Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3.5éves fiam szinte semmit...

3.5éves fiam szinte semmit nem eszik?

Figyelt kérdés
Amit megeszik: tejszelet,csoki,gumicukor,danon joghurtital. Ha elterelem a figyelmét,akkor a sós pogácsát hajlandó még megenni,meg vacsorára előrecsonagolt hagymakarikákat néha megeszi. Mást nem. De a pogácsánál is ha észreveszi,hogy nem édeset eszik,földhözvágja. A gumicukorot és társait meg azért akarom csökkenteni,mert ezektől nagyon felpörög,bántja a testvérét,és teljesen kezelhetetlen. Mit tegyek?
2021. ápr. 5. 18:48
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%
Azért nem mindegy, hogy gyümölcs vagy csoki/cukor.
2021. ápr. 5. 19:11
 12/52 anonim ***** válasza:
86%

#4 vagyok.

Az enyém eszik üres tésztát, tésztalevest, fánkot, vagy esetleg vajkrémes kenyér, sonka, szalámi nagyritkán.

De: Gyümölcs, zöldség semmi... Ha a fejem tetejére állok, se.

Gyümölcsjoghurtot, gyümölcsös krémtúrót sem. Ezeket régen megette....

2021. ápr. 5. 19:18
 13/52 anonim ***** válasza:
94%

A joghurt az okes,de a többi csoki, edesseg nem. Rakj elé mást.

Az én gyerekem jelenleg krumpliból csak a sult mirelitet eszi meg, semmilyem mást. Bar olaj nelkul sutom, igy egeszsegsebb,de orulok annak is,hogy ezt megeszi. Turorudi, csirkefalatka(ebből szerencsere megeszi,amit en csinok, de nem csak a mirelitet), joghurt, banan, ures kenyer, ures spagetti( ezt esetleg ketchuppal is). Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de 1-2 dolgot eszik meg ezekem kivul is. Viszont volt ennél sokkal rosszabb is, amikor gyakorlatilag joghurtot meg kenyeret evett csak. Ezen mar tul vagyunk.

Egyebkent en is ezt tudom csak mondani, hogy ez rajtad ia mult, hiszen te adtal neki korabban ilyeneket. Probald meg azt, hogy ele rakod az etelt,ha nem eszi meg akkor ehezik. De ha ehes lesz, ugyis enni fog belole egy ido utan. De egyszerűbb etelekre gondolok pl. lekvaros vagy vajas kenyer, nem rogton egy libacomb. Az én gyerekem turorudin kivul nem igazan eszik mas edesseget, mert nem szoktunk adni neki, ezert nem is keri.

2021. ápr. 5. 19:22
 14/52 anonim ***** válasza:
86%

A lányom bölcsiig nagyon jó evő volt (zöldség gyümölcs, husi, tészta,)bármit is megevett. Majd bekerült közösségbe és mást se hallott csak h fújj nem kell stb...

Onnantól 2 éven keresztül küzdöttem én és az óvónők is. Próbáltam "éheztetni" de nyilván 1,5 nap után feladtam és kapott tejszeletet. Nálunk az jött be fokozatosan álltunk vissza. Gyors kajával kezdtem (a sültkrumplit minden gyerek szereti alapon) megette a krumplit. Majd már tettem mellé husit is (kfc) utána rendeltem éttermi kaját szintén krumpli husi, majd egy kis zöldség. Azt is megkóstolta. Majd végül már csak a dobozokba tettem a saját főztöm. Azt hitte rendeltem így azt is megette.

Így haladtunk nagyon lassan!!! Az édességet csökkentettem. Most is van tejszelet, de gumicukor helyett aszalt vörösáfonya van. A joghurtok is nenbek (actimel a kedvenc, van mesefigurás is és teszek bele szívószálat)

Remélem van használható ötlet.

Ne add fel!

2021. ápr. 5. 19:30
 15/52 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom, mi lehetett 50 évvel ezelőttig, az ilyen gyerekek éhen haltak? :D
2021. ápr. 5. 19:34
 16/52 anonim ***** válasza:
91%

Amikor megkaptam az unokaöcsémet (5 éves) 2 hétre, szólt az anyja, hogy nem hajlandó enni csak édességet. Én meg néztem, hogy mi van?

És tényleg. Mi nem tartunk otthon semmi ilyesmit, max 70%-os értcsokit főzésre. Még joghurtból csak natur van mindig otthon. A gyerek első 2 nap nem evett semmit. Nem erőltettem. Harmadnap kezdődött a tortúra. Mindig voltak programjaink állatkert, kirándulás az erdőbe, egy hatalmas vizi játszótér. Első nap biciklivel mentünk az állatkertbe (kb. 5 km - arról is szólt az anyja, hogy autó vagy busz nélkül nem fog menni sehova), eltekert. Ott voltunk egész nap. Este fele mikor jöttünk ki, már el volt kenődve, hogy éhes. Akkor vettem elő csomagolt cuccot szendvicset, gyümölcsöket. Megevett egy banánt. Kövi nap reggelire csináltam kakaós (nem cukrozott) banános zabkását (láttam a banán tegnap bejött), akkor azt evett szó nélkül. Kipakoltam az asztalra egy csomó felvágottat, zöldséget, hogy szeretne-e valamilyen spéci szendót. Nem. Akkor nem, és toltuk a túrát. Elfáradt, éhes volt, elnyamogott egy szendvicset. Túráztunk tovább. Este volt lasagna, negyed tepsivel bevágott. Kövi napon szintén zabkása a reggeli, után szendvicseknél megkérdem akar-e valamit? Akkor odajött és ő válagotta össze mit akar. Ha volt amit nem ismert (kb. csak parizert evett otthon) megkóstolta és ha ízlett mehetett a szendvicsbe.

