Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18 hónaposan hány szót mondott...

18 hónaposan hány szót mondott a gyereketek?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 11:34
1 2 3 4
 31/37 anonim válasza:
30%
Az első szülött fiam 21 hónaposan magnóra mondta, a Nemzeti dal első versszakát...még most is megvan a felvétel...(persze nem helyes kiejtéssel, például az esküszünket úgy mondta, hogy ekküszünk...) Azt hittem a másik két fiam is ilyen ügyes, ilyen okos lesz, és ezzel tévedtem kicsit... Ők is ügyesek és okosak, de koránt sem olyan kimagaslóan mint a legidősebb. Azt mondják, hogy az első, a szerelem gyerek a legokosabb egy családban, mert a szervezet a legjobb dns-eket használja fel mikor összerakja a kis krapekot... vagy valami ilyesmi.Tény, és most jön a nagy IGAZ: 55 évem alatt láttam sok gyereket, szomszédot , barátot, ismerőst felnőni és és sokan idétlen selypítő, beszélni alíg tudó gyerekek voltak például, s felnőve egyetemisták, diplomások lettek....Hagyni kell szerintem hadd nőjenek, élvezzék az életet (persze csak okosan..) Előbb-utóbb kijön minden pozitívum belőlük...
2021. márc. 25. 11:02
 32/37 anonim ***** válasza:
38%
Oly a 20 körül. Feleségemmel összeszamoltunk ennyit, mikor masfel éves volt a sz@ros.
2021. márc. 28. 20:20
 33/37 anonim ***** válasza:
50%
Az első fiam semennyit. Kétévesen kezdett beszélni. A második 18 hónaposan. Egy év van köztük. 20 hónapos korára a kicsi utolérte a bátyját.Hároméves korukra teljesen egyforma szókinccsel, mondatokban beszéltek.
2021. márc. 29. 10:45
 34/37 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam 1,5 évesen olyan 10-15 szót (vagy hangutánzót használt). Most 2 éves és lassan 2 hónapos. 100 szava biztosan van már és olyan mondatokat használ, mint:

Piros autó

Apa dolgozik (dodozik)

Oda mamához

“Én is”

Szia kicsi (tiki) bogár (bogám)

Stb...

A kiejtése nem szép, de ahogy nézegettem a kérdőívet átlagos szintet hoz és hozott eddig mindig.

2021. márc. 29. 15:10
 35/37 heretacskó válasza:
0%
Liopleurodon,Gorgonopsziosz,Pterodaktilusz, csak egyszerű szavakat amiket otthon hallott.......
2021. márc. 29. 21:07
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

Hátha segítek ☺ 2 fiam van. 1.mikor oviba ment 3 éves volt pont aznap, azt mondta az óvónő, hogy küldjük iskolába, mert mindent ért, tud és választékosabb egy felnőttnél a beszéde. Ez nagyon korán elkezdődött. 5 hósan mondta mama,papa, dadda-labda, apa, pápá.Nem is sztárolom reztentő értelmes volt a kis nézése is, ahogy megszületett.

2.fiam hát most múlt 18 hós. Ha mondom neki mondd hogy pl.baba akkor mondja, különben visitt egész nap, 1 hónapja kezdett el mutogatni, nem artikulál, nyaki hipotón volt 4 hónapos koráig nem tartotta a fejét. Ért sok mindent. Ülj le felvesszük a cipőt, nyisd ki, stb. De mire bármire rászedem megőrúlök. Sokkal több időt fordítok rá, de így sem megy sok dolog. Tornázunk, mondókázunk, zene legyen, csak akkor van el.

Nem lehet összehasonlítani őket pedig tesók, egyneműek is. Nade két idegent meg főleg.

2022. máj. 10. 17:14
 37/37 anonim válasza:
31%

válasz a 20# - nak

Az én első fiam 20 vagy 21 hónaposan elmondta a Nemzeti dal első négy sorát... nem is sokáig tanítottam, de a Tesla B93-as szalagos magnómra _ természetesen- felvettem és azóta is meg van.......Csak persze így mondja, hogy "Tapra magyar í a hazsa" meg így a végét, hogy ittenére ekküszünk, ekküszünk" nagyon büszke voltam.... a többi gyerekem egyik sem tudta utána csinálni és nem is erőltettem...

2022. máj. 11. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!