Akik sosem kiabálnak a gyerekkel, hogyan oldják meg ezt a szituációt?
"Mondjuk azt két gyerek mellől se tudom elképzelni, hogy hogy tudja feltekerni a sütőt?"
+1 erre.
Ez totál felelőtlenség kérdező. Alap, hogy vagy felügyelem vagy abszolút bababiztossá teszem az összes ilyen eszközt.
Nem leordítani kell a gyerek fejét, aki még egyévesként megkülönböztetni se tudja sütő gombját a Fischer price játéka gombjától, hanem megelőzni a bajt és közben tanítani.
"akkor a kérdés nem neked szólt, a kisebbet egyszerűen könnyű eset."
A nagyobb se "igényelt" kiabálást úgy 2,5 éves kor alatt. Úgyhogy nem ez az ok.
Innen nézve sehogy se normális, hogy valaki egy egyévessel üvöltsön, ráadásul egy olyan ok miatt, ami miatt a saját fejét kellene leüvöltenie, mivel nem az 1 éves hibája hogy hozzáfér a tűzhelyhez.
Jah, az 5 éveseddel sem kéne egész nap üvölteni, az sosem megoldás, és valamit elrontottál a nevelésében ha erre van szükség.
Na most jobb hogy én is ítélkezek?
"Jah, az 5 éveseddel sem kéne egész nap üvölteni, az sosem megoldás, és valamit elrontottál a nevelésében ha erre van szükség.
Na most jobb hogy én is ítélkezek?"
Jobb, sokkal. :)
De nem a nevelés a rossz, hanem a jelenlegi helyzet embert próbáló. Home office, plusz két kisgyerek, akik közül még a nagyobb se elég érett ahhoz, hogy megértse, hogy nem tudok 0-24 velük foglalkozni és ezért azzal hívja fel a figyelmet magára, hogy ő utánozza a kicsit. ;) Ha külön-külön vannak vagy nincs munkám, nincs üvöltés sem.
(Egyébként most pont remek: a kisebb alszik, a nagy logicózik, én meg egy "meetingen vagyok", ami épp felesleges.)
Nekünk szerencsére minden háztartási gépen van gyerekzár (eredetileg a nyomorult macska miatt kezdtem el pl főzőlapon használni, mert előszeretettel tapicskolt éjszaka az érzékelőn és elindította). De ezt ellenőrizheted a kézi könyvben,elég sok gépen van, és akkor a gyerek sem tudja tekergetni.
Amúgy ha úgy látom veszélyes dolgot csinálna én is rákiáltok, leginkább mert megijedek. Lehet kövezni, nem vagyok én se tökéletes.
"Egyébként meg szerintem igen csak nagy gond, amikor feltekeri 250 fokra a sütő hőmérsékletét, én meg nem veszem észre..."
Hát mondjuk egy 1 évest eleve nem veszitek szem elől egy pillanatra sem a konyhában, onnan indul.
Ha rakiabalsz, attol nem fogja megérteni. Egy éves. Vegyél neki babakonyhat, vagy foglald le a saját edényeiddel, egy darab répával, gyurmával, akármivel, ha már mindenképp a konyhában kell lennie amikor be van kapcsolva a sütő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!