Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermek súlycsökkenése mikor...

Gyermek súlycsökkenése mikor várható?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy kisfiam, 98 cm és 22 kiló. Sajnos súlyban nem egy vékony alkat így a doktornő több mozgást írt elő, napi szinten 2-3 órát minimum kint szaladgál, van hogy többet is, időjárástól függ, illetve étrendet kellett változtatnunk. Édessegeket elhagytuk, ha kap is általában diabetikus édesseget és azt is keveset csak. Szénhidrátot minimálisra csökkentettük, inkább rostban gazdag ételt kap, köles hajdina bulgur sovány húsok, levesek zöldség és gyümölcs, cukros üdítőt nem fogyasztunk. Érdeklődni szeretnék hogy akinek a gyermeke kicsinek túlsúlyos volt mennyi idő után kezdett el a súlya lefelé csökkenni? Lassan 2 hete tart a jelenlegi helyzet de súlyban meg semmit nem változott, csak gondoltam mivel kisgyermek így gyorsabban sikerül elhagyni a súlyfelesleget.

Kisfiam egyébként ránézésre nem kövér gyerek, nagyon magas, és erős alkat, eloszlik rajta a súly az egész testén, de sajnos ez a súlymennyiség sok mivel 3 éves lesz csak nyáron.

2021. ápr. 16. 06:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
A mai napunk előre láthatólag úgy néz ki hogy reggelire kapott egy szelet graham toast kenyeret sonkát rá 1 szeletet, paradicsom és kígyó ubi. Ebből csak a sonka fogyott el. Tízóraira most egy fél almát eszik. Ennyi. Ebéd zöldség leves, és pirított máj hagymás zöldséges körettel de ebből semmit nem eszik, így neki külön van egy kis csirkemell lesütve de ugye ezt is max magába eszi, elragcsal max 1 szelet húst. Uzsonna változó, szintén vagy gyümölcs vagy vmi egyszerű dolog lenne majd, joghurt, gyümölcs, túró.. Vacsira szintén max egy szelet kenyér felvágott zöldségek. És 2 hete így étkezik, mert a mai napi menüből a sonka, alma, ebédre talán a csirkemell fogy el, ha épp úgy van kedve lehet eszik gyümölcsös joghurtot is uzsira de ha nem kell neki nem eszi meg. Vacsira kB mint reggelire annyi az étkezése. És nem attól aggódok hogy nem eszik többet egy nap alatt hanem hogy 2 hét alatt ilyen étkezés mellett semmi változás nem történt még súly téren. Korábban ettől pedig többet és többször evett egy nap.
2021. ápr. 16. 10:30
 12/31 anonim ***** válasza:
54%

Reggel kéne a szénhidrát és estére elhagyni.

Vacsira pl csinálhatsz neki krémtúrót. (nagyon egyszerű) A gyümölcs is max 2-3 óráig. Estefele inkább csak zöldség vagy fehérje pl akkor mehet a csirkemell.

Zöldségeket én úgy kedveltettem meg az unokaöcsémmel, hogy hasábnak kisütöttem sütőben pl. répa, zeller, petrezselyem. A krumpli az ment, ez hasonlított rá, és ezt is elfogadta így.

2021. ápr. 16. 10:51
 13/31 anonim ***** válasza:
83%
De ez nem jó étrend. Ez koplalás. Ezért kérj dietetikusi segítséget.
2021. ápr. 16. 10:51
 14/31 A kérdező kommentje:

Kedves 12es, köszönöm a tanácsot, a hasábolt zöldséget kiprobalom, a sütőben sült krumplit szerette.

Igaz, a szénhidrát reggel kéne, de az a helyzet hogy hiába adom vacsira is akár, nem eszi meg. A fehér kenyéren kívül semmit nem hajlandó enni pék terméket. Sem pirítós formában sehogy,igy szénhidrát alig van a szervezetében. Próbáltam az abonettet is, puffasztott búzát is, de egyik se kell neki. Ezért is kap néha kekszet, abból is amit írtam gullon és korpovit.

Zöldséget is adnám tele vagyok velük de csak a krumpli és a répa amit hajlandó megenni. Se brokkoli se petrezselyem. Legutóbb bulgurt csináltam hagymásan, petrezselyem zölddel és szó szerint kiszedegette belőle és csak bele turkalt. Pedig mi is azt ettük, hús volt hozzá, azt megette.

Utolsó, igen ez úgy néz ki mint a koplalás, de nem csak ennyi étel van itthon hanem sok más is, csak ez a mai felállás amit leirtam, hogy ő képes ennyit enni egy nap ami tudom hogy nem normális, de ez azóta van mióta diéta is. A fehér lisztes dolgokat megenné. Természetesen ha végképp semmi tartok itthon szénhidrát csökkentett lisztet és zabpehelylisztet. Olyankor csinálok valamit akár palacsinta.. De ez se megoldás. A legnagyobb baj a zöldség fogyasztáson van, mert sose volt hajlandó megenni es most fontos lenne, akár köretnek vagy magában is.

Meg ugye a szénhidrát, amit ezelőtt kapott szerette, amit viszont most kapna nem hajlandó hozzá nyúlni sem. Természetesen ha így megy segítséget kérünk, csak fogalmam sincs milyen ételeket ajanlananak amit megenne a kisfiam úgy hogy ne koplaljon és diétás is legyen.

2021. ápr. 16. 11:33
 15/31 anonim ***** válasza:
12%

Ez kvára nem koplalás. Átlag normál alkatú gyerek ennyit se eszik. Egyébként a szénhidrát nem egyenlő a cukorral. Ahogy felsoroltad, van ch bőven. Nem kéne gullon.

