkrét jelét.

Persze próbálkozni lehet, előbb utóbb így is szobatiszta lesz, de kinek jó az, ha folyton macerálva van a gyerek, hogy kell-e pisilni, vagy gyere próbálkozz megint a bilin.

Amelyik gyerek valóban érett rá, az pár nap alatt, vagy éppen egyik napról a másikra szobatiszta lesz. Igaz ugyan, hogy ez ritkán történik másfél évesen, de ez sincs kizárva. Valójában 2 éves kor körül vagy még később következik be.

Egy kis pszichológia, ill. biológia, utána lehet olvasni szakemberektől.

És a kutya nem irigykedik, sőt...

2010. aug. 26. 14:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Én vagyok az,aki írta a kérdezőnek,hogy ne foglalkozzon velük.Már miért ne lett volna érett?Lehet,hogy nem két nap volt,hanem két hét,de az is az én hibámból,mert folyton kérdezgettem hogy kell-e neki,és hozzászokott,de most 23 hónapos,és mint mondtam már három hónapja olyannyira szobatiszta,hogy egyszer sem pisilt be,sose kérdezem meg hogy kell-e,és simán vissza tudja tartani.Pedig elhihetitek,hogy nem volt erőltetve egy cseppet sem.A kakival meg sose volt gondunk.És ha figyelmesek lennétek,akkor láthattátok volna,hogy jelzi a kérdező gyereke,csak nem szól,mert nyilván még nem tud,de a jelzés is jele.Az én gyerekem meg szólt.És ha szól,meg nem engedi magát pelusozni,akkor nem fogom ráerőltetni,mert nem fogom akarata ellenére pelusozni 3 éves koráig,csakmert ez a divat ujjabban.
2010. aug. 27. 06:31
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja,és az kimaradt,de nyilvánvaló,hogy teljesen magától szól.

Utolsó voltam

2010. aug. 27. 06:33
 14/15 anonim ***** válasza:

"még nem szól,még nem is érzi ha jön a pisi,"

Ez szerinted azt jelenti,h jelzi ha pisilnie kell?Ezt írta a kérdésben,ez egyértelműen azt jelenti,h nem érett rá.De mivel később mást írt,sztem nem is tudja pontosan,h hol tart a kisfiú,előbb azt kéne tisztázni.

2010. aug. 27. 07:30
 15/15 A kérdező kommentje:
pontosan tudom hol tart a kisfiam.azért mert pontosan nem szól,de a viselkedésével jelzi,hogy pisilni kell.elsőre azért nem részleteztem mert a kérdés nem ez volt.de nála sokkal kisebb gyerek is jelzi,csak a szülő nem veszi észre.szerintem sem érett rá,mert akkor már szólna nekem,de van már sok olyan 20 hónapos baba ismerősöm aki simán szobatiszta.a kérdésre megkaptam a választ,más meg nem érdekel köszi.ne lovagolj más kifejezésein.van más kérdés is.
2010. aug. 27. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!