Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túl jó a 4 éves gyerekem?

Túl jó a 4 éves gyerekem?

Figyelt kérdés
Az apja szerint később meg jol megszivja ez miatt. Azt mondja majd jól elfogjak verni, meg piszkálni fogjak. Na szóval, nem verekszik, régen próbálkozott, de többször beszéltunk róla es abbahagyta. Kiabálni nem szoktunk vele, tavaly mikor elkezdett oviba jarni, akkor volt par kitorese mikor en is kiabaltam, de mostmar nincs az sem. A játszótéren ha a baratja elvesz mástól egy jatekot, o visszaviszi. Türelmesen varja, hogy megkapja. Anyukám pszichológus, o tanácsolta, hogy próbáljak mindig higgadt maradni, nem kiabálni, nem meguttni mert ha elmondom azt is megerti. Mindent próbáltam igy csinálni, de most az apja elbizonytalanitott. Lehet felreneveltem? Tényleg kus tuytimutyi lesz belole?
2021. márc. 27. 07:11
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Mindig puszilgat minket, mondja, hogy nagyon szeret minket. Simogat. Ha pl elesik, akkor sem sir, nevet vagy nem is foglalkozik vele.
2021. márc. 27. 07:16
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Az apja egy idióta. Ne haragudj. Örülj a gyerekednek. Az nem "tutyimutyi", hogy nem megy bele verekedésbe és türelmes.
2021. márc. 27. 07:16
 3/16 anonim ***** válasza:
99%
A párod hányszor verekszik most komolyan, motől kéne megvédeni magát. Az én gyerekeim se verekednek, hozzáteszem se oviba, iskolába nem tolerálják, ki is csaphatják érte, úgyhpgy a párod nem normális.
2021. márc. 27. 07:20
 4/16 anonim ***** válasza:
99%
Tehát az a baj, hogy normális, jó lelkű a gyerek? És az meg pláne miért baj, hogy ha elesik nem bőg?
2021. márc. 27. 07:29
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem azert irtam, hogy nem sir, hanem hogy nem feltettem tul sem. Szerinte meg persze anyosom szerint is kis tutyimutyi azért mert nem rosszalkodik. Meg naluk pl hisztizett mikor faradt volt, akkor is azt mondta hogy elkenyeztetjuk, jol meg kene verni. 🤦‍♀️
2021. márc. 27. 07:34
 6/16 anonim ***** válasza:
98%
Pont az a hülyegyerek, amelyik elkezd random verekedni ok nélkül. Ha nincs fenyegeti semmilyen "veszély" a gyereket, minek balhézzon? A pároddal meg valami nincs rendben.
2021. márc. 27. 07:52
 7/16 anonim ***** válasza:
99%

Én ilyen gyerek voltam, szabálykövető, csendes, visszahúzódó, nem azért mert nem ordítottak, és nem ütöttek meg, sőt..

Nem maradtam ilyen, tinikorban kicsit hevesebb lettem, felnőtt korra is, illetve most 30felé kezdem magamnak kikaparni a gesztenyét és magamat mások elé helyezni fontosságnál.

2021. márc. 27. 08:13
 8/16 anonim ***** válasza:
97%
Nincs ezzel semmi baj. Ügyesem neveled a fiadat. Én óvónőként láttam már mindegyik fajta gyereket, és hidd el, hogy a közösség is nehezebben fogadja be a verekedős kisfiút/kislányt, mint a kedves és segítőkész gyereket. Elavult és helytelen nevelési módszer az, amit az apja erőltet. Felnőttként sem azok az emberek érvényesülnek, akik ész nélkül verekednek meg kötnek bele mindenkibe, hanem azok, akik kultúráltan tudnak viselkedni és képesek szabályozni az érzelmeiket. És pont hogy így lesz kiegyensúlyozott és magabiztos ember belőle.
2021. márc. 27. 08:46
 9/16 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos felnőttként azok az emberek érvényesülnek, akik törtetőek, akiket kevés ember baja hatja meg, inkább a magukéval törődnek, akik folyton mennek, nyomulnak előre, hogy elérjenek valamit.. Aki depressziós lesz és szomorú azért, mert látta, hogy egy idegen gyereknek elvették a játékát, és inkább azon munkálkodik, hogy visszaszerezze, ahelyett, hogy pl homokvárat építene, az nem lesz sikeres soha pénz és karrierügyileg, de remek szociális munkás, érzékeny ember, barát és pár lesz belőle, ha lesz annyi esze, hogy ne hagyja magát kihasználni..

De nem baj, inkább legyen a gyereknek támogató baráti hálója, mint sok pénze(szerintem). Egyébként az én gyerekem törtető típus, ha megfeszülök sem tudok több empátiát beleprogramozni, mint amennyi adott, én attól félek, hogy egyedül fog élni a kis aranykupacán vezetői beosztásban, emberi kapcsolatok nélkül..

Kiegyensúlyozottság lenne az ideális.

2021. márc. 27. 09:01
 10/16 anonim ***** válasza:
96%

A szívem szakad meg, hogy a kedves érzékeny fiadnak ilyen apja van. Én nagyon szeretem az ilyen gyerekeket, nincs félre nevelve, és kérve kérlek ne tedd tönkre benne a kedvességet. Nem lesz tutyimutyi, de ha az is lesz, az biztos nem a nevelésen múlik, inkább alaptermészeten.

Ha anyósod tanácsát követve jól eltángáljátok néha akkor azzal szerinted mit érsz el? Félni fog. Ennyit, nem mást. Esetleg ő fogja bántani a kisebbeket, folyamatosan panasz lesz rá, tiniként meg kezelhetetlen lesz.

Mondd hogy unatkozol és csak kitaláltad, hogy ilyen a férjed és az anyósod.

2021. márc. 27. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!