Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3.5éves fiam szinte semmit...

3.5éves fiam szinte semmit nem eszik?

Figyelt kérdés
Amit megeszik: tejszelet,csoki,gumicukor,danon joghurtital. Ha elterelem a figyelmét,akkor a sós pogácsát hajlandó még megenni,meg vacsorára előrecsonagolt hagymakarikákat néha megeszi. Mást nem. De a pogácsánál is ha észreveszi,hogy nem édeset eszik,földhözvágja. A gumicukorot és társait meg azért akarom csökkenteni,mert ezektől nagyon felpörög,bántja a testvérét,és teljesen kezelhetetlen. Mit tegyek?
2021. ápr. 5. 18:48
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
31%
*vagy pl egy zöldbabfőzelék lehet, hogy még izlene neki.
2021. máj. 5. 13:09
 42/52 anonim ***** válasza:
31%

*vagy egy tojásleves pl

(Amúgy én nem értek hozzá, csak intuiciobol írtam néhány dolgot, és bocsi,hogy nem egybe írom, külön jutottak eszembe.)

2021. máj. 5. 13:10
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

41-42!

Nem tudom, hogy van-e gyereked, de sajnos a kicsik jó nagy része pont utálja az általad felsorolt ételeket.

2021. máj. 5. 13:51
 44/52 anonim ***** válasza:
28%
Énnekem az jutott eszembe, hogy esetleg, (nem sértésből,hanem szeretettel), de mivan, ha nem is a kajával van baja a gyereknek? Hanem a személlyel, tehát, ha lehet, hogy többet játszanál vele; akkor lehet, hogy jobban elfogadná tőled az ételt. Mert ugye a csoki az segít endorfint termelni, az ugye boldogsághormon; és akkor tehát lehet, hogy ezzel pótolja, hogy ő szeretne veled többet játszani, mert a játék is okozhat rengeteg örömöt, pl építesz vele, vagy színeket, formákat nézegettek, akár válogattok színek szerint, forma szerint, vagy bábozni is lehet neki, képeket nézegetni szal mondjuk. Vagy csak simán gurigatni egy labdát, vagy kisautókat tologatni, vagy nemtom pl a feketepéter-es kártyát érti-e már, vagy memóriakártyát esetleg---szerintem a memóriát azt már biztos. Na, meg szóval , hogy az is tehát neki örömöt ad, ha játszol vele, és akkor lehet, hogy nem fal be helyette annyi csokit, hogy jól lakjon, és akkor már nem is kér mást , mert tele a gyomra. Tehát ilyen bennsőségesebb, meghittebb kapcsolatot lehet, hogy szeretne veled, csak nem tudja kifejezni. Szal amikor csakúgy játszotok, és egymásra vigyorogtok közben. Lehet építeni pl fakockából is, duplóból is. Vagy lehet pl ilyen babakonyhás ilyen főzőkészletet venni sok kis minitányérral, mini evőeszközzel, és akkor egyszer te játszod el,hogy főzöl neki valamit, utána ő főz neked valamit , van olyan pl amelyikhez mini tűzhely is van; és akkor sokat dumcsiztok közben, "csináltok" mindenféle kaját, süteményt, palacsintát, teákat, "főztök " lekvárt, süttök tortát abban a játékban, szal tehát ezek pl tök jók, még akár kézzel is lehet csinálni hozzájuk kiegészítőket, de szerintem külön is árulnak kajákat pl ilyen játékkajákat, amiket ottan lehet kavargatni. Vagy pl nekünk van az a játékunk, nem tudom, mi a neve, hogy 3 dobókocka van, és akkor pl ilyet dobsz velük,hogy mondjuk "kék háromszögben csillag", és akkor aki előtt ott van a lapján, az kap érte egy zsetont. Vagy pl vannak ezek a mesekockák, ilyen félig átlátszó mini műanyag-bőröndben szoktak lenni, és akkor többféle képet is ki lehet rakni belőlük, vagy pl ilyen gyerekeknek ilyen puzzle-k, ilyen kirakókat te is tudsz csinálni, hogy kinyomtatsz egyet a netről, vagy hát inkább azt két példányban, és annyi darabra vágod, amennyiből úgy gondolod, hogy ki tudja rakni, mondjuk pl 9 talán már szerintem jó lehet; de nehogy kifogyjon a tinta, lehet, hogy azt jobb, ha nem otthon nyomtatod, hanem elmész valahova ami speckó erre van