Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normálisnak számít, hogy 5...

Normálisnak számít, hogy 5 éves kislány 120 cm magas?

Figyelt kérdés
Márciusban lesz 5 éves. Nagyon aggódom, nem számít ez kórosnak? Percentilis >97-re jött ki. Párom 185cm én meg 160cm, szóval nem vagyunk extrém magasak.
2021. febr. 9. 08:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
24%
7 évesem 118 cm és középen áll, vannak alacsonyabbak i bőven és nagyobbak is nála. Szerintem extrém magas, nem véletlen mutatja azt a görbe is, én megnézetném, de nálunk ilyen felállás a szülőknél(169,185), illetve én is 10 éves kor körül kerültem előrébb a tornasorba, tehát lehet, hogy a tiétek egy korábban nyúló gyerek, a miénk meg egy később nyúló.. én aggódnék, hogy 180 felett lesz magasságban valamilyen probléma miatt(össze nem tudod nyomni, nőni viszont később is tud) és utánajárnék.
2021. febr. 9. 13:35
 12/15 A kérdező kommentje:
8-as, az én volt osztálytársam is mindig a legmagasabb volt. Most 2 méter felett van nőként. Az arca is torz lett a fogai között rés van, kiállnak, hatalmas csontos a feje is, görbe a háta. Szép volt kislánynak, senki sem gondolta, hogy ez lesz. Biztos vagyok benne, hogy nála is valami növekedési hormon gixer volt.
2021. febr. 9. 14:11
 13/15 anonim ***** válasza:
73%

8-as vagyok. Nem félek ettől. Én is ilyen magas voltam gyerekként, mégis megálltam 173 centinél. Védőnő sem említette, hogy baj lenne a magasságával. Elég sok ilyen magas gyerek van. Ők azok, akik nem 150-160 centisek lesznek felnőttkorukban. Semmi baj nincs ezzel.

Egyébként ez még a normális magasság felső határa 6 évesen, a 118 cm 7 évesen viszont szerintem már a normalis alatt van.

2021. febr. 9. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Az magas szerinted?

Én 5 évesen 110 cm voltam, a "kifejlett" méretem meg 156 cm lett. :D

2021. febr. 10. 23:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehet ebből még. Van (nagyon) magas rokon a családban? Ha igen, lehet, rá ütött, akár több generációra visszamenőleg.

Az is lehet, hogy megáll 12-13 évesen a növésben mondjuk 170-173 centinél. Sőt, lehet, magas sem lesz, a mi általános sulis osztályunkban a két legmagasabb kislány (9-10 évesen volt az egyik 154 cm) hamar megállt, mindketten 160 körüliek lettek.

2021. febr. 12. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!