16 hónapos lányomat semmilyen játék nem köti le. Ez normális?
Az én kisfiam 9 hónapos és simán jól elvan pl.a pulóverünk cimkéje a kedvenc, azt elböngészgeti percekig.
Nyitott végű játékok a jók, azaz minnél több minden legyen játszható velük pl.kocka, labda, karika stb.. Ezekből a színes, villogó fisher price-féle játékokból kell a legkevesebb. Azokkal nagyon behatároltan lehet lekötni a gyerekeket szerintem.
Teljesen normális.
Majd 2 éves kora után. Oviban pedig majd 4 évesen kezdenek el együtt, addig csak egymás mellett játszanak.
Bocsánat, de egy majdnem 1.5 évestől nem is várható el,hogy hosszú időre lekösse 1 játék és pláne egyedül
Az 5 éves státuszon van kérdés hogy 20 percig eljátszik e ha jól emlékszem.
Kisgyermekekkel foglalkoztam, megerősítem, hogy jó válaszokat kaptál, kivéve az előző előttit.
Egyfelől az anyai közelség, érzelmi kötődés központi szerepű, 4 éves kor előtt (és onnantól is csak apránként csökken a jelentősége a kisgyermek számára), másfelől a figyelemtartás csak apránkánt növekzik.
Kb másfél éves kor előtt még erősen csapongó a figyelem, a legjellemzőbb, hogy fél percenként, percenként más és más tárgy, arc, állat mozgása, szél zúgása, hang stb köti le.
Ez a normális.
Idézlek:
"El kezd játszani de nem köti le sokaig semmi...konkrétan 1 percig sem...a semmi sem érdekli ugy van értve h semmi játék 🤣 egyébként nagyon érdeklődő...de folyton le kell foglalni"
Evvel meg is válaszoltad magadnak a kérdést. :) Ez A normális, másfél évesen, és nagyjából még 20-22 hósan is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!