hely, hogy kinyomtatnak dolgokat, mert ha otthon elfogy a nyomtatóból a tinta , akkor az általában váratlanul szokott lenni, ja és akkor a második példányt azt meg nem vágod szét, hanem csak látja maga előtt, akár kisebb, akár ugyanakkora méretben, hogy ez a minta, igy kellene kinéznie. És szóval bármit lehet rakosgatni vele, pl akár duplóvonatot is, de akkor így játszani is kéne vele, hogy akkor most fölszállnak az utasok itt megy találkozik a másikkal, sálálá, satöbbi:) Nem kell nagy sztorikat eljátszani,nem az a lényeg, hanem hogy vele csinálj közös progikat, és akkor annak ő nagyon örül. :) Vagy pl van az a pecázós játék is, ami olyan, hogy van egy tó, van rajta egy kis "tekerentyű", azt megcsavargatjuk , akkor a tó elkezd forogni, és akkor minden halnak a szájában van egy ilyen mágnes, meg van hozzá két horgászbot, és akkor azokon is van mágnes, és akkor úgy kell kifogni a halakat. :) Szerintem ezek menők szóval, tehát szerintem leht, hogy a gyermeked azt szeretné, hogy minél több időt játssz vele, és akkor lehet tehát,hogy a csoki, cukorka, stb az csak pótlék neki, de tehát ha folyton a te társaságodban van, akkor annak ő örül, és akkor nem kell neki annyi édesség. Remélem, ez is segít.
2021. máj. 5. 16:58
 45/52 anonim ***** válasza:
21%
*vagy pl van ilyen farmos, meg állatkertes játék esetleg, az is pl lehet jó, hogy ilyen állatfigurákkal ott lépegettek, meg ilyesmi. Vagy pl ha van homokozó, akkor esetleg ott is lehet közösen várat építeni, vagy pl eljátsza a gyerek, hogy süt neked egy tortát ott is, ezek is tehát tök jók,csak legyél ott vele, mert én nem tudom, de lehet, hogy erre vágyik. :) Meg, szeret téged, és akkor játsszatok többet.:) Szerintem biztos szeret:) Meg szóval, lehetséges, hogy igénye lenne tehát pl több játszásra:)
2021. máj. 5. 17:02
 46/52 anonim ***** válasza:
21%
*Amúgy itt írták, hogy az ő gyerekük azokat az ennivalókat, amiket írtam, a gyerekük nem szereti, nekem még nincs gyerekem, de szóval tehát nem minden gyermek egyforma, tehát lehet, hogy jókat írtam, tehát ne aggódjatok, én arra gondolok, hogy szerintem szeretni fogja, amiket írtam; de lehet, hogy nem , de szerintem igen. :) Meg még szal pl a tészták, meg a krumpli alapvető élelmek, és szóval azokat szerintem általánosságban mindenki szeretni szokta. :) De mondjuk az is lehet, hogy pl nem mindegyik változatot, pl a káposztás tésztának érdekes az illata, de egyébként megkóstolva lehet,hogy jó lenne, de odáig lehet, hogy nem jutunk el.
2021. máj. 5. 17:06
 47/52 anonim ***** válasza:
21%
*Ja és mégegy, bocsi,hogy nem egybe írom, még az jutott az eszembe, hogy a tojást szerintem kedvelné, és pl ha mondjuk nem kóstolná meg, akkor lehet, hogy pl lehetne neki mondani, hogy a pogácsában is van tojás, és abban szereti, akkor lehet, hogy szeretné másban is.
2021. máj. 5. 17:07
 48/52 anonim ***** válasza:
100%

Hát, mondjuk pont ne ilyen sz*rokkal etesse már a gyereket, mint amiket felsoroltál, 39-es.

Virsli, grízes tészta, májkrém meg tojásleves meg krumplistészta...??? Csupa nulla tápanyagot tartalmazó, hulladék kaja, aminek a többségét még utálják is a gyerekek.

2021. máj. 5. 17:30
 49/52 anonim ***** válasza:
21%
Nem májkrémet írtam, az vajkrém, de az a megérzésem, hogy tehát talán jók lennének ezek, nem biztos, mert lehet, hogy nincs igazam, de lehet, hogy igen
2021. máj. 5. 17:32
 50/52 anonim ***** válasza:
100%

Én meg esetleg pl talán azon gondolkodtam eszembe jutott, hogy mondjuk mi lenne abban az esetben például mondjuk ha megtalnulnál fogalmazni normálisan magyarul.......

🤦‍♀️

2021. máj. 5. 21:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!