2 éves kisfiam rengeteget iszik. Ez normális vagy valami baj lehet?
Figyelt kérdés
Ma éjjel megivott fél liter vizet. De nappal is sokat iszik. Csak vizet szerencsére. Az étvágya és a kedve is jó. Pár napja iszik ilyen sokat.2020. dec. 11. 14:25
2/12 A kérdező kommentje:
Hú, most megijedtem.
2020. dec. 11. 15:17
3/12 anonim válasza:
20hos fiam napi 2litert simán bever... semmi baja nincs.
(Ezt az apjátol örökölte, ő is a 4litert megissza naponta. Én jó ha felet 🙈🤣)
4/12 anonim válasza:
Én is, a napokban gondolkoztam hogy kiírjam e a kérdést, szóval köszi hogy írtad helyettem.
Nekünk is sokat meg tud inni, de nem tudom normális e a mennyiség. Olyan 2 liter egy nap..
5/12 anonim válasza:
Nem vagyunk orvosok, vidd el a háziorvoshoz, nézze meg a cukrát. Ő majd mondja a többit. De lehet, hogy csak a fűtés miatt száraz nálatok a levegő. Mindenesetre ne a gyakori idegenjeire bízd a diagnózist, mi csak találgathatunk.
6/12 anonim válasza:
2,5 éves lányom is sokat iszik, 2-2,5 litert naponta. Egy fél literes kubus üveg vizet húzóra meg tud inni bölcsi után. Na az azért durva, szegenykém szomjas bent, itthon meg csak iszik (más szülők is mondják, hogy náluk is ez a helyzet). A fiam is ilyen "iszákos" volt, de kinőtte, most örülök ha a fél literes kulacsot üresen hozza haza a suliból. Egyik véglet sem jó. Nálunk amúgy én vagyok a nagy ivó, 3 liter körül/nap.
7/12 anonim válasza:
Nagyszerű #6, de nem ez vót a kérdés...
8/12 anonim válasza:
Nem sok fél liter víz 10-12 óra alatt. De ha folyton szomjas az tényleg cukorbetegségre utalhat.
9/12 anonim válasza:
Hány fok van a lakásban? Lehet, hogy meleg és száraz a levegő. Nyáron is sokat ivott vagy csak most kezdte?
A másik valóban a cukorbetegség. Egy kérdést megér a gyerekorvostól.
10/12 anonim válasza:
Utánanéztem mennyit kell inni, 10 kg-ig 1 liter, utána minden kg plusz fél deci, tehát ha 14 kg, akkor 1 liter 2 deci a napi vizszükséglete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!