Anyukák, hogy oldjátok meg?
Nekem elég borzalmas ez a mostani rendelet. :/
10 éves kislányommal reggel 7től délután 2ig folyamatos közös tanulás, házi írás, mert nehézségei vannak. Közbe a 6 éves kisfiammal is foglalkozni kell, egész nap csitítani, mert órája van a lányomnak, lefárasztani a kicsit alig megy, szóval napi 2,5-3 óra sétát be kell tervezni. Ma már csak most estem be az ágyba, a párom ráadásul ma éjszakás, holnap valszeg az udvaron lesz minden óránk, hogy tudjon pár órát aludni.
Akiknek rosszabb a helyzete, vagy nehezebb, hogy bírjátok? :/ mindenesetre kitartást!.
Na de én alszom is! :)
Én a kisebbnek szoktam feladatokat adni (pl főzésben is jó segítség, zöldség pucolás, hús panirozas nagyon tetszik neki) A nagyobb 9 éves egyébként aspergeres fiú, folyamatos jelenlétet igénylő, kisebb 6 éves "normál" fiú.
Szoktam nyomtatni színezőt, apróbb feladatlapokat, ez kB 20-20 percig lefoglalja online órák alatt. Tart szüneteket, olyankor labdázik, gyurmázik, vettünk sok sok játékot (ezek a tudományos kísérletek sorozat, lego, van hobbi boltban ez a karcolós rajzlapok, akvarell ceruzák nagyon tetszenek neki) azokkal viszonylag jól lefoglalja magát, míg én figyelek a nagyobbra.
Ha vége az óráknak és tanulni kell, olyankor mese nézés van, udvar nem opció mert panelben vagyunk, de ha jó idő van és nincs túl hideg akkor a játszótérre kicuccolunk és én a padon tanulok a nagyobbal, a kicsi meg kirohangálja magát.
9#
Kötve hiszem hogy Manci néni csak Julikával foglalkozik egész órán vagy egész nap.
Ha a gyerek nem sni-s akkor pedig igen is tudnia kellene a feladatokkal haladni,anélkül hogy anyukának végig ott kell ülnie. Nem azzal van a baj ha elakad. Nyílván akkor igen kell a segítség. Na de végig ott ülni mellette?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!