Anyukák, hogy oldjátok meg?
Nekem elég borzalmas ez a mostani rendelet. :/
10 éves kislányommal reggel 7től délután 2ig folyamatos közös tanulás, házi írás, mert nehézségei vannak. Közbe a 6 éves kisfiammal is foglalkozni kell, egész nap csitítani, mert órája van a lányomnak, lefárasztani a kicsit alig megy, szóval napi 2,5-3 óra sétát be kell tervezni. Ma már csak most estem be az ágyba, a párom ráadásul ma éjszakás, holnap valszeg az udvaron lesz minden óránk, hogy tudjon pár órát aludni.
Akiknek rosszabb a helyzete, vagy nehezebb, hogy bírjátok? :/ mindenesetre kitartást!.
Na de én alszom is! :)
Attól, hogy a nagylány a szobájában ül az órán, te miért nem tudsz a kicsivel foglalkozni?
Néha már ufónak érzem magam, amiért elbírok a gyermekeimmel és a háztartással idegösszeroppanás nélkül. 🤷🏼♀️
Én sem értem teljesen, miért kell ott ücsörögni egy 10 éves mellett online órán, elvégre az iskolában sem lehetsz ott mellette. Ha a digitális eszközökkel van gondja, gyakoroljátok be délután, hogy óra közben ez ne okozzon nála lemaradást, a házikat pedig csináljátok órák után.
Azért a 6 éves sem olyan kicsi, van, aki ennyi idősen már suliba megy. Ha nem érti meg, hogy egy kicsit nyugiban kell lennie, akkor inkább tényleg legyetek mindannyian alapból az udvaron, így a 6 évest talán jobban le tudod fárasztani (tarts neki tesi órát, futtasd meg, biciklizzen, lehet akadálypályát is csinálni), a nagy pedig tanul.
Az lenne a legjobb amúgy, ha a nagy délelőtt kicsit önállóbb lenne, addig foglalkoznál az öcsivel, órák után pedig fordulna a dolog, és az öcsi foglalná le magát egyedül, amíg a naggyal vagy.
Mondjuk leírta, hogy a nagynak nehézségei vannak, dehat ugye az értő olvasás az luxus.... Ha mondjuk figyelemzavaros a gyerek, az anyja nélkül minden másra figyelne az óra helyett. Az iskolában a tanár az, aki kontról alatt tartja.
Kérdező!
Ha van udvar, akkor kinti trambulin. A kicsit az jól lefárasztja. Ha kicsit veszel, az bent is használható.
Kitartás.
Komolyan senki nem tud olvasni?????
"10 éves kislányommal reggel 7től délután 2ig folyamatos közös tanulás, házi írás, mert nehézségei vannak."
MERT NEHEZSEGEI VANNAK.
8!
Javíts ki, ha tévedek, de emlékeim szerint az iskolában ott van a tanár az órán. Nem a képernyőn, hanem egy helységben a gyerekkel és azonnal közbe tud lépni, ha Julika épp a fán ülő madarakat számolja a játékfélédet megoldása helyett.
Sjanos ez most ez ilyen időszak, nekem ugranak majd a vérmamik, de ilyenkor a kisebbnek mese , tv
És a naggyal kell foglalkozni. Ha lemarad most iskolában, azt nem könnyű helyrehozni.
Sok gyerek önállóan nem tud úgy boldogulni az iskolában nálunk pl a tanítónőn kívül ped . Asszisztens is van velük épp ezért akinek nehézségei vannak segít vagy aki elkalandozik szól neki stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!