A pufirizs, abonett pedig ir-ben is tiltott, minek tartasz ilyen szemetet?

Látszik, hogy a saját diétádról sincs fogalmad és a gyereket is a női magazinok szintjén akarod etetni.

10 éves kor alatt kerülni kell a tk és az édesítős "(hazug) reform ételhelyettesítőket".

2021. ápr. 16. 11:48
 16/31 A kérdező kommentje:
Utolsó, sztem azért egy normál súlyú egészséges gyermek 1 szelet sonkán 1 szelet húson és egy fél almán kívül többet kéne egyen. A saját diétámról van fogalmam, másfél éve tudom a problémám orvosrol orvosra jártam vele és felvilagositottak, etrendem van hozzá,az abonett és a puffasztott búza nem nekem van itthon, és nem is a gyerek eszi rendszeresen mert az sem kell neki, csak vegszukseg esetére tartom itthon. Mire számítsak majd akkor óvodában? Ha addig lemenne a súlya akkor majd ott újra vissza hízik mert normál és nem diétás étrendet kapnak. A gyereknek sem én magamtól találtam ki az étkezési ötleteket hanem orvos előírására kezdem el neki adni a diétás kajákat és megvonni a cukrot és a tömény szénhidrátot. Vagyis inkább a mennyiséget. Cukros ételeket edesseget alapból nem sokat fogyasztott, max szörp gyümölcslé de azt sem állandóan, alkalmanként nem sajnáltam adni neki egy rudit vagy egy kremturot, inkább a szénhidrát a gond, az volt a sok. De mivel a zöldségeket nem hajlandó megenni, max a krumpli, répa de azzal se etethetem a gyerekeket nap mint nap ezért nem tudom mi lenne a jó hogy egyen is valamit de azért a súlya is rendben legyen. Mint írtam szintén ez a helyzet a pék termékekkel. Ezelőtt zsemle kifli fehér kenyér ment neki. Szerette. Azóta jóformán semmi kenyérfélet nem eszik. És írtam is hogy nem ezzel van a gondom mert örülök hogy nem eszik annyit mint régebben de azért aggaszt az is hogy jóformán semmit nem akar de folyamatosan sír nyaggat h éhes és akármit pakolok elé az nem kell mert nem a régi megszokott.
2021. ápr. 16. 12:24
 17/31 A kérdező kommentje:

Utolsó, lehet elirtam valamit, igen amit felsoroltam abban van bőven ch ami elég lenne lehet sok is, ha megenné..

De nem. Szóval van szénhidrát a napi étrendben, este pedig már nem is adok 6 után enni neki mert akkor van a vacsi, csak az a bajom hogy ő ebből a ch mennyisegből jóformán alig eszik valamit.

2021. ápr. 16. 12:28
 18/31 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos nem fog lefogyni. Ahhoz előbb be kellene látnod, hogy hol rontottad el. A semmitől nem hízik el egy gyerek. Nincs olyan "alkat" (főleg hogy a labor se talált semmit). A sok kicsi egészségtelentől, a folyamatos evéstől, a rossz adagoktól hízik el. Nem 22 kilósan született, valahogy el kellett jutnia eddig (alig 2 év alatt). Eleve hogy várhatsz bármilyen hatást 2 hét alatt, amikor 2 év alatt juttatad ide? Te alakítottál ki rossz szokásokat, te nem kapcsoltál időben (túl jó étvágyú gyereknél különösen oda kell figyelni az elejétől).
2021. ápr. 16. 13:21
 19/31 A kérdező kommentje:

Utolsó! Miért ne fogyhatna le a gyermekem? Ezt nem is értem.

Én egy szóval nem mondtam hogy nem én rontottam el. Igenis tudom, hogy mivel nagyon jó étkű volt a gyermekem több mennyiséget megevett attól amit neki korban kellett volna. És azt is írtam igen, evett cukrosat és szénhidrátot is. Édességet is kapott, persze nem állandóan, de nem tiltottam tőle.

Jelenleg 2 éves és 9 hónapos a fiam. Tudom a súly sok. Ezen próbálnák változtatni. Nem úgy étkezik és nem kap olyan dolgokat mint korábban. Figyelek hogy mit adatok neki és mennyit, és nem értem miért ne fogyhatna le.

Születésétől 1 év 2 hónapos koráig anyatejes volt. Hozzataplalast 6 hosan kezdtük de nehezen ment, mert sok mindent nem fogadott el. Akkor még nem kapott semmi "egészségtelen ételt" és az egy éves státuszon 13,5 kg volt. Nagyon sokat cicizett de azt soha nem mondtak se a védőnő se a doki hogy túlzásba szoptatom a gyereket. Ahogy elhagytuk a szoptatást és elkezdte eszegetni amit főztünk, persze zöldség akkor se ment, kapott kenyeret stb ami hizlal és úgy jutottunk idáig. De még 1 évesen egy szót se szólt senki mert cicis volt. Sose nézett ki a fiam kövérnek mai napig sem, a házi orvos is azt mondta nem kifejezetten kövér zsíros hanem eloszlik az egész testén a súly de ettől függetlenül súlyfeleslege van.

2021. ápr. 16. 14:05
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

"de azt soha nem mondtak se a védőnő se a doki hogy túlzásba szoptatom a gyereket"

Miért mondták volna? Az anyatej egészséges minden mennyiségben. Nem ott csúszott el a dolog.

1 és 2 év között az átlagos súlygyarapodás 2-3 kg.

2 év és 3 év között 2 kg.

A tiéd még nincs 3, mégis 8,5 kilónál tart.

2021. ápr. 16. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!