Járássegítő tologatható játékot használó babák anyukái, szereti a gyereketek? Nem borul fel?
Szia!
Szerintem ez nálatok visszalépés lenne... Ha egy hónapja totyog, sőt, kézen fogva teper, nincs rá szükségetek. (Bár én egyébként se vagyok híve, őszintén szólva :))
Nekünk van, a fiam szereti is, de míg nem tudott egyedül menni, addig a járássegítővel sem tudott igazán. De egyébként a konduktorok /mozgásfejlődési szakemberek/ nem ajánlják. Most szereti tologatni, hogy már egyedül megy! A fiam 10 hósan még se kúszni, se felülni, se mászni... 10 hós múlt mikor elkezdett kúszni. 1 évesen mászni, felülni és felállni, majd lépkedni a bútorok mellett. Mondta a konduktorunk, hogy ne vezetgessük. Mondjuk ha belegondolunk... ha vezetgeted, akkor nem érez rá késztetést, hogy maga álljon fel és induljon el. Illetve megindul, de hosszabb a folyamat. Hangsúlyozom: minden gyerek más, szóval nem feltétlen lesz lusta, ha vezetgeted, de nálunk nagyon is közrejátszott. Ha visszagondolok, valami lehet benne, mert mikor leálltunk a vezetgetéssel bizony muszáj volt neki felállni és menni. :)14 hósan elindult magától, persze csak pár lépés. Mostmár /16 hós lesz/ bár még döcögősen, de megy és megy és megy... le se lehet lőni. :D
Egyébként nem borul fel vele, de a küszöbnél vigyázni kell!
Én szerintem se a járássegítőt ne add, és te se vezetgesd! Legyen olyan helyen, ahol van lehetősége megkapaszkodni és legyen számára elérhető közelségben más bútor, hogy maga menjen! Nekünk imádta a fiam, mikor egymással szemben voltunk apjával és köztünk jött-ment. És ahogy jött felém, távolodtam, hogy minél többet menjen. A lánykád is rájön ám, hogy megy ez segítség nélkül is. :)
Pont most próbálom lebeszélni az anyósomat, mert bejelentette, hogy járássegítőt akar venni a 9 hónapos fiamnak. Mondtam, hogy semmi szükség rá, megtanul majd magától menni. A nagylányomnak volt egy kis tologatós kocsija (IKEA-ból vettük, kis faládika 4 kerékkel+fogantyú), ő már tudott járni valamennyire, mikor tologatni kezdte, de legszívesebben akkor használta, amikor már jól tudott menni, és ebbe pakolt mindenfélét, és tolta a kert egyik végéből a másikba, tehát funkciója volt, nem "járássegítés".
Amúgy is annyira bántja a fülem ez a szó, hogy járássegítő, mintha mankó vagy járókeret lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!