Túl jó a 4 éves gyerekem?
Én ilyen gyerek voltam, szabálykövető, csendes, visszahúzódó, nem azért mert nem ordítottak, és nem ütöttek meg, sőt..
Nem maradtam ilyen, tinikorban kicsit hevesebb lettem, felnőtt korra is, illetve most 30felé kezdem magamnak kikaparni a gesztenyét és magamat mások elé helyezni fontosságnál.
Sajnos felnőttként azok az emberek érvényesülnek, akik törtetőek, akiket kevés ember baja hatja meg, inkább a magukéval törődnek, akik folyton mennek, nyomulnak előre, hogy elérjenek valamit.. Aki depressziós lesz és szomorú azért, mert látta, hogy egy idegen gyereknek elvették a játékát, és inkább azon munkálkodik, hogy visszaszerezze, ahelyett, hogy pl homokvárat építene, az nem lesz sikeres soha pénz és karrierügyileg, de remek szociális munkás, érzékeny ember, barát és pár lesz belőle, ha lesz annyi esze, hogy ne hagyja magát kihasználni..
De nem baj, inkább legyen a gyereknek támogató baráti hálója, mint sok pénze(szerintem). Egyébként az én gyerekem törtető típus, ha megfeszülök sem tudok több empátiát beleprogramozni, mint amennyi adott, én attól félek, hogy egyedül fog élni a kis aranykupacán vezetői beosztásban, emberi kapcsolatok nélkül..
Kiegyensúlyozottság lenne az ideális.
A szívem szakad meg, hogy a kedves érzékeny fiadnak ilyen apja van. Én nagyon szeretem az ilyen gyerekeket, nincs félre nevelve, és kérve kérlek ne tedd tönkre benne a kedvességet. Nem lesz tutyimutyi, de ha az is lesz, az biztos nem a nevelésen múlik, inkább alaptermészeten.
Ha anyósod tanácsát követve jól eltángáljátok néha akkor azzal szerinted mit érsz el? Félni fog. Ennyit, nem mást. Esetleg ő fogja bántani a kisebbeket, folyamatosan panasz lesz rá, tiniként meg kezelhetetlen lesz.
Mondd hogy unatkozol és csak kitaláltad, hogy ilyen a férjed és az anyósod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!