Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves és nem beszél, mi...

2 éves és nem beszél, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
A kisfiam 2 éves 2 hónapos és egyáltalán nem beszél értelmesen csak babanyelven. A státuszon mondta a védőnő hogy ez lemaradás, amúgy minden másnak megfelelt. Itthon folyamatosan beszélek neki, beszédfejlesztési gyakorlatokat is csinálunk de semmi eredménye. Néha véletlenszerűen kimond szavakat, de nem hiszem hogy tudatosan. Meg szoktam dícsérni ha nagy ritkán ki mondja értelmesen, hátha ösztönzöm vele. Annyit mond összesen hogy baba, apa, anya, mama, papa, jó, igen. Ennyi. Mit tehetnék még érte? A gyerekorvos nem mondott további teendőket, ráhagyta de engem zavar hogy körülöttünk már a 1,5 éves is beszél. Vannak tanácsaitok?
2021. ápr. 13. 10:57
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt még hozzá tenném hogy a hallása tökéletes, rendszeresen járunk vizsgálatra. Illetve bármit mondok neki megérti és amit kérek azt végre is hajtja. Ismeri az állatokat, testrészeit, tud enni önállóan, öltözni is, bilizni néha-néha, tárgyakat felismeri.
2021. ápr. 13. 11:01
 2/21 anonim ***** válasza:
95%

Egyrészt minden gyerek más utemben fejlődik, ha a tőled telhetőt megteszed mást nem tudsz, csak várni.

Minden más rendben van? Szerepjátékozik, érti amit mondasz neki?

Esetleg egy logopédust megkérdezhetsz vagy a helyi Szakszolgálatnál érdeklődhetsz, hogy nézzék meg a gyereket ha annyira aggódsz, de szerintem nincs probléma, majd beindult neki

2021. ápr. 13. 11:02
 3/21 A kérdező kommentje:
Igen minden mást rendben talált a védőnő, gyerekorvos, neurológus és a fül-orr gégészeten is. Azt mondták 3 éves korig normális a fiúknál ha nem beszél. Na de engem valahogy mégis frusztrál. Mindent megért, igen imád szerepjátékozni.
2021. ápr. 13. 11:08
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális tempóban fejlődik a kisfiad. Nem igaz, hogy egyáltalán nem beszél, mert később írod, hogy van pár értelmes szava. Állathangokat utánoz? Saját maga által kitalált, következetesen használt szavai vannak? (Az én fiam pl. ennyi idősen ka-nak hívta az autót, az is számított).

Igen, van, aki 1,5 évesen már beszél, a másik gyerek meg még 2 évesen sem. Nem jelent semmit. Nekem mindkét típusból kijutott, már iskolások, a 1,5 évesen mondókázó kislányom semmivel sem értelmesebb, mint a 2 évesen 5 szót mondó bátyja, sőt.

2021. ápr. 13. 11:11
 5/21 anonim ***** válasza:
36%
Semmi probléma nincs ezzel, majd elkezd beszélni. A gyerekek felismerik azt, hogy ha cselekvések által is megérti a környezete, hogy mit akar, addig sokan lusták lesznek ennél pontosabban kifejezni magukat.
2021. ápr. 13. 11:13
 6/21 anonim ***** válasza:
7%
Esetleg nem autista?
2021. ápr. 13. 11:14
 7/21 anonim ***** válasza:
88%
Autizmus nem így néz ki utolsó. Aki szerepjátékozik, akinél minden mást rendben találnak, érti amit mondanak neki az nem autista
2021. ápr. 13. 11:16
 8/21 anonim ***** válasza:
89%
Nincs mit mondania:)Viccet félretéve mind más ütemben fejlődnek!Ha elkezdi akkor egész mondatokban fog beszélni:))
2021. ápr. 13. 11:27
 9/21 anonim ***** válasza:
91%

A lányom szerepjátékozik, mindent megért, mégis autista. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy az autizmus nagyon-nagyon összetett dolog, de egyértelműen látszik a gyereken, hogy ő más.

Kérdező, én a helyedben nem vinném több orvoshoz, hanem időt adnék neki. Magad írtad, hogy minden más területen rendben van, csak téged frusztrál a gondolat, hogy más gyereke már beszél. Engedd el, majd a tiéd is fog. Ne hasonlítsd máshoz! Tudom, nehéz, de tedd meg az ő érdekében és önmagad lelki nyugalmáért!

Én is hozok egy példát: én 8 hónaposan szavakat mondtam, másfél évesen mondokóztam, szinte folyékonyan beszéltem, csodagyereknek tartottak, mégis csak egy érettségim van, barátnőm 4 éves koráig meg sem szólalt, 27 évesen doktorált atomfizikából... Na, ennyire nem jelent semmit, hogy ki mikor kezd el beszélni.

2021. ápr. 13. 11:29
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nincs lemaradva, ne hasonlítgasd.

Mozogjon sokat, játszótérre menjetek, engedd mászni, kúszni, ugrálni, porogjon forogjon.

Ha ennyi mindent mond akkor hamarosan be fog indulni

2021. ápr. 13. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!