2 éves és nem beszél, mi lehet a gond?
Egyrészt minden gyerek más utemben fejlődik, ha a tőled telhetőt megteszed mást nem tudsz, csak várni.
Minden más rendben van? Szerepjátékozik, érti amit mondasz neki?
Esetleg egy logopédust megkérdezhetsz vagy a helyi Szakszolgálatnál érdeklődhetsz, hogy nézzék meg a gyereket ha annyira aggódsz, de szerintem nincs probléma, majd beindult neki
Teljesen normális tempóban fejlődik a kisfiad. Nem igaz, hogy egyáltalán nem beszél, mert később írod, hogy van pár értelmes szava. Állathangokat utánoz? Saját maga által kitalált, következetesen használt szavai vannak? (Az én fiam pl. ennyi idősen ka-nak hívta az autót, az is számított).
Igen, van, aki 1,5 évesen már beszél, a másik gyerek meg még 2 évesen sem. Nem jelent semmit. Nekem mindkét típusból kijutott, már iskolások, a 1,5 évesen mondókázó kislányom semmivel sem értelmesebb, mint a 2 évesen 5 szót mondó bátyja, sőt.
A lányom szerepjátékozik, mindent megért, mégis autista. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy az autizmus nagyon-nagyon összetett dolog, de egyértelműen látszik a gyereken, hogy ő más.
Kérdező, én a helyedben nem vinném több orvoshoz, hanem időt adnék neki. Magad írtad, hogy minden más területen rendben van, csak téged frusztrál a gondolat, hogy más gyereke már beszél. Engedd el, majd a tiéd is fog. Ne hasonlítsd máshoz! Tudom, nehéz, de tedd meg az ő érdekében és önmagad lelki nyugalmáért!
Én is hozok egy példát: én 8 hónaposan szavakat mondtam, másfél évesen mondokóztam, szinte folyékonyan beszéltem, csodagyereknek tartottak, mégis csak egy érettségim van, barátnőm 4 éves koráig meg sem szólalt, 27 évesen doktorált atomfizikából... Na, ennyire nem jelent semmit, hogy ki mikor kezd el beszélni.
Nincs lemaradva, ne hasonlítgasd.
Mozogjon sokat, játszótérre menjetek, engedd mászni, kúszni, ugrálni, porogjon forogjon.
Ha ennyi mindent mond akkor hamarosan be fog indulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!