Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mentek kisgyerekkel...

Hogy mentek kisgyerekkel családi ebédre, amikor az alvásidőben van?

Figyelt kérdés

Hívtak minket hétvégén családi ebédre, hogy menjünk 1 órára, de egyszerűen nem tudom, hogy lehetne ezt megoldani egy 21 hónapossal. Ő d12-fél 1 körül eszik, legkésőbb 1-kor lefekszik és alszik kb 2 órát.

Tehát pont az alvásidőre esik a meghívás. Ami azt jelenti, hogy reggel fél 7 óta ébren van a gyerek, és ebéd utánra már használhatatlan annyira fáradt. Idegen helyen viszont nem alszik el, meg ahova mennénk, pici lakás, kb nincs egy félreeső hely sem, ahol nyugiban le tudnám tenni aludni. Sokan leszünk ráadásul, folyamatos nyüzsgés lesz. Ilyenkor meg csak jön a hiszti, túlpörgés stb.

Ti az ilyet hogy oldanátok meg?

2021. jún. 11. 07:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg lehet beszélni, akkor menjetek előbb. Ha nem, akkor vagy mentek (vagy megy egyikőtök) később, ha felébredt, megeteted, elindultok, aztán remélhetőleg alszik ott kocsiban, babakocsiban, hordozókendőben.

Mi is voltunk úgy bulin, hogy felváltva sétáltunk az alvó gyerekkel kint egy étterem előtt, mert mondjuk mindenki azért nem fog a mi babánk alvásidejéhez igazodni - ez is érthető. Tesómék viszont ilyen esetben simán késtek akár két órát is, mert az övék csak a saját ágyában volt hajlandó aludni (ami elég szívás, de hát biztos van ilyen is).

2021. jún. 11. 08:44
 12/29 anonim ***** válasza:
44%
Lassan két éves, lehet lepontozni, de nem árt, ha hozzászokik lassan, hogy az életben nem minden mindig óramű pontossággal történik. Mi történik, ha aznap később alszik? Én azt tapasztalom a környezetemben, hogy a nagyon precíz napirend merev és rugalmatlan gyerekeket "eredményez".
2021. jún. 11. 09:05
 13/29 anonim ***** válasza:
95%
En viszont az a tipus vagyok aki ugy gondolja h a gyerek kenyelme az elso. Ez még az a kor. Elmennenk es ha elalmosodik, elvinnem babakocsiban aludni, aztan majd jovunk. Ha van teraszuk, kertjuk, akkor oda vinnem ki. Igy a csaladom tobbi tagja azert tudja elvezni a vendegseget es a gyerek sem vergodik a faradtsagtol. Az senkinek sem jo, a vendeglatonak sem.
2021. jún. 11. 09:20
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezném, hogy mehetünk-e délre, hogy ott tudjátok etetni és aludni letenni a gyereket. Nem sok vizet zavarnátok, csak legyen egy csendesebb szoba, ahova letehetitek a gyereket. Előny, ha van hordozható kiságyatok.

Ha alszik, legalább ti is tudtok nyugodtan enni.

2021. jún. 11. 09:55
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
13. hsz alapján tényleg jó a babakocsi is, ha nincs kiságy.
2021. jún. 11. 09:57
 16/29 anonim ***** válasza:
15%
2 éves a fiam. 1 éve se babakocsit, se kiságyat nem látott 🤔😅 a babakocsiba már be se férne (próbáltuk, uton a tesó, ujra belemászott "nosztalgiázni"
2021. jún. 11. 10:16
 17/29 anonim ***** válasza:
86%

Én ilyen esetben jellemzően megköszönöm a meghívást és mondom, hogy mi vagy előbb megyünk/jövünk, vagy később, mert a gyerek alvásidejébe pont beleesik. Lehet szidni, meg egyszer belefér meg satöbbi, de nekem kell megküzdenem utána a nyűgös-hisztiző gyerekkel, nem a rokonságnak.

Amúgy nálunk sem azért tűpontos a napirendünk, mert direkt így alakítottam, egyszerűen csak mindig magától ébred fel 7kor (én ugyan nem ébresztem, szívem szerint 9-ig aludnék, ha tehetném), és magától megy aludni 2 körül. Sosem számolgattam, hogy akkor most hány órát volt ébren és mennyit aludt, ez teljesen organikusan alakult így. És nálunk is az van, hogy ha nem tud aludni délután, akkor kínszenvedés vele az esti alvásig. Én ezt nem vállalom be semmilyen ebéd kedvéért. A baráti összejöveteleket is mindig igyekszem ehhez igazítani.

Nem várom el, hogy mások hozzánk igazodjanak, de nekem az a kisebb áldozat, hogy kevesebb ideig vagyok az emberek között.

2021. jún. 11. 10:23
 18/29 anonim ***** válasza:
62%
Én a gyerekhez alkalmazkodtam, úgyhogy kihagytam az ilyent.
2021. jún. 11. 10:55
 19/29 anonim ***** válasza:
95%

#13 Szerintem pedig pont, hogy a Te megoldásod a leg kompromisszumkészebb. Ott is vagytok, de a gyerek is alszik.

Nem mondanék le egy ebédet ilyen miatt. Nem alkalmazkodhat csak hozzánk az egész család.

Esetleg azt megpróbálni, hogy előbb ebédel és hamarabb lerakni aludni?

2021. jún. 11. 10:55
 20/29 anonim ***** válasza:
75%

Keltsd fel elobb es ebedeljetek otthon ugy utana tudtok indulni. Kvazi hozz elore mindent egy-masfel oraval.

Nalunk is ilyen napirendmanias a gyerek a fene se alakitotta igy, O csinalta. Igazabol nem az 1 orahoz ragaszkodik hanem a ket alvas kozt eltelt idohoz. Masfel evesen 5-6 orat bir fent lenni egy gyerek, nalatok ez latszodik is szepen. En ezert

Tologattam vagy elore vagy hatra a programokat. Mindig ugy megyunk hogy alvas utan :) szerintem a gyerekeknek lovesuk sincs arrol hany ora van eppen 😅 nekik a ket alvas kozott eltelt ido szamit.

2021. jún. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!