Szüljek azért, hogy ne fussak ki az időből?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
27 éves házas nő vagyok. Tervezünk gyereket, de még nem tudjuk mikorra. Én őszintén megmondom, hogy még nem vágyok rá, de a gondolataimban él a dolog, hogy majd talán egyszer jó lesz. Viszont mi van ha még 5-10 évig nem szülök és kifutok az időből? esetleg akkor szeretnék és nem jön össze? Szerintetek nekiálljunk már ha a későbbiekben akarunk, vagy felesleges addig amíg nem érzem magam késznek rá?
2021. febr. 2. 14:32
11/20 A kérdező kommentje:
15:12-nek címeztem, de 15:17nek is köszi a választ!
2021. febr. 2. 15:17
12/20 anonim 

válasza:

Ne
Persze ha 32-35 lennél nem viztos, hogy rávágnám így.
13/20 anonim 

válasza:

Ne! 30 éves korodban gondold át újra, ha addig nem jön meg a kedv. 30 elején ha megszülöd az elsőt, akár még két testvér is beleférhet. Annyira nem vagy öreg, hogy most azonnal teherbe kellene esni, ha egy tizessel idősebb lennél, azt mondanám, hogy, most azonnal.
14/20 anonim 

válasza:

Én várnék 2-3 évet a helyedben, lehet közben igazán elkezdesz vágyni rá.
15/20 anonim 

válasza:

Szerintem, nem vagy elkésve. Nekem 28 évesen jött az érzés, hogy na akkor most azonnal szeretnék babát. De még úgy is vártunk, mert kellett egy nagyobb lakás. Most van úton a baba (29 vagyok). Örülök, hogy volt egy korábbi életem is, szabadon, vidáman, de most már ezt a családos életet szeretném, minden hátránya ellenére is. Örülök, hogy megvártam ezt a döntést, mert már nem érzek szomorúságot, hogy sok dolgot fel kell adnom. Sokkal jobban érdekel, hogy mi lesz?
16/20 anonim 

válasza:

11esre ezt nem tudom, nőgyógyásznál érdemes érdeklődni, ő biztosan többet tud erről.
17/20 b1812567 

válasza:

Ha most még nem akarsz, de tartasz tőle, hogy nehezebben jön össze, akkor érdemes lehet megfontolni, hogy petesejtet fagyasztass le.
18/20 anonim 

válasza:

Nem muszáj 5-10 évet várni, simán lehet 2-3 ev múlva is, amikor manapság általában szülnek a nők. Most még semmi értelme hiszen nem vágysz ra.
19/20 anonim 

válasza:

40 éves vagyok és nincs egy petesejtem sem. Sajnos korán kiégtem. Nem tudok már szülni pedig nagyon szeretnék.
20/20 anonim 

válasza:

Érthető a dilemmád, de én is úgy gondolom, hogy ne. A gyerekezés nagyon nehéz és megterhelő tud lenni. Akkor tudod a nehézségeket és a terheket megfelelően! viselni, ha nagyon-nagyon vágytál rá. Ha nem, ha ilyen észérvek miatt vagy csak "hát végül is akár jöhet is" alapon vállalod, akkor nem biztos, hogy fogod tudni. Belekeseredsz, kiégsz, esetleg belecsúszol egy depressziós állapotba, és ezzel akaratod ellenére mérgező anyává válsz, mérgező légkörben telnek majd a gyerek intézménybe kerülése előtti napjai. Azért írom ezt, mert sajnos nálunk is így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!