A halandzsázás miért jó, miért van jelentôsége?
Nekem a lányaim 2 anyanyelven nöttek fel(német, magyar), és állandóan halandzsáznak. Már angol is jól megy nekik, de mindig valami idiótaságot beszélnek. 7-9 évesek.
A lányom legjobb barátnöje aki rengeteget van velünk, ö pl iszonyat jól nyomja már magyarul. Na egy szót sem tud, és értelmetlenségeket mond, de 9 évesen a hanglejtésünket, és kiejtésünket utánozza ezerrel. EZ is halandzsa de én rögtön kihallom a mi beszédünket utánozza. ISzonyat ügyes.
Valahol olvastam, hogy minden baba úgy születik, hogy képes minden nyelvet megtanulni. Majd hallás után elsajátítja az anyanyelvet, és utánna már nagyon nehéz egy egy hanglejtést megtanulnia.
Talán ezért halandzsáznak a gyerekek, ezzel gyakorloják a külömbözö hanglejtéseket.
Köszönöm:)
A fiam 2,5 éves és egy ideje lelkesen halandzsázik, többnyire egy mondóka, gyerekdal dallamára mond értelmetlenségeket :D De a dalt fel lehet ismerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!