Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Köhögés lehet lelki okok miatt?

Köhögés lehet lelki okok miatt?

Figyelt kérdés
Végső elkeseredésemben írok.kisfiam kb 3-4hónapja köhög és fájlalja a torkát.vittük orvoshoz ski semmit nem látott.otthon nagyon ritkán köhög és a torkát sem igen fájlalja csak az oviban.ha reggel menni kell az oviba akkor már fáj is neki.éjjel egyáltalán nem köhög!!az oviban sajnos sokszor bántják.lelkileg szavakkal.olyanokat mondanak neki hogy ő buta,meg hohy a szellemek emberhúst esznek,a malacok harapnak........sajnos részben tudom hogy melyik gyerek mondja ezt neki.beszéltem a szülővel de nem érdekli.mit tehetnék?lehet a köhögés lelki eredetű?hova fordulhatnék?5 éves a kisfiam.
2017. ápr. 5. 18:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Sajnos az ovonők sem igazán állnak melettünk.
2017. ápr. 5. 18:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekorvos ebben nem tud segíteni, mert ez pszichológusra tartozó ügy. Talán arról van szó, hogy a gyerek annyira szorong az óvodától, hogy emiatt "folyamodik" a köhögéshez, amitől azt reméli, hogy betegként talán nem kell óvodába menni. Egyébként is érdemes lenne gyermekpszichológust felkeresni, mert 5 éves korban az óvodások nem igen szoktak indokolatlanul bántani más gyereket és rémmesékkel ijesztgetni.
2017. ápr. 5. 19:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egyáltalán nem fáj neki a torka és nem is a szervezete generálja a köhögést, hanem ő maga. Egyszerűen rosszul érzi magát az oviban és azt reméli, ha azt mondja, hogy beteg, fáj a torka, akkor nem kell mennie.

Érdemes lenne vele otthon elbeszélgetni, hogy ne tulajdonítson ekkora jelentőséget a bántó ovistársaknak, hogy ő nem buta, és hogy nincsenek szellemek és a malacok sem bántanak.

2017. ápr. 5. 19:20
 4/11 A kérdező kommentje:
Már nagyon sokszor beszélgettünk vele ezekről a dolgokról.szerintünk sem fáj a torka csak ő ezt mondja és csinálja.azon gondolkodom hogy talán jó lenne evinni pszihológushoz
2017. ápr. 5. 19:31
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Még ha a hasa fájna lelki okból, azt elhinném, a torkát nem.

Viszont száraz lehet a levegő, attól lehet a fájdalom és a köhögés is. Esetleg valamiféle allergia, pl. az oviban több a por és/vagy a poratka.

Én egy kört azért futnék még: na nem tettétek volna meg, akkor gégészetre vigyétek el.

Aztán meg elgondolkoznék óvodaváltáson.

2017. ápr. 5. 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:

Hajjaj, de még mennyire.

Fiamnál kruppos rohamban jön ki az izgulás+félelem.

2017. ápr. 5. 20:17
 7/11 anonim ***** válasza:

A malacok valóban harapnak. Nem gonoszságból, de ha rosszul eteti őket az ember, könnyen ujjatlanul végezheti.

Tanítsd meg kiállni magáért, minden gondotok megoldódik, szerintem szorong. Menjetek vadasparkba, nézzétek meg a szellemes leleplezőműsorokat, és menjetek közösségbe, ahol megdicsérhetik milyen okos. Vidd a barátnőidhez, akik szintén dicsérjék.

2017. ápr. 5. 20:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Szóval akkor dzerintetek sem kell még pszihológushoz vinnem?
2017. ápr. 5. 21:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Most lehet hûlyén hangzik, de nekem is, ja szorongtam gyérekként, "fájt a torkom". Ma már úgy nevezném, hogy gombóc volt a torkomban vagy összeszorult a torkom. De emlékszem, hogy kifejezetten fájdalommal járt. Akkor volt, ha valami rosszat csináltam, vagy féltem, hogy leszidnak. Szóval, először allergiavizsgálatra vinném, plusz asztma, de ha az nem, akkor bizony az van, ami nálam is volt, és vagy oviváltás, vagy pszichológus (bár megjegyzem, ő is javasolni fogja a váltást).
2017. ápr. 6. 10:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves 6.!

Nálunk is ez a helyzet az 5 éves lányommal, azt hittem, ezzel egyedül vagyok..

2017. ápr. 6. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!