Szüljek azért, hogy ne fussak ki az időből?
Sziasztok!
27 éves házas nő vagyok. Tervezünk gyereket, de még nem tudjuk mikorra. Én őszintén megmondom, hogy még nem vágyok rá, de a gondolataimban él a dolog, hogy majd talán egyszer jó lesz. Viszont mi van ha még 5-10 évig nem szülök és kifutok az időből? esetleg akkor szeretnék és nem jön össze? Szerintetek nekiálljunk már ha a későbbiekben akarunk, vagy felesleges addig amíg nem érzem magam késznek rá?
Szerintem még nagyon messze vagy az időből kifutastol, tehát ez nem egy "most vagy soha" kérdés.
5 év múlva sem.
De hipotetikusan, ha valamiért megtudnam 27 evesen, hogy 2 év múlva súlyos petefeszekrakom lesz, aminek következtében eltavolitjak a petefezskeimet, akkor inkább vállalnek most.
Nekem 29 évesen érkezett az első babám, és néha sajnálom, hogy nem előbb, néha viszont olyan jó erőt meríteni abból az időből amikor ketten voltunk a párommal és szórakoztunk.
Szeretem a gyerekeket, de abban a betegségben vagyok, hgy otthonra még nem kéne. A saját agyamat is gyereknek érzem. Szeretek bulizni, barátnőzni, szépítkezni stb. Ezt gyerek mellett nehezebb lenne.
Másrészről pedig mégis sokat gondolok rá, hogy egyszer milyen jó lesz anyának lenni. És van bennem egy félelem, hogy túl sokat halasztom. Anyám is mindig nyaggat, hogy mikor lesz unoka. Én amúgy még nem szülnék, de nem akarom, hogy megbánjam ha később esetleg nem tudok.
Hogy te mit teszel az a te döntésed, esetleg vizsgáltassa ki magad hogy kb mennyi időd van neked hátra, mert ez személyenként változó. Mi 3 éve próbálkozunk, 38 vagyok jelenleg, lombikozunk is már jó ideje, mégsem jön össze. Én nagyon megbántam hogy nem szültem hamarabb, hiába nem vágytam még rá ennyire. Nekem is ugyan ezeket mondták hogy ráérek, várjam meg amíg megérek rá, amíg eljön az érzés. De addigra már késő volt.
De elvileg van valami teszt féle ami összetett hormonszintet vizsgál és az alapján tudnak következtetni a menopauza idejére. Mondjuk nálam a beágyazódásnál akad el a dolog, szóval ez sem garancia a sikerre, de adhat egyfajta támpontot hogy meddig várhatsz.
Jajj, nem szeretnék kifutni az időből:(
Utolsó, remélem sikerül nektek!
Amúgy anyukám 52 éves koráig menstruált, engem meg gond nélkül 36 évesen szült. Ez örökölhető, vagy nem függ össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!