Extrovertált szülőknek ha introvertált gyerekük születik, az csalódás?
Pl. egy anya aki magabiztos, pörgős, energikus az hogy éli meg ha mondjuk a kisfia egy magába forduló, csendes, félénk, önbizalomhiányos, félős gyerek.
Megpróbálja átnevelni?
Mi az hogy csalódás lenne? Meg miért akarnák átnevelni? Jézusom!
Nálunk egyébként hasonló a helyzet, anyám nagyon extrovertált, én meg kimondottan introvertált vagyok. De ez miért lenne baj? Ez nem egy betegség.
# 1
persze hogy nem az. Csak arra gondolok hogy extrovertált szülő mondjuk küldené mindenfelé gyerekét, hogy menjél sportolni versenyekre, mutasd meg magad a világnak, de a gyerek inkább csendben elvonul a saját kis világába, és ebből nincs konfliktus?
Aki introvertált, az is lehet böven magabiztos, energikus, csak sokkal kevésbé igényli a nyüzgést, társaságot, el van egyedül is, de ettöl még nem probléma az sem, ha emberek közt kell lennie!
Az introvertált és a gátlásos, ünbizalomhiányos két teljesen különbözö dolog!
# 5
# 6
és amikor az extrovertált szülő azt látja hogy az introvertált gyereke nagy eséllyel művészi lélek lesz ami legtöbb esetben egzisztenciálisan nem biztonságos, miközben a szülők komoly mérnökök, közgazdászok, vezetők stb. akkor hogy dolgozza ezt fel, hogy a gyereke soha nem lesz egy a társadalom által elismert, sikeres ember?
Kérdező, 6 vagyok.
Mindig közösségi ember voltam, imádtam gyerekként szakkörre táborba, versenyekre járni, imádtam iskolai ünnepségen szerepelni. Most egyedül dolgozom egész nap a saját irodámban.
A lányom egészen más, nagyon magának való. Vannak barátai, igazi barátságok. De ő hiába volt egy kiemelkedő gimiben osztályelső, hat lóval se lehetett volna pl oktv-re küldeni. Én nem harcoltam vele emiatt, megtették a tanárai.
Miért ne lenne sikeres ember? Gyógyszerész lesz lassan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!