2 év körüli kisfiatok hol tart a beszédben? Mennyire beszél tisztán, érthetően? Halandzsázik még?
Az én kisfiam január 25-én töltötte a 2-őt. Kb 100 szót biztosan tud, de az az igazság hogy a nagy részét rosszul ejti, vagy kiegészíti hangzókkal.
Így kell elképzelni:
-víz (ziza)
-hangya (hnya)
-labda (pappa)
-markoló (kokokó)
-kukás autó (kuká ótó) és stb.
Én mindig értem mit mond, meg a “szöveg környezetből” szinte mindig ki is találom, de ha kivülállóval kezd “beszélgetni” akkor látom, hogy sokan fogják a fejüket meg nem értik, amit mond.
Egyébként persze vannak tök szép, értelmes kis mondatai,
Pl. piros autó, szia apa, anyáé ruha, stb.
De közben meg annyira sokat is halandzsázik még hogy a mondandójának a fele akkor sem érthető.
Egyébként mostanában kezdte, hogy szibte mindent megismétel amit mondunk.
De mivel ugye még kevés a szókincse és rossz a kiejtése az is annyira érthetetlen sokszor. Csak kihalljuk hogy ismétli és persze jókat derülünk rajta, ez valahogy így néznki:
“Kimegyek az autóhoz” gyerek:
“Kiegye ótóho”.
Tudom, hogy minden gyerek másképp fejlődik, és nem összehasonlítgatni szeretném bárkivel is, de mivel első gyermekem és nem jàr még semmilyen közösségbe ezért jó volna tudni hogy mennyire átlagosak, elfogadhatók még ezeka dolgok.
Köszönöm ha leírjátok “ti” hol tartotok, és mi a tapasztalatotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!