Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szüljek azért, hogy ne fussak...

Szüljek azért, hogy ne fussak ki az időből?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

27 éves házas nő vagyok. Tervezünk gyereket, de még nem tudjuk mikorra. Én őszintén megmondom, hogy még nem vágyok rá, de a gondolataimban él a dolog, hogy majd talán egyszer jó lesz. Viszont mi van ha még 5-10 évig nem szülök és kifutok az időből? esetleg akkor szeretnék és nem jön össze? Szerintetek nekiálljunk már ha a későbbiekben akarunk, vagy felesleges addig amíg nem érzem magam késznek rá?

2021. febr. 2. 14:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ne szülj.
2021. febr. 2. 14:36
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem se. Várj még pár évet, talán addigra megérsz rá.
2021. febr. 2. 14:42
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem még nagyon messze vagy az időből kifutastol, tehát ez nem egy "most vagy soha" kérdés.

5 év múlva sem.

De hipotetikusan, ha valamiért megtudnam 27 evesen, hogy 2 év múlva súlyos petefeszekrakom lesz, aminek következtében eltavolitjak a petefezskeimet, akkor inkább vállalnek most.

Nekem 29 évesen érkezett az első babám, és néha sajnálom, hogy nem előbb, néha viszont olyan jó erőt meríteni abból az időből amikor ketten voltunk a párommal és szórakoztunk.

2021. febr. 2. 14:42
 4/20 A kérdező kommentje:

Szeretem a gyerekeket, de abban a betegségben vagyok, hgy otthonra még nem kéne. A saját agyamat is gyereknek érzem. Szeretek bulizni, barátnőzni, szépítkezni stb. Ezt gyerek mellett nehezebb lenne.

Másrészről pedig mégis sokat gondolok rá, hogy egyszer milyen jó lesz anyának lenni. És van bennem egy félelem, hogy túl sokat halasztom. Anyám is mindig nyaggat, hogy mikor lesz unoka. Én amúgy még nem szülnék, de nem akarom, hogy megbánjam ha később esetleg nem tudok.

2021. febr. 2. 14:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Ne
2021. febr. 2. 14:48
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Várj evvel mindenképpen, bőven van még idő. Addig meg eldől, hogy valóban szeretnél-e vagy sem. Én sem akartam még gyereket 30 éves korom tájékán, nem éreztem úgy, hogy készen állok rá. 34 évesen született meg az első gyermekem, a második 36 évesen.
2021. febr. 2. 14:56
 7/20 anonim ***** válasza:
91%
Fiatal vagy még, csak azért mert anyud nyaggat az unoka miatt ne szülj. Nem állsz készen rá. Nekem van egy 9 hónapos lányom, 39 évesen szültem. Ez a kor már viszont késő az első gyerekhez, jó lett volna 5 évvel ezelőtt szülni :( Akkor talán lenne testvére.
2021. febr. 2. 15:08
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

Hogy te mit teszel az a te döntésed, esetleg vizsgáltassa ki magad hogy kb mennyi időd van neked hátra, mert ez személyenként változó. Mi 3 éve próbálkozunk, 38 vagyok jelenleg, lombikozunk is már jó ideje, mégsem jön össze. Én nagyon megbántam hogy nem szültem hamarabb, hiába nem vágytam még rá ennyire. Nekem is ugyan ezeket mondták hogy ráérek, várjam meg amíg megérek rá, amíg eljön az érzés. De addigra már késő volt.

De elvileg van valami teszt féle ami összetett hormonszintet vizsgál és az alapján tudnak következtetni a menopauza idejére. Mondjuk nálam a beágyazódásnál akad el a dolog, szóval ez sem garancia a sikerre, de adhat egyfajta támpontot hogy meddig várhatsz.

2021. febr. 2. 15:12
 9/20 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ha ez már megfordult a fejedben, várj 1-2 évet jönni fog az igazi érzés. Velem így volt. Onnantól hogy ez megfogalmazódott bennem, hogy mi van ha megbanom pár évre rá már szerettem volna.
2021. febr. 2. 15:17
 10/20 A kérdező kommentje:

Jajj, nem szeretnék kifutni az időből:(

Utolsó, remélem sikerül nektek!

Amúgy anyukám 52 éves koráig menstruált, engem meg gond nélkül 36 évesen szült. Ez örökölhető, vagy nem függ össze?

2021. febr. 2. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!