Onnantól evett napközben rendesen. És reggel is mindig válogathatott, hogy hogyan kéri a zabkását, megcsináltam magnak egy másik változatott, megkóstolta és ha ízlett, akkor az lett az övé. Többé nem volt gond az evéssel. 2 hét alatt 2x mentünk el fagyizni. Ennyi volt minden édesség.

Nyílván nem neveltem gyereket és tudom, hogy otthon minden más. Amikor eljött az unokaöcsém én nem estem kétségbe, hogy több napig nem evett. És tudtam, hogy nem fogja bírni úgy a napokat, hogy mindennap vannak hosszú kirándulások, élmények. Meg is tört. Én kipróbálnám ezt. Ha nem éhes nem eszik. Ha több napig akkor több napig. Ha fárasztva is van, mondjuk kirándultok, akkor hamarabb merül, de éhes lesz, és nem igazán válogat majd.

2021. ápr. 5. 19:35
 17/52 anonim ***** válasza:
93%

#14 vok.

Az utolsóhoz hozzáfűzném h ha máshol volt a gyetek (keresztapa, ahol szintén nincs édesség, vagy barátnőm) ott gond nélkül evett az enyém is. Máshol tényleg jobban esik. De egy próbát megér. Mint írtam én tényleg nem bírtam már h nem evett 1,5 napig semmit

2021. ápr. 5. 19:53
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom, mi lehetett 50 évvel ezelőttig, az ilyen gyerekek éhen haltak? "

Akkoriban ilyen vackokat nem is lehetett kapni, amiket a kérdezö ad a gyereknek.

A boltokban volt nyers zöldségféle, gyümölcs, nyers hús, kétféle sajt, kétféle szalámi meg párizsi, kenyér, zsömle, kifli, liszt, tojás, tej.

Készétel nem volt, mirelit alig, az is csak alapanyagok, nem kész ételek.

Az anyukák otthon ebböl föztek a családnak, meg készítettek reggelit-vacsorát.

A gyerekeknek nem könyörögtek, hogy egyenek, hanem a gyereknek volt öröm, ha kapott enni, mert éhes volt. Ha nem evett, akkor éhes maradt, de nem igazán fordult elö, hogy valamelyik nem akarta volna megenni, amit éppen kapott.

"Más" nem volt, nem nevelési okokból, hanem mert tényleg nem volt más.

2021. ápr. 5. 21:51
 19/52 anonim ***** válasza:
91%
Igen, a mamám is mondta, hogy az ő idejükben egyik gyerek sem válogatott. Ki van akadva a mai gyerekekre (ugye főleg családon belüliekre), hogy nem eszik meg ezt vagy azt. Neki ez teljesen érthetetlen.
2021. ápr. 5. 22:10
 20/52 anonim ***** válasza:
91%

A saját gyerekeim (2 és 4) hibátlanul esznek, amire az első falatoktól kezdve neveltük őket, szinte erőfeszítés nélkül, világos szabályok szerint.

Novemberben húgom kisfiát (3 éves) sógorom COVID-fertőzése miatt el kellett szállásolnunk 5 napra. Neki a kérdező gyerekéhez hasonló problémái voltak, katasztrofális étrenddel, húgoméknak nem volt eltökéltségük/energiájuk megoldani a problémát, csak halogatták. Úgyhogy kapott az alkalmon és szabad kezet adott, hátha a szokatlan környezet, a jól evő unokatesók, és a bevált trükkökkel nem manipulálható nagynéni segít a dologban. Csak azt ehette, amit mi. Az egyedüli átfedés a reggeli müzli volt. Ez két nap kvázi-éhségsztrájkhoz vezetett, de (kajával kapcsolatos) hiszti nem volt, mert rögtön felfogta, hogy itt bizony nincs semmi, amit ő enni akarna.

Első nap a reggeli müzliből evett egy tállal, és az volt az utolsó étkezése is egyben. Másnap reggeli müzli, és a vacsoránál reszelt sajt, amiből evett volna még, de nem kapott többet, mint amennyi a kajához járt. Ezután volt egy katasztrofális éjszakája, és harmadnapra megtört. Reggeli müzli, tízórai virsli + kenyér (paradicsom nélkül), ebéd sütőtökkrém + levesgyöngy, uzsonna skip, vacsora lencsefőzelék + pörkölt. Csak azért tudom, mert most visszanéztem WhatsAppon :) Húgom nem hitte el. A negyedik és ötödik napon is velünk evett, 1-2 kihagyással. Ennyi kellett neki, hogy felfogja, hogy a szemét kajáin és üres tésztán kívül is van élet.

A húgom ott folytatta ahol mi abbahagytuk, bár kicsit nehezebb dolga volt, mert ő rögtön hisztit kapott a képébe, de mivel amúgy se akarta 100%-ig letiltani a régi szarokról, innen már kontroll alá tudta venni a helyzetet. Júniusban jön a második gyereke, remélhetőleg őt már eleve jól szoktatja evésre.

2021. ápr. 8. 11:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!