3.5éves fiam szinte semmit nem eszik?
Hm, sok olyan anya van akinek 1-2 gyereke jó evő és érkezik egy rossz evő. Na akkor itt mi az elmélet?
Ez kb. olyan, mint a hozzátápláláskor kell hozzászoktatni, én rengeteg zöldséget eszem, másfél éves koráig zabálta is az édesburgonyát és a spenótot, utána viszont semmit.
21-es: nem az a gond, hogy a ygerek jó vagy rossz evö, hanem hogy a kérdezö rászoktatta a gyereket mindenféle szemétre: tejszelet, csoki, gumicukor, danon joghurtital.
Ezek közül egyik sem olyan, aminek egyáltalán elö kellene fordulnia egy gyerek étrendjében! EZ AZ, amit a kérdezö nagyon elrontott, hogy ilyeneket egyáltalán a gyerek elé tett bármikor is!
Egy normál családban a rosszul evö gyerek a normális kaják közl eszik kevesebb félét, mégha az esetleg kenyér, tészta, krumpli is - ezek ugyanis még mindig kategóriákkal egészségesebbek és táplálóbbak, mint amit a kérdezö tesz a gyerek elé!
"egyáltalán a gyerek elé tett bármikor is!"
Eddig is tudtam h itt szupermamik vannak csak.
A Te gyerekeid (de ne sorold ide a 1,5 év alatti gyereket) 3+ korosztályos, soha nem evett tejszeletet, vagy nem bio fad.. zom natúr joghurt helyett gyümölcsös joghurtot?
Én ugyan nem a 22-es vagyok, hanem a 20-as, de az én gyerekeim étrendjében se szerepel tejszelet meg ezek a fiszfasz pufik és ropogós tallérok. Nem tudom mit olyan nehéz elképzelni ebben, az emberiség százezer éves történelmének kb az utolsó 0.1%-ában léteztek egyáltalán ezek a cuccok.
Gyümölcsjoghurt mondjuk pont van, napi 1 doboz, uzsonnára, de egyébként sem az a lényeg hogy nulla legyen ezeknek az aránya, hanem hogy alacsony, és hogy hisztivel se tudjon többet szerezni belőlük annál, mint amennyi le van fektetve. Nem vagyok szakember, de úgy látom hogy ezen hasalnak el sokan. A gyerek nem eszik rendes kaját, ajjaj, most mi legyen, a joghurtot/tejszeletet/kekszet/üres tésztát megeszi, akkor adjunk azt.
23-as, más dolog az, hogy a gyerek néha kap ilyet meg más dolog az, amit a 24-es is ír, hogy a többség igazából szabályosan zabáltatja ezzel a gyerekeket, aztán csodálkoznak, hogy rászoknak és egy idő után csak a nasit akarják tolni. 1000 éve a szegények ették a kölest, káposztát meg azt a párféle kaját, amihez hozzájutottak és mégsincs jelen a történelemben az a jelenség, hogy gyerekek tömegei haltak éhen, mert nekik ezek nem ízlettek és inkább nem ettek.
Csak ma alap a mindennapos tejszelet, szörp, kuki meg minden és aki ebben komolyan határokat szab, az mindig "szupermami". Mintha nem ez lenne a normális. A sok szülő meg tolja bele a gyereknek 1 nap után a nasit, mert "azt legalább megeszi". Hát, ki vannak vele segítve, ez a végeredmény.
Az anyuka azt írta h BÁRMIKOR IS.
Tehát ő SOHA nem adott ilyeneket.
Azért ez igen erős!!!
A kérdező az egyik véglet, a válaszoló a másik ezek szerint.
Erre hívtam fel a figyelmet!
Mellesleg 1000 éve ahogy te írod sokminden más volt. Hagyjuk ezt az elcsépelt dumát.
Régen a gyeteket pár hetes korától kezték hozzátáplálni stb...
Szóval ne az legyen m@r a mérvadó h akkor mi volt
Most szerinted ilyennel ki fog fogadni?
29!
Nem értem a problémádat :D Igaz, ez nem a covid alatt történt, de azóta is járunk vérvételre. Felhívom a gyerekorvost, elmondom a problémámat, ha kell bemegyünk a rendelőbe, de legtöbbször adja is a beutalót és mehetünk ahová akarunk. Attól mert covid van, nem állt meg az élet. Én is és a gyerekem is számtalan orvosnál voltunk már, mindenhová eljutottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!