Nem iszik? Miért?

Figyelt kérdés

Kisfiam hamarosan három éves lesz. Kiskora óta vizet kap, eddig csak hígított gyümölcslevet ivott.

Sajnos nagyon keveset iszik, kb fél liter egy nap. Pisilni egész nap :reggel, délutáni alvás után, és este fürdés előtt szokott. Kb fél éve wc - be pisil, kakilni még pelusba.

Nagyon aggódom, hogy nem jut elég folyadékhoz, ezért adtam már neki mézes teát, szörpöt, kakaót, de semmi sem kell neki, pár korty után ott hagyja, inkább a vizet választja. Mindig van előtte víz, ő maga is bármikor hozzáfér a poharához. Mit tegyek még vele? Egyáltalán hova forduljak, házi orvoshoz?

2021. jan. 4. 00:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves, hány kiló?

Én ismerek olyan felnőttet, aki maga sem iszik ennél jelentősen többet. Pedig már 82 éves. Szóval én nem aggódnám túl, valószínűleg elég neki ez a mennyiség (de azért válaszolj, hogy biztosan ki lehessen jelenteni).

2021. jan. 4. 00:40
 2/11 A kérdező kommentje:

2 éves és 11 hónapos, 13,5 kiló. Enni eszik, jó étvágyú.

Mondjuk én is max egy liter vizet iszom egy nap :(

2021. jan. 4. 00:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Három gyerekem van, egy 5 és két 3 éves. A nagy alig iszik, fél liter jó, ha lemegy, mindig is ilyen volt. Az egyik kicsi kb. átlag, a másik meg viriböl egész nap. Nem igazán szoktatás kérdése szerintem, egyéni dolog. Erőltetni sem lehet. A lehetőség mindig legyen meg az ivásra, meg lehet kínálgatni, emlékeztetni, de az a tapasztalatom, hogy nem sokat számít.
2021. jan. 4. 00:50
 4/11 A kérdező kommentje:

Kínálgatni szoktam, nem kell neki. Vettem többféle poharat : mintás, kedvenc figurás, felnőttes stb nem hatja meg. Mindig tud inni, egyedül is ha akar, elérhető helyen van a pohara.

Néha úgy érzem, hogy amikor nyűgösebb, akkor szomjas, mert látszólag indokolatlanul hisztis, pedig ő nagyon nyugodt. Nem szokott nyafogni. De én pl nem érzem jól magam, ha szomjas vagyok, ezért gondolom, hogy a kisfiam is a nyűglődésekor szomjas lehet. Viszem is a vizet neki, bele kortyol, de nem iszik. Nem értem.

2021. jan. 4. 01:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 5 éves a fiam, nagyon ritka ha megiszik fél litert egy nap! Hiába van előtte, szólni kell neki, hogy igyon
2021. jan. 4. 01:45
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Egyet értek a 3-as válaszolóval. Esetleg, azt tudom javasolni hogy próbáld meg egy másik ízű üdítővel, esetleg tejjel, kakaóval itatni.
2021. jan. 4. 02:45
 7/11 anonim ***** válasza:
72%
Az Üditőt inkàbb hanyagold,nem jò a fogaknak. Amùgy nem lehet erőltetni.
2021. jan. 4. 03:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha olyasmiket eszik, amiknek nagy a víztartalma, pl. főzelék, tejtermékek, gyümölcsök, akkor az is beleszámít.
2021. jan. 4. 09:02
 9/11 anonim ***** válasza:
35%
Köszi a reportot, remélem azert felfogtad amit leirtam
2021. jan. 4. 10:32
 10/11 A kérdező kommentje:

9-es, ezt kifejtenéd? Nem írtam semmi rosszat.

Tejet, kakaót, majd alma-szőlő - barack - narancs levelet próbáltam, először vízzel, de magukban is. Nincs kedvenc, csak a víz. De szerintem kevés. A tasakos püréket sem issza meg. Igyekszem nem erőszakos lenni, mert az pont ellenkezőleg hat. Főzeléket, levest megeszi. Csak mégis a kaki elég bogyós :( emiatt zavar csak a kevés folyadékfogyasztása.

2021. jan. 4. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!