Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha egy anya nem vesz...

Baj, ha egy anya nem vesz mindeféle játékot a gyereknek?

Figyelt kérdés
A barátnőm alig vesz a gyerekének játékokat, pl a kertjükben egyetlen gyerek játék sincs. Nekünk van hinta, csúszda, homokozó stb, nekik semmi. Járnak játszótérre rendszeresen, ott szokott ilyeneket használni meg a bölcsődében. Kirándulni szoktak vele sokat. Ha nem tudnád hogy gyerek van, a kertből nem derülne ki annyira nincs nyoma. Plüssei is alig vannak, 5-6 darab max vagy annyi se. Könyvei vannak mondjuk sok, azt nem sajnálja tőle, azokat szokott venni neki könyvek meg színezők. Nincs futóbiciklije meg semmi ilyenje, egy db motorja van, amivel néha mennek, inkább sétálni hordja vagy bicikli hátsó ülésben megy vele bicajozni, de nincsenek ilyen saját járgányai. A szobájában is töredéke játék van, mint az összes többi kisgyerekes ismerősnél. Van egy két játékhangszere, logikai játéka, meg pár dolog még aztán ennyi. Kislány de egy darab babája sincs, nincsenek öltöztetős játékai meg semmi. Még nagyon gyurmázni se szoktak, azt se vesz neki mert azzal csak koszol azt mondja. Tv-t sokat néz a gyerek. Csak nekem fura ez? Azt mondja neki a játékok lomok. De hogy lehet ilyen egy gyerekkel?
2021. máj. 23. 15:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Így, ahogy leírtad, nem baj, mert a gyereknek annak ellenére, hogy kevés tárgya van, mégis bőven van lehetősége a korának megfelelő tevékenységeket folytatni és megfelelő figyelmet is kap. Sőt, szerintem pont hogy pozitív dolog, ha egy szülő nem halmozza fel a gyerekének a sok felesleges játékot, mert a gyerek a nagy részével úgyse játszana rendszeresen. Nekem személy szerint a fenntarthatóság és a környezetvédelem is nagyon fontos, és szerintem túlfogyasztásnak számít megvenni egy csomó felesleges játékot és csak tartogatni, de nem használni.

Nekem elég sok játékom volt gyerekkoromban, de a gyerekemnek nem akarnám, hogy olyan sok legyen, mert így visszagondolva nekem is teljesen fölösleges volt annyi. A rengeteg játékomból volt kb. 3 vagy 4 darab, amivel tényleg rendszeresen játszottam, a többit csak megkaptam, maximum 1-2 hétig örültem neki, aztán ment be a szekrénybe és többet elő se vettem. Saját gyerekem nincs még, de a környezetemben elég sok embernek van/volt mostanában kisgyereke, és dolgoztam is pár évig gyerekes családnál au pairként, és mindenhol ugyanezt tapasztaltam, ami nálam is volt, hogy hiába van a gyereknek rengeteg játéka, csak egy pár darabot használ közülük, a többi meg csak porfogónak van.

2021. máj. 23. 16:25
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
A leírás alapján nagyon szimpatikus a barátnőd. Te annál kevésbé.
2021. máj. 23. 16:32
 13/21 anonim ***** válasza:
89%

Én sajnos sok szar műanyag játékot felhalmoztam, mert azt hittem, hogy milyen jót fogunk vele játszani... Erre egész nap csak képes könyveket nézegetünk :) nekünk azért van az udvaron hinta, homokozó, csúszda, mert nagyon kies helyen lakunk, és még a játszótérre is tíz perc autóút vezet... Ha lenne játszó itt, nem vettem volna én sem. Amióta jó idő van, a játékok a sarokban ülnek egész nap, mert megyünk kirándulni, vagy az udvaron vagyunk, vagy ha nem, akkor meg könyveket nézünk, teregetünk, főzünk (lányom a tányérjaival játszik).

Tehát nagyon jól csinálja. Azt, hogy mennyi tévét néz, ne te határozd meg...

Biztos hogy minden alkalomra könyvet fogok csak venni, a rokonok tuti vesznek játékot 💁‍♀️

15 hónapos a lányom amúgy.

2021. máj. 23. 17:04
 14/21 anonim ***** válasza:
97%

Végre valaki, aki nem pénzzel szereti a gyereket.

Te hányszor viszed a gyereked játszóra, kirándulni? Nyilvám mem, mert ott a játszótér az udvaron, csak kicsapod oda a gyerekeket.

Plüssei is alig vannak, 5-6 darab max vagy annyi se.

Annyi pont elég. Minek több, ha úgyis csak 5-6 darabbal játszik?

Könyvei vannak mondjuk sok, azt nem sajnálja tőle, azokat szokott venni neki könyvek meg színezők.

Szuper, akkor sokat is olvashat neki. Te szoktál olvasni a gyerekednek?

Nincs futóbiciklije meg semmi ilyenje, egy db motorja van, amivel néha mennek, inkább sétálni hordja vagy bicikli hátsó ülésben megy vele bicajozni, de nincsenek ilyen saját járgányai.

Minek vegyen, ha azt az egyet is alig használja, ami van?

A szobájában is töredéke játék van, mint az összes többi kisgyerekes ismerősnél. Van egy két játékhangszere, logikai játéka, meg pár dolog még aztán ennyi.

Szuper, nincs sok felesleges kacatja, ellenben lehet fantáziája, amivel kitalálhat magának játékot.

Kislány de egy darab babája sincs, nincsenek öltöztetős játékai meg semmi.

Ez miért kötelező egy kislánynak? Lehet, hogy nem szeret babázni.

Még nagyon gyurmázni se szoktak, azt se vesz neki mert azzal csak koszol.

