Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez így mennyire normális...

Ez így mennyire normális ebben a korban?

Figyelt kérdés
3 éves a gyerekem és az utóbbi hónapokban szinte reggeltől estig azt kell játszani, hogy valamilyen állatok vagyunk.Kutya,macska,párduc, oroszlán meg ilyenek.Azt én úgy veszem szerepjátékozik, de nagyon zsibbasztó agyilag, hogy a gyerekem nem embereket akar utánozni, hanem legtöbbször állatokat.Másnál is van ilyen? Szereti az állatokat, nagyon sok ilyen könyve van, sokat is beszélünk róla, de én másoknál ezt még nem láttam.
2021. márc. 14. 20:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Azért megnyugodtam, hogy más gyereke is csinálja.:) Köszi szépen! Mentek a pacsik:)
2021. márc. 15. 18:09
 12/12 anonim ***** válasza:

Hajaj, nem csak a gyerekek ám. :) És valóban, gyerekek esetén érthető. Tesztelheted az eseteket, vannak felnőttek között is, akik gyakran képzelik önmagukat vírusnak, mutánsnak, dínónak, bár a dínók a gyerekek körében is népszerűek, sok esetben.

A tévének igen nagy a hatása, kizárólag okos dolgokat mondanak benne, jó szándékból, úgy hiszem. Én speciel szeretem a NatGeo-t, Spektrumot, tele vannak természetfilmekkel, állatos dokumentumfilmekkel. Gyerekek számára is jó ötlet a terméseztfilm.

Ez tehát nem tekinthető problémának gyerekeknél. Sőt, fejleszti a képzelőerejüket, az pedig -tesztelheted- az értelmi fejlődésükre hat pozitívan. Tudom, hogy néha unalmas, ha egyoldalú a gyermek játéka olykor -akár a tv-adás, bármit is diktál-, de amúgy is változik egy idő után az érdeklődési köre. Meg kell élnie a gyermeknek azt, ami épp nagyon foglalkoztatja.

2021. márc. 15. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!