Normálisnak számít, hogy 5 éves kislány 120 cm magas?
8-as vagyok. Nem félek ettől. Én is ilyen magas voltam gyerekként, mégis megálltam 173 centinél. Védőnő sem említette, hogy baj lenne a magasságával. Elég sok ilyen magas gyerek van. Ők azok, akik nem 150-160 centisek lesznek felnőttkorukban. Semmi baj nincs ezzel.
Egyébként ez még a normális magasság felső határa 6 évesen, a 118 cm 7 évesen viszont szerintem már a normalis alatt van.
Miért? Az magas szerinted?
Én 5 évesen 110 cm voltam, a "kifejlett" méretem meg 156 cm lett. :D
Bármi lehet ebből még. Van (nagyon) magas rokon a családban? Ha igen, lehet, rá ütött, akár több generációra visszamenőleg.
Az is lehet, hogy megáll 12-13 évesen a növésben mondjuk 170-173 centinél. Sőt, lehet, magas sem lesz, a mi általános sulis osztályunkban a két legmagasabb kislány (9-10 évesen volt az egyik 154 cm) hamar megállt, mindketten 160 körüliek lettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!