Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem korai még ez a fajta...

Nem korai még ez a fajta akaratosság?

Figyelt kérdés
Két hét múlva lesz egy éves a lányom, pár napja kezdte el, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor harap, karmol, markol, rúgdos... Meg ha felveszem a hóna alatt, és ő nem akarja, akkor kinyújtja a kezeit hogy végképp leejtsem... Hát párszor már majdnem ki is ugrott a kezemből... Nektek ez mikor kezdődött, ha volt ilyen? 🤔 Jövő héten lesz a státusz, majd rákérdezek ott is...
2021. febr. 7. 13:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

Micsoda hasznos válaszok!

Egy válaszadó szórakozik veled amúgy.

A kérdésre: szerintem normális,nálunk is kb. így volt, cserébe a klasszikus dackorszak nem ütött be nálunk egyenlőre (4 éves lesz nyáron). 1 évesnek már van akarata. Rá kell szólni, ne harapjon, rúgjon, a lányom ezt hamar abbahagyta.

2021. febr. 7. 15:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is hasonlóképpen kezdett el viselkedni egy éves kora előtt. Most lesz kétéves, még rosszabb, mert már bőven benne vagyunk a dackorszakban. Ő is nagyon akaratos, nem az a "szobanövény" típus, hogy ott marad, ahova leteszem és azt csinálja, amit mondok neki. Ez nem azt bizonyítja, hogy rosszul van nevelve, csak ő ilyen. Anyósom mondta, hogy a fia, a párom is pont ilyen volt. De tudod, mindig azok értenek a legjobban a gyerekneveléshez, akiknek még nincs. Vagy a szuper anyák. :)
2021. febr. 7. 15:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hú, nekem rég volt ilyen kicsi, 10 évvel ezelőtt, de határozottan emlékszem, hogy 11 hónaposan elindult, és onnantól feszt lerángatta magáról a pelenkát. Nem karmolt, nem rúgott, de viszont harapott. Hát sok mindent nem tudtam csinálni, kinőtte.

Kitartást kívánok, elmúlik majd ez. :)

2021. febr. 7. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem korai, de ez még csak a bevezető az öntudatra ébredéshez. ;) Majd lesz rosszabb. Sőt, ha nincs szerencséd, még annál is. Lányom pl: 3,5-4 évesen még rosszabb volt, mint dacos 2 évesként, pedig azt hittem hogy már mindent láttam.
2021. febr. 7. 17:07
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Oh basszus hogy itt senkinek sem volt dackorszakos, engedetlen gyereke.

A lànyom erős akaratù, jò règ òta csinàlja. Megpròbàlom ilyenkor elterelni a figyelmèt vagy valami alternatìvàt ajànlani.

1 èves kora körül kezdődött.

2021. febr. 7. 17:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Jaj az enyem is ilyen. Talan kicsit kesobb kezdte. Olyan 13-14hosan. Lany. A fiamnal nem remlik ilyesmi. O is akartos, de nem ez a toporzekolos dobalos, hatrafeszítos fajta. Inkabb az akinek mondod, hogy gyere fiam vegyunk nadragot es a gyerek innentol atmegy doglott angolna tartasba.. Nyeklik.. 😀

Na szoval a lanyomra visszaterve, most lesz masfel es oriasi dramakiralyno.. Vagy amolyan igazi nagyasszony. Amugy sokat segit ha mondod, hogy nem. (foleg azt segitette, hogy megtanulta mondani hogy de.. Vagy ha azt mondom nem, arra azt mondja de..)

Egyebkent nem tudom mi lesz velunk de szerintem a szokasos dackorszak folytatodik. (a fiam is most meg csak 3es fel szoval nagy meglepi nem lesz... Max folytatja a kicsi a nagyot..)

Neha ha mar nagyon kivagyok ettol a sok nem_tol meg elszaladgalastol meg ellenkezestol rahagyom. De akkor meg ugye nincs semmi.. Marmint pl ha nem akar az etetoszekbe ulni hat igy jart. Akkor nem eszik. Ehen nem fog halni. Meg amugy massal is csinalom ezt. Legalabb megtanulja hogy van a donteseknek kovetkezmenye.

2021. febr. 20. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!