Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A járássegítő tényleg használ?

A járássegítő tényleg használ?

Figyelt kérdés
Kislányom kb. 2 hete állt fel először.Tegnap vendégségben voltunk, ahol volt járássegítő.Teljesen stabilan állt vele, és lépegetett is néhányat, persze fogtam a hónalja alatt, mert még bizonytalan volt.Láthatóan élvezte, ezért gondoltam, beszerzek egyet.Vélemények, tapasztalatok?
2011. okt. 10. 07:20
 1/10 anonim ***** válasza:
szio , kislányom 13 hónapos 1 hónapja kezdett el menni. felesleges venni járássegitót. inkább üljetek le egy mással szemben apáka egy kis távolságra és hivogassátok a babót. mert ha már oldalazva járkál a pici akkor egy kis bátoritás és elengedi a butort és lehet egymás közt "járatni a picit" felesleges ilyen segitö mikor ottvagytok ti ketten. ti nagyobb biztonságot nyujtottok mint a járássegitő. hidd el hány hónapos a picur?
2011. okt. 10. 09:29
 2/10 A kérdező kommentje:
12 hónapos múlt.Neki egy picit lazábbak az izmai, tornára is jártunk, míg nem kezdett el mászni.Egyelőre még csak kapaszkodva áll fel önállóan, néha láttam oldalazva lépegetni, de ilyenkor még fogtam a hónalja alatt.Ott még nem tartunk, hogy hívogassuk, mert felállni, és megállni is csak bútorok mentén tud.Szóval ez még korai nekünk.Köszi a választ!
2011. okt. 10. 10:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Én félnék, hogy kigurul alóla. Nálunk egyébként műanyag ikeás ülőkére támaszkodik és úgy jön-megy a szobában (egyébként meg bútorok mellett kapaszkodva, vagy a mi kezünket fogva tud menni). De a fonott kosarával is remekül tud közlekedni, hogy azt tolja maga előtt.
2011. okt. 10. 11:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát ez az!Én is félek, hogy elesne vele.Eddig nagyon elleneztem, de tegnap nagyon tetszett neki.Ezért tettem fel a kérdést.Köszi Neked is!
2011. okt. 10. 11:43
 5/10 anonim ***** válasza:
NEM felesleges venni!!Itt a GYK-n az anyukák szerint minden felesleges!Az én fiam azzal tanult meg menni,Fisher price kockafaló vizilóval.Életem egyik legjobb döntése volt h megvettem!Ha tetszik a babádnak vegyél neki!
2011. okt. 10. 12:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Az előzőnek teljesen igaza van, itt már tényleg minden felesleges, és menjünk vissza az őskorba fakanállal meg tállal játszani, amikor végre a gyerekek felé is nyitott a világ és jobbnál-jobb dolgokat találnak ki a kicsiknek! - hozzáteszem, sokan elfelejtik, hogy volt járássegítője öreganyáinknak is, úgy hívták, hogy kerekes hintaló, kerekes sámli!

A kisfiamnak van, és imádja, nagyon biztonságos az életben nem gurulna ki alóla, mert úgy van tervezve, erre gondoltak a kitalálói. Nagyon sokat megy vele egy nap, nekem is van időm kicsit legalább leülni, mert már magától rallizik az udvaron vele. Egyszerű tescos egyébként, olcsó is volt, de az elején vannak játékok, amik a mai napig lekötik és néha oda is guggol elé kicsit piszkálgatni a zongorát :-)

Ha felkeltette a gyermeked érdeklődését akkor szerintem érdemes rá beruházni, elég jól megmozgatja a gyerekőcöt, mert nem csak megy vele, hanem a fiam már amikor mászott maga előtt tolta - le lehetett a magasságot állítani rajta - elétérdel, odamászik hozzá, és persze fut vele, ezeket nem tudod megcsinálni a gyerkőccel, ha eléülsz és hívod magadhoz. Sokkal összetettebb mozgásra ösztönöz!

2011. okt. 10. 13:13
 7/10 krisztivan ***** válasza:
Kisfiamnak van egy.De annyira könnyen gurul(később motorozni lehet vele)hogy meg sem próbálja járássegítőként használni.De amúgy,pakolja,tolja-húzza.Szereti.Ha a babádnak tetszett akkor lehet érdemes lenne 1-re beruházni.Olyat vegyél amit másra is használhat,ha mégsem jönne be neki.
2011. okt. 10. 14:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi!Szerintem is érdemes lenne kipróbálni.Úgyis vele vagyok, figyelem, mit csinál.Őt már nem lehet magára hagyni egy percre sem.De felügyelettel miért ne játszhatna vele?Még sosem láttam előre lépegetni, öröm volt nézni.
2011. okt. 10. 14:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szerezz be, kérj kölcsön. Nekem mind3 gyerekem szerette mert eljutott vele ahova akart. Mikor meg már érett a járásra akkor már úgysem akarnak belemenni mert gyakorolják inkább kint a lépegetést. És igeni segit. Fel nem tud borulni csak úgy, ahhoz valami akadályba kell hogy ütközzön, pl. magas küszöb, lépcső meg ilyenek. Ha viszont akadálymentesitesz akkor nem fog felborulni.
2011. okt. 10. 15:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Tegnap kölcsön kaptuk.Azóta semmi más nem érdekli:)) Nekem már az is öröm, hogy feltérdel, feláll hozzá, és sokáig megáll a lábán.A lépegetést még nem fedezte fel, de biztos vagyok benne, hogy ösztönözni fogja.Nagyon szereti a lányom, én meg figyelek rá, ahogy eddig is.Köszi!
2011. okt. 12. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!