Gyereketek mikor kezdte használni az igent,nemet.A fejrázásra vagy bólogatásra gondolok. Kislányom 2 éves,hiába kérdezem pl kérsz enni?Nem bólint csak megy a hűtőhöz.Nem beszél.
Nemet már viszonylag korán intett a fejével, szerintem státuszkérdés is vhol egy vagy max másfél évesen, addigra tuti hogy igent is a fiam. Bár korán kezdett beszélni is így jött az is. Magát az igen szót kezdte később használni, aha és ühüm volt helyette kb 2 éves koráig.
A védőnő nem mondott erre semmit? Ha még nem volt 2 éves státusz én ott rákérdeznék.
Lányom megkésett beszédfejlődésű. Most 4 éves, sosem bólogatott. Sosem. 3 éves korától beszél.
Egy ideig próbáltam tanítani neki, de hamarabb megszólalt, minthogy megtanulta volna :))
Szia!
Már 2,5 éves elmúlt.
Tudja hogy kell bólogatni,de nagyon ritkán használja.A nemet többször,de nem az igazi ez az egész.
Beszélni most kezdett,utánozza a szavakat meg tárgyakat megnevez.
Az én lányom most 4.5 éves. Talán már láttam bólogatni. Talán.
4es válaszoló voltam.
Szia!
Azóta bólogat,beszèl.
Vannak más problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!