Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli kisfiatok hol...

2 év körüli kisfiatok hol tart a beszédben? Mennyire beszél tisztán, érthetően? Halandzsázik még?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam január 25-én töltötte a 2-őt. Kb 100 szót biztosan tud, de az az igazság hogy a nagy részét rosszul ejti, vagy kiegészíti hangzókkal.

Így kell elképzelni:

-víz (ziza)

-hangya (hnya)

-labda (pappa)

-markoló (kokokó)

-kukás autó (kuká ótó) és stb.

Én mindig értem mit mond, meg a “szöveg környezetből” szinte mindig ki is találom, de ha kivülállóval kezd “beszélgetni” akkor látom, hogy sokan fogják a fejüket meg nem értik, amit mond.

Egyébként persze vannak tök szép, értelmes kis mondatai,

Pl. piros autó, szia apa, anyáé ruha, stb.

De közben meg annyira sokat is halandzsázik még hogy a mondandójának a fele akkor sem érthető.

Egyébként mostanában kezdte, hogy szibte mindent megismétel amit mondunk.

De mivel ugye még kevés a szókincse és rossz a kiejtése az is annyira érthetetlen sokszor. Csak kihalljuk hogy ismétli és persze jókat derülünk rajta, ez valahogy így néznki:

“Kimegyek az autóhoz” gyerek:

“Kiegye ótóho”.

Tudom, hogy minden gyerek másképp fejlődik, és nem összehasonlítgatni szeretném bárkivel is, de mivel első gyermekem és nem jàr még semmilyen közösségbe ezért jó volna tudni hogy mennyire átlagosak, elfogadhatók még ezeka dolgok.

Köszönöm ha leírjátok “ti” hol tartotok, és mi a tapasztalatotok.

2021. márc. 30. 13:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Az egyik fiam olyan 28 hónapos korában kezdett beszélni, addig semmit nem mondott, csak mutogatott és "e-e-e", aztán egyszer csak azt mondta, hogy "Elfogyott a csoki, mert megettem." A másik egy évesen ugyan mondta, hogy "anya", örültünk is nagyon, de utána csak azt mindenre és folyton énekelt :), ő 30 hó körül kezdett beszélni és tán 1 hét gyakorlás volt még, amikor szavakat mondott. Ilyen félszavakat, hangutánzókat, saját szavakat nem produkáltak. Barátnőm gyereke meg már másfél évesen verset mondott. Tényleg mindegyik gyerek más, hullámokban fejlődnek, hogy hol a mozgásba, hol a beszédbe, hol a szobatisztaságba, hogy a finommotorikába... stb. húznak bele jobban. De ez nem jelent semmit, később, mennyire okosak vagy ügyesek lesznek ebből vagy abból, mert még annyit fognak változni.
2021. márc. 30. 14:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam márciusban töltötte a kettőt. Egyre szebben egyszerű mondatokban beszél: megyek bölcsibe, haza jöttünk, nem kérek több hamit, cica tejet iszik, menjünk ki. Nemrég kezdte el az mondókákat illetve helyesen használni az én, enyém, nekem névmásokat. Halandzsázni is szokott még, de egyre kevesebbet. A színeket keveri. Számolni még nem tud csak össze vissza mondja. A bölcsi előtt is jól haladt a beszédfejlődése, nagyjából 1,5 évesen lódult meg. Addig nem volt egy nagy dumagép.
2021. márc. 30. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Lányomnak két évesen volt nagyjából 10 szava, kétszavas mondatot 3 évesen mondott először és teljesen értelmes gyerek.
2021. márc. 30. 15:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Januárban lett 2 éves, kb 10-15 szava van, amúgy halandzsázik.
2021. márc. 30. 16:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez a beszéd fejlődés, gyönyörűen kitisztul. Én írtam miket mondott, pár hónap alatt minden halandzsa szó helyre került, jó ezeket vissza olvasni :)
2021. márc. 30. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!