Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Alvásnál köhögés, mitől?

Alvásnál köhögés, mitől?

Figyelt kérdés

2.5 éves lányom vasárnap óta köhög, de csak ha alszik akár éjjel, akár nappali alvásnál..

Mitől lehet?

Semmi más tünete.

Az orvos izlandi zuzmót ajánlott, adom is neki, de semmi változás.

Szellőztetek nála, megy a hidegpárásító.

De csak köhög hangosan. Mit tegyek? Krupp lenne?

Eddig még sosem volt ilyen.

2021. márc. 24. 12:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a fiam, őneki minden nagy betegség után duzzadt marad az orrmandula (fül orr gégész megerősítette...), vagy csak ha küzd a vírussal a közösségben. Napi 8 csepp éjszakára, és szépen lelohasztja. Bebedrillt is adok mellé, hogy addig is ne köhögjön annyira + hidegpárásító.

8-as voltam.

2021. márc. 24. 17:27
 12/18 anonim ***** válasza:
75%
10, inkább maradtál volna csendben. Az én 2 éves kisfiamnak is érzékeny az orrmandulája, és ettől csak éjszaka köhög, nappal semmi baja. Doki azt mondta, hogy mivel bölcsibe került, küzd a közösségi baktériumflórával, és aki érzékeny, annak megnagyobbodhat az orrmandulája. Vagy csak simán valami vírus-baci lappang a szervezetében és próbálja leküzdeni. És fekvő pozícióban a megnagyobbodott orrmandula elzárja a légzést. Nekem is antihisztamint javasolt a doki, 2x5 csepp Cetirizint. Pár nap és elmúlik. Jár amúgy bölcsibe vagy valamilyen közösségbe?
2021. márc. 24. 17:36
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
Lehet hogy nektek azt adta az orvos, viszont itt először fordul elő, lehet egy egyszerű akut köhögős betegség, nem kéne antihisztamint ajánlgatni laikusként.
2021. márc. 24. 17:43
 14/18 A kérdező kommentje:
Az enyém is most került bölcsibe 1 hónapja és ezért is nem tudom mi legyen, vigyem e nem e, mert napközben annyira nem köhög, eddig vittem a héten és nem szóltak hogy ott köhögne meg semmi, de lehet nem jó döntés hogy viszem.
2021. márc. 24. 17:46
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
13, viszont nem kell egyből vírusra gondolni...
2021. márc. 24. 17:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én vittem bölcsibe, a gondozónők ismerik, ismerték ezt a jelenséget. Nem csináltak belőle problémát ☺️ 8-as voltam.
2021. márc. 24. 17:57
 17/18 A kérdező kommentje:

Voltam vele orvosnál, semmi.. Tüdeje tiszta.

Amúgy ma vettem észre, hogy mind a 4 rágófoga egyszerre jön.

Másra nem tudok gondolni, még mindig köhög.

2021. márc. 28. 18:38
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet hogy túl sok a nyála a fogzás miatt és az köhögteti meg? Nem tudom.. csak tippelgetek. Hogy vajon van-e ilyen lehetőség?
2021. márc. 28. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!