Írtad, hogy bölcsis... Tehát nincs 3 éves... Lehet, hogy nem érdekli a gyurmázás, és tényleg csak koszol vele. Majd gyurmázik, ha megérett rá.

Áldom az eget, hogy nekem nincs ilyen "barátnőm", mint te.

2021. máj. 23. 17:08
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Én elég sok mindent veszek a gyereknek, de aztán mostanában kezdtem gondolkodni rajta, hogy amúgy minek? Manapság sokkal több dolog van és az ember mindent meg akar venni, mindenből a legnagyobbat, legtöbbet stb. De tök feleslegesen. Így is legtöbbször nem azt hozza, hanem csak hadonászik a kezével, vagy felvesz egy kockát, és mondja, hogy az most épp ez meg az, hiába van neki olyan is. Rájöttem, hogy azzal, ha mindent megkap, pont ezt a kreatívságot fogom kiölni belőle. Meg azt, hogy örüljön egy-egy ajándéknak, hiszen arra lesz trenírozva, hogy mindig mindent megkap... Pl. vettem neki már két évesen egy 64 színű crayola zsírkréta készletet... És amellett, hogy elszínezget vele, egyszercsak elkezdtem gondolkodni, hogy úristen minek? Elég lett volna neki 4 szín is... Én egy ilyennek még 10 éves koromban karácsonyra hogy örültem. Én meg megvettem a legnagyobb dobozt neki mielőtt a hármat betöltötte volna és tudta volna értékelni. Sok gyerek 3-4 éves korára már mindent megkap, még többet, mint mi anno egész gyerekkorunkban kaptunk. Miért lenne ez jó? Mire? Amellett, hogy a szülő ezzel lépést se tud tartani majd egy idő után. Nekünk volt mindig elég pénzünk, sose voltunk szegények, mindig mindent megkaptam, amire vágytam. De kismiska volt ahhoz képest, amije a lányomnak már 3.5 éves korára megvolt... mit fogok neki venni később? Mennyit? Emlékszem az első vonatkészletemre, egy 8-as alakú pályát lehetett kirakni vele, egy alagút, egy híd, három vonat, egy elemes és ennyi. Imádtam, hárman is tök jól eljátszottunk vele, mikor a két kedvenc unokatesóm átjött. A lányomnak egy fél ágynemű tartónyi vonatja van, mindenféle hidak, váltók állomások, vagonok stb. stb. Ezért él úgy a nyugati ember, ahogy. Hogy soha semennyi pénz nem elég, mert csak hajszoljuk, hogy mit lehet venni, mindent mihamarabb mennél többet. És nem lesz jobb tőle, nem lesz okosabb tőle, nem lesz boldogabb tőle. Sőt. Sose lesz elég. Az ünnepek is ilyenek. Mi még kaptunk mikulásra pár csomag édességet, gyümölcsöt stb. (33 vagyok) aztán szépen elkezdett bekúszni az, hogy játék kell, sőt egyre nagyobb... Elvégre, bemégy a boltba, akkora az édességes pult, mint régen a komplett ABC áruház volt, és mindent megkap a gyerek, 5 félét, akár mindennap, így hogy lehetne már neki ilyen gagyi mindennapos mikulási ajándékot adni? Túl kell szárnyalni, fel és fel, egyre feljebb. Semmi sem elég...

Szóval én ezzel leálltam. Még épp időben, azt hiszem.

2021. máj. 23. 18:29
 16/21 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem nem szenved hiányt semmiben az a gyerek a leirasod szerint. Anyukaja sokat viszi jatszora, bicajoznak, olvas neki, vannak azért játékai, igaz nem mindenbol 20 db.(de minek is?)

De minőségi időt töltenek együtt, aminél fontosabb nincs is.

Nálunk itthon az a szabály, h mindkét gyereknek van 2 nagy műanyag doboza a jatekainak. Mindig két doboznyi jatekuk lehet. Ha megtelik, akkor a régebbi meguntakbol selejteznek és eladomanyozzuk. Így nem áraszt el minket a sok kacat és a szegény családok gyerekeinek is tudunk örömet szerezni. Persze a két doboz mellett még van egy könyves polc tele könyvekkel, de abból is rendszeresen selejtezunk, ha újat kapnak. Ezen kívül amivel látom hogy rég nem jatszottak azt elsullyesztem az ágyneműtartoba, és ha hónapok múlva sem emlegetik akkor szintén megy adomanyba.

Persze kint a kertben is vannak játékok, de ott is ésszerű mennyiség. Pl nincs 60 db homokozó játék csak 1 szett. Biciklijuk, rolleruk van, naponta használják.

2021. máj. 23. 21:54
 17/21 anonim válasza:
100%

Nem lehet hogy ő nem teheti meg anyagilag úgy, mint te?én lányaimnak sincsenek trambulin, csúszda, hinta, homokozó, műanyag Kis ház, futó bicikli stb.. Szobába vannak plüssök, apró játékok, elég nekik.

És nem azért nincs mert nem akarom még venni, hanem mert nem telik rá.

Erre nem gondoltál?

2021. máj. 25. 14:31
 18/21 A kérdező kommentje:
Jobban állnak anyagilag mint mi, nekik is 7 számjegyű a havi bevételük, nem hiszem, hogy abból nem telne. 5-10e ft/db nadrágokat vesz neki meg hasonlókat, kizárt hogy a pénz az akadály.
2021. máj. 25. 14:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hala az egnek van esze es nem akar felesleges hulyesegeket megvenni :)
2021. máj. 25. 14:54
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ebből is látszik, hogy szerencsére léteznek normális gazdagok is, nem csak olyanok, akik két kézzel szórják minden szarra a pénzt, csak mert megtehetik :)
2021. jún. 4. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!