Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermek súlycsökkenése mikor...

Gyermek súlycsökkenése mikor várható?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy kisfiam, 98 cm és 22 kiló. Sajnos súlyban nem egy vékony alkat így a doktornő több mozgást írt elő, napi szinten 2-3 órát minimum kint szaladgál, van hogy többet is, időjárástól függ, illetve étrendet kellett változtatnunk. Édessegeket elhagytuk, ha kap is általában diabetikus édesseget és azt is keveset csak. Szénhidrátot minimálisra csökkentettük, inkább rostban gazdag ételt kap, köles hajdina bulgur sovány húsok, levesek zöldség és gyümölcs, cukros üdítőt nem fogyasztunk. Érdeklődni szeretnék hogy akinek a gyermeke kicsinek túlsúlyos volt mennyi idő után kezdett el a súlya lefelé csökkenni? Lassan 2 hete tart a jelenlegi helyzet de súlyban meg semmit nem változott, csak gondoltam mivel kisgyermek így gyorsabban sikerül elhagyni a súlyfelesleget.

Kisfiam egyébként ránézésre nem kövér gyerek, nagyon magas, és erős alkat, eloszlik rajta a súly az egész testén, de sajnos ez a súlymennyiség sok mivel 3 éves lesz csak nyáron.

2021. ápr. 16. 06:46
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:

29es, köszönöm a megnyugtatast, próbálok arra törekedni hogy nyugodt maradjak és mindent megtegyek az egészségesebb eletmodert.

Hát nem tudom lehet valóban jóval később fog menni lejjebb a súlya de lehet izmosodas is ahogy írtad. Amint korábban is írtam, hiába 22 kiló egyáltalán nem kövér zsíros gyereknek néz ki. Nem vékony az tény és való, van pocakja, combja, karja is. De nem hurkás, inkább olyan vaskosabb, keményebb. Nem lötyög rajta a felesleg. Arca sem pufi, nem tokás nagy fejű gyermek. De sajnos mindenki a 22 kiló hallatán úgy képzeli el mintha az egész gyerek egy lufi lenne vagy épp mischlen baba.. Bocsi ha hülyén írtam le csak tippeltem. Erre mondta az orvos is hogy nem zsíros a gyerek hanem arányosan vastagabb mint a korabeli gyerekek. És magasabb is. De a gyerek egészsége miatt dietaznunk kell, és nem is azt mondta az orvos hogy fogyjon le a gyerek hanem hogy ne hizzon tovább hanem stagnaljon a súlya. Én mint anya, saját meglátásom szerint szeretném hogy ha lejjebb menne neki mert azért csak egészségesebb dolog lenne ha normál sulycsoporban lenne.

Utolsó, köszönöm a tippet, írom folyamatosan az ajánlatokat, durum tésztát használtam általában, de nem mondom hogy nem evett többet mint kellett volna, csak én akkor még nem gondoltam hogy sok. A tojással úgy vagyunk hogy van amikor megeszi, egy max 2 tojást rántotta-ként úgy magában. Tükör tojást főtt tojást nem szereti. De ma is vacsira próbálkoztam tojással és most ahhoz se nyúlt hozzá. Inkább almát nyers répát rágcsált. Sokszor kínálhatok neki ezer féle ételt, csak azt eszi meg amit szeretne már ha épp eszik.

2021. ápr. 16. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!