Hogy mentek kisgyerekkel családi ebédre, amikor az alvásidőben van?
Hívtak minket hétvégén családi ebédre, hogy menjünk 1 órára, de egyszerűen nem tudom, hogy lehetne ezt megoldani egy 21 hónapossal. Ő d12-fél 1 körül eszik, legkésőbb 1-kor lefekszik és alszik kb 2 órát.
Tehát pont az alvásidőre esik a meghívás. Ami azt jelenti, hogy reggel fél 7 óta ébren van a gyerek, és ebéd utánra már használhatatlan annyira fáradt. Idegen helyen viszont nem alszik el, meg ahova mennénk, pici lakás, kb nincs egy félreeső hely sem, ahol nyugiban le tudnám tenni aludni. Sokan leszünk ráadásul, folyamatos nyüzsgés lesz. Ilyenkor meg csak jön a hiszti, túlpörgés stb.
Ti az ilyet hogy oldanátok meg?
"Én a vendéglátót nem értem meg..
Miért 1re hív benneteket?? Menjetek 11re,ebédeljen a gyerek és meg kell próbálni letenni aludni."
Tán azért, mert nem a kérdező gyereke körül forog a vilag??? Ha nyüzsgés lesz, akkor az azt jelenti, valamit vagy valakit ünnepelnek és nem, ez itt épp nem a szóban forgó 21 hónapos.
Nekem még az jutott eszembe, hogy reggel keltsd fel korábban és tedd le otthon 11kor, majd később ebédel veletek 1kor
3as voltam
25!
Lehet a vendeglato is a családra figyel. Lehet nem az egy szem gyerekre, hanem mondjuk a maradék 8 felnőttre, akiből 6nak ez az idopont a megfelelo.
Köszönöm a válaszokat, látom, nagyon különböző nézetek vannak :)
Végül úgy tűnik, az lesz a megoldás, hogy később megyünk, alvás után, és majd akkor eszünk utólag.
Sajnos nincs nyugis szoba a lakásban, ahol le lehetne tenni. Babakocsiban már vagy 1 éve nem alszik el, kocsival meg fél óra alatt vagyunk ott, tehát az az alvás pont semmire nem elég sajnos. Szerencsére ezt így megértették.
Nekünk se direkt ilyen a napirendünk, egyszerűen ő így igényli. Nem én erőltetem, hogy ilyenkor le kell feküdni, ő álmost már eddigre nagyon. Sajnos az se működik, hogy felkeltem reggel és leteszem 11-kor, mert mindegy, hogy 5-kor kel vagy 8-kor, akkor is ebéd után akar aludni fél 1-1 körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!