Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a nagyi mindig lerázza az...

Ha a nagyi mindig lerázza az unokát azzal, hogy neki már csak pár éve van?

Figyelt kérdés

Hadd érezze jól magát és végre azt csinálhassa, amit akar, hogy állnál hozzá? Évente egyszer vagy kétszer vigyáz az unokára pár órát, akkor is nyafog miatta. Hogyan kezelnél egy ilyen nagyit? Nem lehet rábízni mert neki programja van, nem lehet rábízni, segítséget kérni, mert nem ér rá, dolga van, randizni megy, színházba megy, vendégség van, vásárolni megy, elmegy cipőt venni stb, ünnepeken evidens, hogy neki dolga van, nem ér rá, hétvégente is más programot szervez magának, délután meg már este van, fáradt, holnap korán kel, neki nincs türelme, ő most nem akar, már volt vele a múltkor is.. közben fotózgatja és dicsekszik az általad elmondott unokás dolgokkal, mintha nagyon szeretné őt..

Kinek ilyen az anyja/anyósa? Hogy kezelitek? Mit mondtok a gyereketeknek? Nem őszinte a mosolyom, mikor látom és így 7 év után már elegem van.

Főleg hogy az ő anyja helyette vitte ránk a háztartást pedig nem laktunk egy lakásban, hozott vitt minket bölcsibe/oviba/suliba, heti 3 délután játszott velünk(heti 2x meg a nagynénénk) szíveseb meghallgatott minket és beszélt velünk..

2020. dec. 30. 15:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A saját gyerekeit is lepasszolta ezek szerint, lehetett volna más az unokával, de nem lett.

Úgysem neki szültél, szóval ne erőltesd szerintem.

2020. dec. 30. 16:49
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Anyukám ilyen,el kellet fogadnom hogy ő nem igazi nagymama.
2020. dec. 30. 17:22
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom hasonló. Ő most ment nyugdíjba, nem csinál semmit, nincs hobbija, csak otthon ücsörög, de nincs türelme az unokájához. Nem tud és nem akar vele foglalkozni. 2 éves a lányom kb 3x volt az ölében. 1x-2x kértük, hogy vigyázzon rá pár órára vagy mi este lefektetjük a kicsit, elmegyünk a barátokhoz társasozni, addig a nagyi aludjon nálunk vagy az unoka náluk, de miután láttuk rajta, hogy ez számára nyűg, nem erőltettük. Most ott tartunk, hogy lányom szökik tőle, fél. Én nem erőltettem soha, hogy "szeresse" a nagyanyját de nem is tiltottam tőle.

Anyósom mostanában azt csinálja, hogy ha nála vagyunk, akkor megpróbálja lefogni a lányom, hogy "szeresd meg a nagyit, puszild meg a nagyit", vagy ha az utcán meglát egy ismerőst, akkor felkapja a gyerekem, prezentálva hogy köztük nagy az összhang. Na, ebből a kényszerből csak sírás szokott kikerekedni.

2020. dec. 30. 18:55
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadnám, hogy ilyen. Ha még dolgozik, akkor valahol érthető is, nem gyerekszerető típus. Úgysem tudsz ilyesmit erőltetni, örülj, hogy évente párszor kedvesen várja. Mindig van rosszabb. 😉
2020. dec. 30. 21:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a jó, ha a nagymamának van igénye rá, hogy foglalkozzon az unokával, DE a te leírásodból az derül ki, hogy csak baromi jó lenne időnként lepasszolni neki a gyereket. Ezt valami kötődésről szóló maszlaggal igazolod. Egyébként ha dolgozik, akkor bizony jogos, hogy korán kell kelni, elintéznivalói vannak uram bocsá, néha elmegy színházba. Szóval, ha nem ordítana a hátsó szándékod, még jogos is lenne, amit írtál.
2020. dec. 30. 21:58
 16/20 A kérdező kommentje:

Lol, nekem úgy is megfelelne, ha a házban vagyok és ketten játszanak valamit. Úgy az életben nem lesz személyes kapcsolatuk, de igen, rohadtul semmi segítséget nem kapok, sőt, még ő igényel így is, ez is frusztrál, de legjobban az, hogy nem tudom őszintén azt mondani a gyerekemnek, hogy a nagyi szeret téged, mert egyszerűen nem is ismeri, kerüli, hogy szerethetné? De azért mondogatja alkalmanként..

Szóval mindennel egyben bajom van, egészen egyszerűen nem nagymama semmilyen téren, és a gyereknek nem akarok hazudni, hogy ez a normális, mikor mások ott nyaralnak, vagy ott vannak ketten a nagyijukkal évente 1! napot. Nálunk még sosem volt vele egy napot, pedig 7 éves.

2020. dec. 30. 22:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Nyugi kérdező ,nem kell semmit mondani gyereknek gyerek tudja ki az aki igazán szereti ,te meg enged el ezt problémát szép lassan ,én is jobban szeretem volna ha olyan nagymama lett volna anyukám mint az ismerőseim anyukája aki örömmel vigyázzon az unokákra.

Ő dicsekedni szeret csak az unokáival az ismeröseinek ,max nagynénémnek.

2020. dec. 31. 06:35
 18/20 anonim ***** válasza:
8, ez nagyon szomorú, hogy így alakult nálatok. Tudsz esetleg konkrét dolgokat mondani, hogy hol csúszott el a gyerekek nevelése, mit kellett volna másképp csinálni?
2020. dec. 31. 06:58
 19/20 anonim ***** válasza:
73%

Neki szültél? Nem... Ő felnevelt legalább egy gyereket és hidd el, sokaknak az pont elég, nem akarják újrakezdeni a műsort az unokával.

Fogadd el hogy ő ilyen ember, és ne erlőtesd rá a gyereKEDet.

2021. jan. 3. 18:24
 20/20 A kérdező kommentje:

Nem a gyerekemet, hanem az UNOKÁJÁT! Akarnám, hogy szeresse, ráerőltetni nem fogom, de igenis elmondom a véleményem, hogy milyen ember az, aki nem szereti az unokáját, és ne vàrja utána, hogy az vele akar lenni vagy örömmel üdvözli vagy pár kedves szava hozzá!

Normális szülőnek a gyerekének a gyereke igenis különlegesen értékes, szeretnivaló, mert az ő gyermekéből származik!

Ma hozzávágta az unoka, hogy utálja, soha semmi kedveset nem mond, csak piszkálja, jól kiborult szegény gyerek, és egy szóval nem védtem meg a kedves nagyit, magàra vessen! Ki is fordult egyből az ajtón. Aki nem tesz bele egy kapcsolatba, ne is vàrjon semmit. Pláne nem gyerek felnőtt viszonyban, a semmiért nem fogják szeretni.

2021. jan. 3. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!