Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Extrovertált szülőknek ha...

Extrovertált szülőknek ha introvertált gyerekük születik, az csalódás?

Figyelt kérdés

Pl. egy anya aki magabiztos, pörgős, energikus az hogy éli meg ha mondjuk a kisfia egy magába forduló, csendes, félénk, önbizalomhiányos, félős gyerek.

Megpróbálja átnevelni?

2021. máj. 15. 11:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%

Mi az hogy csalódás lenne? Meg miért akarnák átnevelni? Jézusom!

Nálunk egyébként hasonló a helyzet, anyám nagyon extrovertált, én meg kimondottan introvertált vagyok. De ez miért lenne baj? Ez nem egy betegség.

2021. máj. 15. 11:32
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk fordítva van.Hát nehéz nem visszafogni a gyereket, főleg hogy lehetőség volna rá, hisz én vagyok az anyja.De nem teszem, mert elfogadom hogy ő nem olyan mint én vagyok.Neki mások az igényei.Így nyilván én mozgok rendszeresen komfortzónán kívül.
2021. máj. 15. 11:33
 3/18 A kérdező kommentje:

# 1

persze hogy nem az. Csak arra gondolok hogy extrovertált szülő mondjuk küldené mindenfelé gyerekét, hogy menjél sportolni versenyekre, mutasd meg magad a világnak, de a gyerek inkább csendben elvonul a saját kis világába, és ebből nincs konfliktus?

2021. máj. 15. 11:34
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Ha k*csög a szülő, akkor valószínű konfliktust csinál belőle, aki normális az megérti.
2021. máj. 15. 11:36
 5/18 anonim válasza:
98%
Szerintem ez intelligencia kérdése. Nagyon sok extrovertált szülőt láttam már, aki úgy csinál, mintha elfogadná a gyerekét olyannak, amilyen. De ez csak vetítés, valójában passzív agresszív módon bántja, sértegeti a saját gyerekét. De láttam viszont olyan szülőt is, aki képes felfogni, hogy semmi nincs abban, ha a gyereke másképp működik, mint ő maga (sőt, előnyökkel is jár az introverzió). Szereti és támogatja a gyerekét - és nem csak szavakban.
2021. máj. 15. 11:41
 6/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem csalódás, de nem egyszerű.
2021. máj. 15. 11:44
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki introvertált, az is lehet böven magabiztos, energikus, csak sokkal kevésbé igényli a nyüzgést, társaságot, el van egyedül is, de ettöl még nem probléma az sem, ha emberek közt kell lennie!

Az introvertált és a gátlásos, ünbizalomhiányos két teljesen különbözö dolog!

2021. máj. 15. 11:50
 8/18 A kérdező kommentje:

# 5

# 6

és amikor az extrovertált szülő azt látja hogy az introvertált gyereke nagy eséllyel művészi lélek lesz ami legtöbb esetben egzisztenciálisan nem biztonságos, miközben a szülők komoly mérnökök, közgazdászok, vezetők stb. akkor hogy dolgozza ezt fel, hogy a gyereke soha nem lesz egy a társadalom által elismert, sikeres ember?

2021. máj. 15. 11:51
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal mérnükök vagyunk, a fiunk meg zeneszerzö - semmi gondunk sem volt a pályaválasztásával!
2021. máj. 15. 11:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, 6 vagyok.

Mindig közösségi ember voltam, imádtam gyerekként szakkörre táborba, versenyekre járni, imádtam iskolai ünnepségen szerepelni. Most egyedül dolgozom egész nap a saját irodámban.

A lányom egészen más, nagyon magának való. Vannak barátai, igazi barátságok. De ő hiába volt egy kiemelkedő gimiben osztályelső, hat lóval se lehetett volna pl oktv-re küldeni. Én nem harcoltam vele emiatt, megtették a tanárai.

Miért ne lenne sikeres ember? Gyógyszerész lesz lassan...

2021. máj. 15. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!