Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, hogy oldjátok meg?

Anyukák, hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Nekem elég borzalmas ez a mostani rendelet. :/

10 éves kislányommal reggel 7től délután 2ig folyamatos közös tanulás, házi írás, mert nehézségei vannak. Közbe a 6 éves kisfiammal is foglalkozni kell, egész nap csitítani, mert órája van a lányomnak, lefárasztani a kicsit alig megy, szóval napi 2,5-3 óra sétát be kell tervezni. Ma már csak most estem be az ágyba, a párom ráadásul ma éjszakás, holnap valszeg az udvaron lesz minden óránk, hogy tudjon pár órát aludni.

Akiknek rosszabb a helyzete, vagy nehezebb, hogy bírjátok? :/ mindenesetre kitartást!.

Na de én alszom is! :)

2021. márc. 10. 00:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%
De online órán neked miért kell ott lenni?
2021. márc. 10. 02:03
 2/20 anonim ***** válasza:
84%

Attól, hogy a nagylány a szobájában ül az órán, te miért nem tudsz a kicsivel foglalkozni?

Néha már ufónak érzem magam, amiért elbírok a gyermekeimmel és a háztartással idegösszeroppanás nélkül. 🤷🏼‍♀️

2021. márc. 10. 02:30
 3/20 anonim ***** válasza:
69%
Egyrészt, egyetértek az előzőkkel - bár ismerek olyan, nem túl hatékony online oktatási rendszert, ahol igenis elkél a szülő segítsége az anyag értelmezésében, na de akkor is. Viszont HA MÁR EGYSZER szükség van a jelenlétedre óra közben, de holnap meg tudjátok kint oldani az udvaron, akkor miért nem nézi a nagylány az óráit odakint máskor is? Akkor közben a kisebbik is tudna játszani, mozogni az udvaron, nem egy pici helyiségbe lennétek bezsúfolva/a szomszédból kellene odarohangálnod segíteni.
2021. márc. 10. 02:52
 4/20 anonim ***** válasza:
64%

Én sem értem teljesen, miért kell ott ücsörögni egy 10 éves mellett online órán, elvégre az iskolában sem lehetsz ott mellette. Ha a digitális eszközökkel van gondja, gyakoroljátok be délután, hogy óra közben ez ne okozzon nála lemaradást, a házikat pedig csináljátok órák után.

Azért a 6 éves sem olyan kicsi, van, aki ennyi idősen már suliba megy. Ha nem érti meg, hogy egy kicsit nyugiban kell lennie, akkor inkább tényleg legyetek mindannyian alapból az udvaron, így a 6 évest talán jobban le tudod fárasztani (tarts neki tesi órát, futtasd meg, biciklizzen, lehet akadálypályát is csinálni), a nagy pedig tanul.

Az lenne a legjobb amúgy, ha a nagy délelőtt kicsit önállóbb lenne, addig foglalkoznál az öcsivel, órák után pedig fordulna a dolog, és az öcsi foglalná le magát egyedül, amíg a naggyal vagy.

2021. márc. 10. 03:56
 5/20 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk leírta, hogy a nagynak nehézségei vannak, dehat ugye az értő olvasás az luxus.... Ha mondjuk figyelemzavaros a gyerek, az anyja nélkül minden másra figyelne az óra helyett. Az iskolában a tanár az, aki kontról alatt tartja.

Kérdező!

Ha van udvar, akkor kinti trambulin. A kicsit az jól lefárasztja. Ha kicsit veszel, az bent is használható.

Kitartás.

2021. márc. 10. 06:48
 6/20 anonim ***** válasza:
52%
Az online órákon miért kell neked is ott lenni ezt én sem értem 4. osztályos gyerekel.
2021. márc. 10. 06:50
 7/20 anonim ***** válasza:
53%

Komolyan senki nem tud olvasni?????

"10 éves kislányommal reggel 7től délután 2ig folyamatos közös tanulás, házi írás, mert nehézségei vannak."

MERT NEHEZSEGEI VANNAK.

2021. márc. 10. 06:53
 8/20 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem minde ki értette, hogy NEHÉZSÉGEI VANNAK. De iskolában is ott csücsül anyuka a gyerek mellett? Nem.
2021. márc. 10. 07:22
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

8!

Javíts ki, ha tévedek, de emlékeim szerint az iskolában ott van a tanár az órán. Nem a képernyőn, hanem egy helységben a gyerekkel és azonnal közbe tud lépni, ha Julika épp a fán ülő madarakat számolja a játékfélédet megoldása helyett.

2021. márc. 10. 07:29
 10/20 anonim ***** válasza:
78%

Sjanos ez most ez ilyen időszak, nekem ugranak majd a vérmamik, de ilyenkor a kisebbnek mese , tv

És a naggyal kell foglalkozni. Ha lemarad most iskolában, azt nem könnyű helyrehozni.

Sok gyerek önállóan nem tud úgy boldogulni az iskolában nálunk pl a tanítónőn kívül ped . Asszisztens is van velük épp ezért akinek nehézségei vannak segít vagy aki elkalandozik szól neki stb.

2021. márc. 10. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!