Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl jó a 4 éves gyerekem?

Túl jó a 4 éves gyerekem?

Figyelt kérdés
Az apja szerint később meg jol megszivja ez miatt. Azt mondja majd jól elfogjak verni, meg piszkálni fogjak. Na szóval, nem verekszik, régen próbálkozott, de többször beszéltunk róla es abbahagyta. Kiabálni nem szoktunk vele, tavaly mikor elkezdett oviba jarni, akkor volt par kitorese mikor en is kiabaltam, de mostmar nincs az sem. A játszótéren ha a baratja elvesz mástól egy jatekot, o visszaviszi. Türelmesen varja, hogy megkapja. Anyukám pszichológus, o tanácsolta, hogy próbáljak mindig higgadt maradni, nem kiabálni, nem meguttni mert ha elmondom azt is megerti. Mindent próbáltam igy csinálni, de most az apja elbizonytalanitott. Lehet felreneveltem? Tényleg kus tuytimutyi lesz belole?
2021. márc. 27. 07:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Nem talaltam ki, attól függetlenül, hogy ezt mondta,ő is ugy neveli, mint én. Csak megjegyezte, hogy később majd mi lesz.
2021. márc. 27. 10:57
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszem, hogy meg fogják verni, dehogy lelkileg eltapossák, eltiporják, az is biztos. Az életben nem a kedves kis szende szüzek érvényesülnek, hanem az erős jellemű emberek.
2021. márc. 27. 14:24
 13/16 anonim ***** válasza:
94%

Előző, legtöbbször a verekedős felnőttek a gyenge jellemű puhap@cs@k, akik csak falkában ézik erősnek magukat és csak kompenzálnak (tudod, amelyik kutya ugat, az nem harap), többségük elmaradott önismerettel rendelkezik (vagyis inkább nem rendelkezik semmiféle önismerettel), nem tudják ésszel megoldani a dolgokat hatékonyan, sem harmonikusan, csak ököllel, amely se nem hatékony, sem nem értelmes "megoldás".

A kérdező remekül neveli a gyermekét, már az alapján, amiről írt legalábbis. Ne hagyd magad ettől eltántorítani. A párod jelleme lehet, hogy nem kiforrott, és akkor finoman fogalmaztam.

Ráadásul tényleg visszaviszi 4 évesen másnak azt, amit mások vettek el mástól? Inkább akkor túlfejlett a szociális érzéke és igazságérzete, csak gratuélni tudok! :) Már.már forradalmár hajlamú, jó értelemben! Na, előző, ez a frankó kiállás, kapiskálod...? Kiáll már 4 évesen mások igazságáért, és megmenteni igyekszik! Ha jól értem a kérdezőt.

Az anyósod meg szeret verekedni...? Azt preferálja? Akkor húzz be neki egyet, hátha attól megnyugszik. ;) Aztán kérdezd meg, jól esett-e neki, ügyesen reagáltál-e (mivel nem hagytad, hogy ellentmondjon neked), és hogy te pl nem vagy-e tutyimutyi, csak a lányod? ;) (Na jó, inkább hagyd rá...)

2021. márc. 27. 21:55
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem. A kis szende szüzeket csak kihasználják, bántják. Ők nem jutnak előre az életben, kis gyenge láncszemek. Tök cuki, hogy másokon segít, de úgy ki fogják használni, úgy el fogják lehetetleníteni, mint a siccm
2021. márc. 28. 06:31
 15/16 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó, te nem fogod fel, amit előtted írtak? Az erőszak és az agresszió nem egyenlő a bátorsággal, sőt...az, hogy visszaviszi a játékot, amit a másik gyerek elvett, igen nagy bátorságra vall. Nem hinném, hogy felnőttként az agresszív, dühkezelési problémákkal küzdők lesznek a boldogabbak.

Mellesleg a gyerekek elsősorban a felnőtt mintát követik, amit maguk körül látnak. Tehát nem attól lesz valaki agresszív, hogy azt mondják neki, hohy verekedjen, hanem attól, hogy körülötte a felnőttek is erőszakkal (pl. kiabálnak, veszekednek, rácsapnak a gyerek kezére, fenekére stb.) érik el, amit akarnak. És attól lesz egy kisgyerek ilyen bátor és segítőkész, mint a kérdező gyereke, hogy valószínűleg ezt látja az anyukájától, nagymamájától.

2021. márc. 28. 07:52
 16/16 anonim ***** válasza:
90%

Van egy ismerősöm, ő volt a szende fiú az osztályban. Most kb 2 méter magas, házas, grafikus designerként dolgozik külföldön, és igen jóképű is lett. Ezt senki se hitte volna szerintem róla általánosban.

És nem ő az egyetlen ilyen ismerősöm, aki gyerekként nem volt nagyszájú, mégis sikeres lett.

Ne nyomjuk már el a gyerek személyiségét, nem lehet mindenki akarnok.

2021. márc. 28. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!