A szobatisztaságra nevelést ősszel és télen is lehet folytatni, vagy csak meleg időben?
Ne, haragudj, nem értelek. Az első válaszolónak teljesen igaza van, még ha nem is konkrétan a kérdésre válaszolt.
De hogy próbálod szoktatni? Nincs rajta pela és ha úgy jön ki bugyiba, nadrágba pisil? Ezek szerint a felfázástól félsz?
Vagy van rajta pela és időként ráülteted a wc-re? Mert akkor miért ne próbálkozhatnál ősszel, télen is? Csak tényleg nincs semmi értelme, te magad írod, hogy még nem érzi. Akkor meg minek???
És persze, van gyerek, aki télen lett szobatiszta, de csak azért, mert ő éppen akkorra érett meg rá.
Türelem! Nem vagytok lemaradva semmiről.
szia!Ne foglalkozz velük,nem pici.Az én kislányom 18 hónapos volt,hogy nem engedte magát bepelusozni,egyszerűen sírt,hogy ne,meg hogy nagylány vagyok.Én meg nem adtam rá.Eleinte simán bepisilt,nem foglalkozott vele,aztán utána elkezdte,hogy hol szólt,hol nem.Én meg állandóan kérdezgettem tőle,és megszokta,és mindig várta,hogy mikor kérdezem meg.Aztán nem kérdeztem,akkor utána pár napig bepisilt,és utána folyamatosan elkezdett szólni.Igaz volt,hogy a nagy játék hevében akkor szólt,mikor már elkezdett folyni,de ezt folyamatosan elhagyta.És érett volt rá,ebben biztos vagyok,mivel már folyékonyan beszélt,el tudtas mondani,hogy mit akar,és ha megemlítettem neki a pelust,már sírt,hogy nem kell,nagylány vagyok,bilibe pisilek.De ha érett is,akkor is meg kell tanulni aranyomnak,hogy hogyan kell bilibe pisilni,mikor szóljon.Nem megy az egyik percről a másikra.Ja,amugy most már 23 hónapos,és kb három hónapja olyan ügyes,hogy simán vissza is tudja tartani akár fél órát is,ha ébb buszozunk,vagy valami miatt nem tud egyszerre pisilni,mert olyan helyen vagyunk.Szóval nem korai.
A kérdésre:szerintem ne add rá vissza,persze,hogy lehet hűvösebben is folytatni.Max szoktasd hozzá,hogy a földre nem ül le,hanem csak a szőnyegre,vagy kispárnára,és akkor nem kell félned attól,hogy felfázik.Én is ezt csináltam.Kinnt meg nem ülünk le,nehogy felfázzon,hanem kinnt csak guggolunk.És még tetszik is neki.
Az eddigiekkel meg ne foglalkozz,akik azt mondják,hogy pici,mert igen is lehet érett rá egy másfél éves.Azért,mert az övék nem érett meg rá ennyi idősen,csak 3 évesen,azért nem kell álltalánosítani,még ha rosszul is esik nekik,hogy más gyerek érettebb ebből a szempontból.
Bocsi,de ezért nagyon mérges tudok lenni.
Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban,nyugodtan írj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!